Moondog: H'art Songs

Moondog: H'art Songs

Radio Študent, 2. maj ― V tokratni oddaji Razširjamo obzorja se posvečamo nekoliko manj znanemu albumu ameriškega skladatelja in glasbenika Moondoga z naslovom H’art Songs, ki je izšel leta 1978 pri nemški založbi Kopf, ponovno pa so ga izdali leta 2016 pri založbi The Estate of Moondog.     
Fairuz

Fairuz

Radio Študent, 2. maj ― V DJ grafitih se poklanjamo libanonski kraljici popevke, Nouhad Wadie Haddad – Fairuz. Je ena najbolj ikoničnih in predvajanih arabskih pevk vseh časov.   
Idealna godba, smuka Luka Hreščak

Idealna godba, smuka Luka Hreščak

Radio Študent, 2. maj ― Najprej bi rad izrazil neizmerno hvaležnost za izkazano zaupanje kolegov Mihe Zadnikarja, Petra Kuntariča in Andreja Pervanjeta. V veliko čast in veselje mi je, da mi je bila ponujena možnost za sodelovanje pri pripravljanju pričujoče večerne oddaje, ki je vedno bila in še vedno je moja najljubša na tem radiu.
Astrid- & The Scandals

Astrid- & The Scandals

Radio Študent, 2. maj ― Ozračje se končno segreva in poletje je pred vrati. Temperature pa se dvigujejo tudi na Radiu Študent v družbi škandalozne dive Astrid-, ki vas bo, oborožena s harfo, povsem uročila.   O sebi zapiše:
ŠtAnimotMuzik 2024

ŠtAnimotMuzik 2024

Radio Študent, 1. maj ― V Svaštarnici se pogovarjamo s Katarino Radaljac, vsebinsko vodjo in predavateljico pri ekološkem koncertnem ciklu AnimotMuzik. Cikel, ki ga prireja Zavod Cona, v ospredje postavlja medsebojno sporazumevanje nečloveških živali in glasbenih umetnikov, pri čemer zvoki živali
še novic