Stiske samozaposlenih ne jenjajo

Stiske samozaposlenih ne jenjajo

Radio Študent, 23. marec 2020 ― Vse od izbruha epidemije je bilo na vlado poslanih več pozivov, ki so opozarjali na stanje samozaposlenih v kulturi in njihovo negotovo prihodnost. Medtem ko vlada z ukrepi pomaga gospodarstvu in podjetjem, tega ne bi mogli trditi za kulturnike. V času, ko so vse javne kulturne ustanove zaprle svoja vrata, so se prenekateri znašli brez svojega glavnega vira zaslužka. 

Art Stays 2020: Letos bo, če bo, le štiridnevni festival

Štajerski tednik, 23. marec 2020 ― Priprave na 18. festival sodobne umetnosti, ki bo predvidoma potekal od 9. do 12. julija, za zdaj potekajo po načrtu, kar pomeni, da poteka komunikacija z izbranimi umetniki, selekcija likovnih del in dogodkov, priprava urnikov za izvedbe in zbiranje materiala za promocijo in pripravo vseh publikacij, je te dni povedal Jernej Forbici, umetniški vodja festivala in predsednik društva Art Stays.
Umrl dolgoletni novinar Marjan Jerman

Umrl dolgoletni novinar Marjan Jerman

Dnevnik, 23. marec 2020 ― Po dolgi in težki bolezni je v 67. letu starosti umrl dolgoletni novinar RTV Slovenija in Vala 202 Marjan Jerman, je poročal Radio Slovenija. V času vojn na območju nekdanje Jugoslavije je bil vojni dopisnik, v zadnjih letih pa je postal znan po...

Mineva 110 let od rojstva slovitega japonskega režiserja Akire Kurosawe

Misli, 23. marec 2020 ― Pred 110. leti se je na današnji dan v Tokiu rodil eden najpomembnejših ustvarjalcev sedme umetnosti, japonski režiser in scenarist Akira Kurosawa. V svetu je uveljavil japonsko kinematografijo ter se z režijo okoli 30 filmov, med katerimi so Rašomon, Živeti, Sedem samurajev ter Dersu Uzala, vpisal med največje pripovednike v zgodovini filma.
Metropolitanski muzej nudi številne vsebine na spletu

Metropolitanski muzej nudi številne vsebine na spletu

Mladina, 23. marec 2020 ― V newyorškem Metropolitanskem muzeju so ob zaprtju muzeja zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa pripravili  bogat izbor vsebin na spletu in iniciativ na družabnih omrežjih, kjer bodo zainteresirani lahko uživali v njihovih zbirkah, programih in izobraževalnih vsebinah, so zapisali na spletnem portalu Art Daily. 
OHO tokrat nominiral štiri ženske

OHO tokrat nominiral štiri ženske

Mladina, 23. marec 2020 ― Zaradi izrednih razmer je letošnje prvo žiriranje Nagrade skupine OHO 2020 potekalo na poseben način. Strokovna žirija v sestavi Polonca Lovšin (sodobna vizualna umetnica), Iza Pevec (kustosinja in kritičarka) in Bojana Piškur (kustosinja in piska) je nominirance izbrala prek video konference. Na javni razpis je prispelo 26 prijav, letošnje nominiranke pa so: Živa Drvarič, Đejmi Hadrović, Nika Ham in Živa Božičnik...
#ostanidoma

#ostanidoma

Mladina, 23. marec 2020 ― Pod okriljem Plaktivata so pozvali slovensko oglaševalsko stroko, da se s plakati odzove na aktualno problematiko. Zbirka se dnevno polni na družbenih omrežjih. Stroka s kreativnimi sporočili poziva posameznike k odgovornemu ravnanju. Korona ne izbira. Ti lahko! #ostanidoma. Skupaj proti negativnim posledicam koronavirusa. Širi sporočila tudi ti in deli najljubši plakat.
še novic