Mathias Enard – prižgati si zadnji čik pred koncem sveta

Mathias Enard – prižgati si zadnji čik pred koncem sveta

Vrabec Anarhist, 18. oktober ― Mathias Enard je s pomočjo “demokratizacije” jezika, pa tudi “demokratizacije” junakov, ki prihajajo praktično iz vseh delov sveta, osvetlil senčni pol sveta, Homerjev Had, v katerem sta za človeško življenje značilni njegova bežnost in njegova izjemna krhkost. The post Mathias Enard – prižgati si zadnji čik pred koncem sveta appeared first on Vrabec Anarhist.
Štiri pesmi

Štiri pesmi

Vrabec Anarhist, 18. oktober ― zgubani v gube, se gubajo tudi v besedah, ki jim kot po naključju padajo iz ust, grla, požiralnika, trebuha The post Štiri pesmi appeared first on Vrabec Anarhist.
Kulturni bazar v Novi Gorici

Kulturni bazar v Novi Gorici

Javna agencija za knjigo, 18. oktober 4. decembra 2019 bo potekal drugi Kulturni bazar v regiji v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici, katerega osrednja tema je usmerjena v načrtni razvoj kulturno-umetnostne vzgoje (KUV) v vzgojno-izobraževalnih zavodih, kulturnih ustanovah in lokalnih skupnostih ter v prepoznavanje prednosti, ki jih prinašata sodelovanje in partnersko povezovanje. Bogat in pester program drugega Kulturnega bazarja v regiji najdete na tej povezavi.
Alenka Koželj: Lovilci sanj

Alenka Koželj: Lovilci sanj

ARS Izšlo je, 18. oktober ― Poznavalka francoske srednjeveške književnosti je napisala zbirko intrigantnih kratkih zgodb Alenka Koželj je letos doktorirala z disertacijo Kulturnofilozofski kontekst francoskih romanov o gralu v 12. in 13. stoletju in objavila svojo prvo zbirko zgodb Lovilci sanj. Z objavljenimi zgodbami se je predstavila kot pretanjena portretistka različnih literarnih likov in njihovih psiholoških stanj, hkrati pa ni zanemarila fabule. Pisateljica se loteva težkih tem, med drugim spolne zlorabe, vendar zmerom znova izbrano temo izpelje prepričljivo in berljivo. K živosti njenih zgodb pripomorejo tudi posrečene prispodobe. Več o zbirki in zgodbah bo povedala avtorica v oddaji Izšlo je, v pogovoru z Markom Goljo. Vabljeni k poslušanju.
Zadnji dnevi Imperija

Zadnji dnevi Imperija

LUD Literatura, 17. oktober ― Zasnutek Moskoviade je preprost in sila domač: protagonist se zbudi in poskuša biti kar se da spodobno človeško bitje, postoriti vse, kar si je zadal, in se čim manjkrat pustiti zapeljati raznim priložnostim za zabušavanje.
Do zadnje strani: Ultimativnost zla

Do zadnje strani: Ultimativnost zla

Dnevnik, 17. oktober ― »v moških letih je vse težje, vse zveni bolj lažnivo nekam kovinsko kakor žvenket udarjajočega bronastega orožja vrača nas k nam samim in nam ne pusti nobenega izhoda lep zapor« Tako se začne roman Cona francoskega pisatelja Mathiasa Enarda,...

Pogovor s Sophio Bekioti

Poiesis, 17. oktober ― Sophia, prvo zbirko Koraki (“Βήματα”) si izdala pri solunski založbi preko pesniškega natečaja. Lahko razložiš svoj proces pisanja, […] The post Pogovor s Sophio Bekioti appeared first on POIESIS.
še novic