Razstava eksperimentiranja in avtonomnosti

Razstava eksperimentiranja in avtonomnosti

Štajerski tednik, 22. september ― Člani likovne sekcije dr. Štefke Cobelj DPD Svoboda Ptuj so razveselili z novo razstavo pod naslovom Grafika – kolaž, ki so jo postavili v mali obokani dvorani Stare steklarske. V tem ptujskem kulturnem centru so tudi sami želeli imeti svoje prostore, za kar so si še posebej prizadevali v ZKD Ptuj z Juretom Meškom in v OI JSKD Ptuj z vodjo Ivo Brajovič, a jim ni uspelo zaradi drugačnih načrtov MO Ptuj.
„Velike poslikave me še vedno veselijo“

„Velike poslikave me še vedno veselijo“

Štajerski tednik, 22. september ― Marko Horvat se je rodil na Ptuju, kjer je obiskoval OŠ Breg. Srednjo farmacevtsko šolo je obiskoval v Ljubljani. Svojo življenjsko pot pa je nato našel v likovni umetnosti, se vpisal na Akademijo za likovno umetnost. Potem, ko je devet let preživel v Ljubljani, je povsem po naključju sledila trimesečna ekskurzija v London, kjer je nato ostal štiri leta in pol, se vpisal na fakulteto, končal tudi magistrski študij. Po vrnitvi domov je začel iskati zaposlitev, ker je želel čim prej v praksi, v industriji in na drugih področjih, uporabiti svoje fakultetno znanje. Kmalu se je iz Ljubljane preselil v Maribor, kjer s partnerko trenutno živita.
Hans Zimmer prihodnje leto znova na evropsko turnejo

Hans Zimmer prihodnje leto znova na evropsko turnejo

Misli, 22. september ― Nemški filmski skladatelj Hans Zimmer s svojimi koncerti že leta polni velike dvorane po vsem svetu. Za prihodnje leto je napovedal novo evropsko turnejo, ki jo bo začel oktobra v Nemčiji. Prvih koncertov pa nima v najlepšem spominu. "Bili so grozljivi," je povedal za nemško tiskovno agencijo dpa v Londonu.
»Jaz sem nad teboj, torej te lahko pohodim«

»Jaz sem nad teboj, torej te lahko pohodim«

Mladina, 22. september ― "Danes smo priča skrb vzbujajočemu vračanju želje po prevladi. Boljši sem od tebe zaradi rase, ne zaradi kulture ali senzibilnosti. Jaz sem nad teboj, torej te lahko pohodim. Ta misel se razrašča na strašljiv način. Morda je prezgodaj, da bi to označili za fašizem ali nacizem, vendar gre nedvomno za izjemno močen odziv. Veliko je k temu pripomogel molk tako imenovanih lepih duš v povezavi z identiteto.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 21. september ― Pri založbi Beletrina so ob 100. obletnici rojstva pisatelja Alojza Rebule izdali ponatis njegovega romana iz leta 1960 Senčni ples. Založba KUD AAC Zrakogled je izdala roman Najbolj samotni kraji: Izbrana pisma 1926-1927 s pismi ruskih in nemških literatov, pri založbi Miš pa je izšla slikanica Očka, me slišiš? Žige X. Gombača in Igorja Šinkovca.
Kylie Minogue napovedala veliko koncertno turnejo

Kylie Minogue napovedala veliko koncertno turnejo

Misli, 21. september ― Kylie Minogue je napovedala svojo največjo turnejo po več kot desetletju, namenila jo bo promociji svojega albuma Tension. Zaenkrat je znanih 20 datumov, več jih bo objavljenih v kratkem. Turnejo bo začela v Avstraliji, nato se bo odpravila v Bangkok, kjer se bo začel njen azijski del. V Združenem kraljestvu bo 16. maja nastopila v Glasgowu.
Jazzoholiki!

Jazzoholiki!

Odzven, 21. september ― Zasedba Oholo!, sestavljena iz vidnih glasbenikov z domače jazzovske, objazzovske, eksperimentalne in improvizatorske scene, šiba z drugo ploščo.
Film tedna / Opazovanje

Film tedna / Opazovanje

Mladina, 21. september ― V Cineplexxu Ljubljana bo 24. septembra ob 20.00 premiera filma Opazovanje v režiji Janeza Burgerja, V svojem najnovejšem filmu Burger skozi prizmo trilerja preiskuje, kako dejavno se je človek danes pripravljen soočiti z nasiljem, kam je izginila empatija in kje so meje osebne odgovornosti pri uporabi družbenih omrežij. 
še novic