Nina Peče Grilc

Nina Peče Grilc

ARS Gremo v kino, 18. april 2019 ― Naša gostja bo Nina Peče Grilc, ki je pred dobrim desetletjem s svojo ekipo začela zapuščeno kinodvorano na Miklošičevi v Ljubljani spreminjati v živahno filmsko središče Kinodvor Naša gostja bo Nina Peče Grilc, ki je pred dobrim desetletjem s svojo ekipo začela zapuščeno kinodvorano na Miklošičevi v Ljubljani spreminjati v živahno filmsko središče Kinodvor in prav danes mesto direktorice predaja svoji naslednici. V Kinodvoru smo si ta teden tudi premierno ogledali domači dokumentarec Borisa Jurjaševiča Tkanje pogledov o Jožetu Dolmarku in film Stan in Olio, bili pa smo tudi na premieri romantičnega filma Prvič. Včeraj dopoldne pa je v Parizu potekala novinarska konferenca, na kateri je direktor canskega filmskega festivala Thierry Frémaux predstavil uradni program 72. festivala, ki se bo začel 14. maja.
Od destrukcije do avtodenuciacije

Od destrukcije do avtodenuciacije

Radio Študent, 18. april 2019 ― Drage poslušalke, pozdravljene v Kulturnih novicah. Danes ob 13:00 uri se je v ljubljanski Moderni galeriji pričel mednarodni simpozij Void, Lack and Destruction - Black metal and negativity. Konferenca se odvija v sklopu diskurzivnih dogodkov obeleževanja 50-letnice Radia Študent in v organizaciji naših redakcijskih sodelavcev.
Od destrukcije do avtodenunciacije

Od destrukcije do avtodenunciacije

Radio Študent, 18. april 2019 ― Drage poslušalke, pozdravljene v Kulturnih novicah. Danes ob 13.00 uri se je v ljubljanski Moderni galeriji pričel mednarodni simpozij Void, Lack and Destruction - Black metal and negativity. Konferenca se odvija v sklopu diskurzivnih dogodkov obeleževanja 50-letnice Radia Študent in v organizaciji naših redakcijskih sodelavcev.
V antologiji Rasla je Jelka pesmi s podobami Jelke Reichman

V antologiji Rasla je Jelka pesmi s podobami Jelke Reichman

Misli, 18. april 2019 ― Založba Mladinska knjiga je ob letošnji 80-letnici ene najpomembnejših in najbolj priljubljenih slovenskih ilustratork Jelke Reichman izdala antologijo Rasla je Jelka - najlepše pesmi s podobami Jelke Reichman. V njej so zbrane pesmi slovenskih pesnic in pesnikov, pa tudi slovenske ljudske pesmi in ljudske pesmi drugih narodov.
Alain Delon bo prejel častno zlato palmo v Cannesu

Alain Delon bo prejel častno zlato palmo v Cannesu

Misli, 18. april 2019 ― Igralec Alain Delon bo letos na festivalu v Cannesu, ki se začne 14. maja, prejel častno zlato palmo. Triinosemdesetletni igralec si je palmo zaslužil za svoj izjemen prispevek k filmski umetnosti, so sporočili organizatorji festivala. Delon je posnel več kot 80 filmov, najbolj prepričljiv je bil v vlogah hladnih, preračunljivih likov.
V CD simpozij o etnologu in antropologu Zmagu Šmitku

V CD simpozij o etnologu in antropologu Zmagu Šmitku

Misli, 18. april 2019 ― V Cankarjevem domu (CD) se bo ob 13. uri v organizaciji založbe Beletrina začel simpozij, posvečen lani preminulemu etnologu in antropologu Zmagu Šmitku. Dogodek spremlja izid zadnje Šmitkove knjige, naslovljene Šelest divjine: Zeleno dno našega kozmosa, s katero so pri založbi zaznamovali letošnjo 70-letnico Šmitkovega rojstva.
Deset kulturnih dogodkov od četrtka do sobote

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do sobote

Mladina, 18. april 2019 ― Tokrat priporočamo premiero satirične komedije Baron Münchhausen, ki je nastala po gledališki igri in filmskem scenariju ruskega avtorja Grigorija Gorina, pregledno razstavo Zore Plešnar, najvidnejše slovenske fotografinje sedemdesetih in osemdesetih let 20. stoletja, razstavo slovenskega umetniškega kolektiva freštreš, ki od leta 2013 deluje na področju vizualne, interaktivne in instalacijske umetnosti ter...
Nemirni duh Berlina 90. let še vznemirja

Nemirni duh Berlina 90. let še vznemirja

Mladina, 18. april 2019 ― Marcel Fengler, vinil džanki ter eklektik s koreninami v eri padca berlinskega zidu, zlatih let Clauda Younga, Tresorja in Parade ljubezni, eden prvih rezidentov Berghaina in Panorama Bara, sopotnik Efdemina in Marcela Dettmanna z izdajami pri založbah, kot sta Ostgut Ton in Mote Evolver ter vodja etikete IMF, na katerega talent že dolgo in glasno opozarja tudi Resident Advisor, bo zadnji aprilski vikend s...
še novic