Kamišibaj

TV Kočevje, 4. november 2019 ― Na našem koncu smo dobili še en festival, katerega izvedbe so se skupaj z učiteljico Gabrijelo Pohar lotili učenci z osnovne šole Stara Cerkev. Gre za festival japonskega papirnatega gledališča, kamišibàj, v katerem otroci svoje zgodbe pripovedujejo s pomočjo lastnih ilustracij. Predstavilo se je 19 zgodbarjev, ki so najprej nastopili pred vrstniki, nato pa še pred odraslimi ljubitelji gledališča. 
Breme in položaj

Breme in položaj

Radio Študent, 4. november 2019 ― Danes je Asociacija, zagovorniško združenje nevladnih organizacij in samostojnih delavcev v kulturi, zaradi resne bojazni, “da bo ministrstvo za kulturo breme svojih napak preložilo na nevladne organizacije”, sklicala tiskovno konferenco. Strah nevladnikov budi zadnja epizoda v seriji “Programski razpis Ministrstva za kulturo 2018‒2021”.
Gledališče Ane Monro vabi na predstave v Studio GAM

Gledališče Ane Monro vabi na predstave v Studio GAM

Misli, 4. november 2019 ― Gledališče Ane Monro (GAM) je v svojih prostorih na Trgu prekomorskih brigad 1 uredilo Studio GAM, ki bo po novem odprt tudi za obiskovalce. V dvorani, primerni za 40 gledalcev, bo vsak prvi petek v mesecu do konca sezone na sporedu predstava. Začnejo že ta petek ob 19. uri z avtorsko predstavo Ane Monro Tabletol.
Elena Ferrante z novim romanom o zlaganem življenju odraslih

Elena Ferrante z novim romanom o zlaganem življenju odraslih

Misli, 4. november 2019 ― V Italiji bo v četrtek izšel novi roman italijanske pisateljice, ki se predstavlja s psevdonimom Elena Ferrante. Avtorica slovitega Neapeljskega cikla je novo knjigo naslovila La vita bugiarda degli adulti (Zlagano življenje odraslih), na naslovnici italijanske izdaje pa sta ženski roki, postavljeni, kot bi želeli nekaj nežno prijeti.
Na Dunaju začetek Slovenskega tedna literature

Na Dunaju začetek Slovenskega tedna literature

Misli, 4. november 2019 ― Na Dunaju se v okviru leta sosedskega dialoga Slovenija-Avstrija začenja Slovenski teden literature, ki ga bosta nocoj uvedla razstava Slovenska ilustracija 1976-2019 in koncert Svet je kakor ringaraja, ki temelji na pesmih Anje Štefan. Čez teden se bodo predstavili literati Drago Jančar, Aleš Šteger, Mojca Kumerdej, Mirt Komel in Žiga X Gombač.
Zlagano življenje odraslih

Zlagano življenje odraslih

Mladina, 4. november 2019 ― V Italiji bo v četrtek, 7. novembra izšel novi roman italijanske pisateljice Elene Ferrante, avtorice slovitega Neapeljskega cikla, ki je novo knjigo naslovila La vita bugiarda degli adulti (Zlagano življenje odraslih). Na naslovnici italijanske izdaje sta ženski roki, postavljeni tako, kot bi želeli nekaj nežno prijeti.
še novic