Drevesa

Vrabec Anarhist, 9. april 2021 ― Zadnje čase se bolj ali manj samo derejo da je treba postrelit migrante pobit vse pedre jim potrgat nemoške kurce in sterilizirat lezbijke The post Drevesa appeared first on Vrabec Anarhist.
Dejan Kos: Zahvalni spevi

Dejan Kos: Zahvalni spevi

MMC Knjige, 8. april 2021 ― Profesor za nemško književnost na mariborski univerzi, doktor empirične literarne znanosti Dejan Kos, ki je magistriral iz srednjevisokonemških mističnih besedil, je pesniški prvenec Evangelij bližine objavil v zrelih letih, leta 2016.
Skok

Skok

Vrabec Anarhist, 7. april 2021 ― Pripravljen sem dvignil roke kakor Kristus. Še zadnjič sem pogledal konice stopal, se lahno odlepil in premaknil težo naprej. The post Skok appeared first on Vrabec Anarhist.
Konci, takšni in drugačni

Konci, takšni in drugačni

LUD Literatura, 7. april 2021 ― V zadnjem desetletju je pri nas izšlo precej slikanic s problemsko tematiko, tako izvirnih slovenskih kot prevedenih. Skorajda ni teme, ki se je avtorji ne bi lotili že v knjigah za najmlajše: fizična hendikepiranost, bolezni, duševne motnje, brezdomstvo, begunstvo, zasvojenost, različne oblike nasilja itd. Avtorski pristopi so precej različni, od bolj humornih do skrajno resnih, nekatere tovrstne slikanice so lahko po likovni in oblikovni plati tudi zelo inovativne.
Najprej vaba, potem pa žaba

Najprej vaba, potem pa žaba

Dnevnik, 7. april 2021 ― Serija kratkih komičnih stripov Žabci je knjižni prvenec ilustratorke Dore Kaštrun. Njena stripovska junaka, ki najraje poslušata bend Žabba, napneta vse krake, da bralci življenja ne bi jemali preresno.
še novic