Andrej Tomažin: Anonimna tehnologija / Franci Novak: Vračanje pogleda

Andrej Tomažin: Anonimna tehnologija / Franci Novak: Vračanje pogleda

ARS S knjižnega trga, 11. april 2019 ― Aleksandar Gatalica: Velika vojna / Branko Gradišnik: Julij avgusta V oddaji S knjižnega trga bomo ocenili zbirko zgodb Andreja Tomažina Anonimna tehnologija, nato pa se bomo posvetili še pesniški zbirki Francija Novaka Vračanje pogleda, romanu Aleksandra Gatalice Velika vojna in potopisu Branka Gradišnika Julij avgusta. Recenzije so napisali Martina Potisk, Nada Breznik, Matej Bogataj in Mare Cestnik.
Ne glasba, ne barva

Ne glasba, ne barva

KUD Logos, 11. april 2019 ― Pesnik   Če pišeš v tej abecedi, pomeni, da si marginaliziran.Tvoja izbira ni ta. V poskusu, da bi ušel,bereš drug (močan) jezik. Razmišljaš po babilonsko, prevajašiz enega sebe v drugega. Nekega jesenskega popoldnevautrujen vstopiš v polmračno spalnicoin z grozo uzreš svojo podobo, kako spiin se svetlika pod temnim prosojnim materialom. Tvoj krik, ki bi moral razklati […]
Arhetipski stik z zemljo

Arhetipski stik z zemljo

Dnevnik, 11. april 2019 ― Potem ko smo leta 2016 dobili prevod avtorjevega prvenca Na prostem, ki so ga knjigotržci v Madridu razglasili za knjigo leta, je pred nami njegov drugi roman Zemlja, po kateri stopamo. Za mednarodno uspešnega španskega pisatelja Jesúsa Carrasco...
Literarno novinarstvo – Andrej Stopar in Leonora Flis (poročilo z dogodka)

Literarno novinarstvo – Andrej Stopar in Leonora Flis (poročilo z dogodka)

Trubarjeva hiša literature, 11. april 2019 ― V torek, 9. aprila, je v Trubarjevi hiši literature potekalo predzadnje letošnje srečanje cikla Literarno novinarstvo, ki ga vodi Leonora Flis. Njen tokratni gost je bil Andrej Stopar, sicer komparativist in odgovorni urednik Prvega programa Radia Slovenija, v letih od 2005 do 2013 je bil redni dopisnik RTV Slovenija iz Ruske federacije in Skupnosti neodvisnih držav, je avtor knjige Pax Putina (Goga, 2014). Zato je bil tudi pogovor posvečen ruskemu literarnemu novinarstvu.
Knjiga priznanj: Katarina Gomboc

Knjiga priznanj: Katarina Gomboc

Airbeletrina, 10. april 2019 ― Katarino Gomboc ste na AirBeletrini lahko že spoznali kot avtorico poezije, proze in intervjujev; zdaj pa jo predstavljamo tudi kot človeka, petindvajsetletnico, ki je lani izdala svojo prvo pesniško zbirko, Negotovosti navkljub. Vabljeni k branju – poezije in priznanj.
še novic