Apophatic Philosophy – Beyond phenomenology?

KUD Logos, 24. marec 2023 ― Introduction The expression apophatic philosophy, which is central to the following case study of a contemporary Slovenian philosopher (how nice it is to read philosophy in one’s mother tongue!), is no novelty in the field of the post-modern critique of metaphysics. It should be taken as the faithful successor to the (still ongoing) turn Prispevek Apophatic Philosophy – Beyond phenomenology? je bil najprej objavljen na KUD Logos.
BAJALKINE ILUSTRACIJE v Galeriji Magazin nad Mestno knjižnico in čitalnico Idrija

BAJALKINE ILUSTRACIJE v Galeriji Magazin nad Mestno knjižnico in čitalnico Idrija

Bajalka, 24. marec 2023 ― Alenka Spacal: BAJALKINE ILUSTRACIJE, Galerija Magazin nad Mestno knjižnico in čitalnico Idrija, 23. marec–10. april 2023 Ilustratorka Alenka Spacal se v Galeriji Magazin predstavlja z ilustracijami iz štirih avtorskih slikanic, ki so izšle pri Bajalki: Plastelinčica in časopis, Fižolčica beži pred fižolovo juho, Modre ptičje misli in Kako ti je ime?. Na razstavi bo posebna pozornost namenjena ilustracijam iz najnovejše avtorske slikanice z naslovom Plastelinčica in časopis. Avtorica je igrive domišljijske like najprej oblikovala v raznobarvnih odtenkih plastelina. Natančno izdelani modelčki so ji v nadaljnjem procesu ustvarjanja slikanice služili kot predloge za ilustratorsko upodabljanje antropomorfnih likov iz družine Plastelinkovih. Glavna […] Stran BAJALKINE ILUSTRACIJE v Galeriji Magazin nad Mestno knjižnico in čitalnico Idrija se je prvič pojavila na strani Bajalka.
Kdo je ubil pesniško dekle v rdečem?

Kdo je ubil pesniško dekle v rdečem?

Literatura v živo, 24. marec 2023 ― Drama na lovu je doživeto branje, ki z domiselnimi literarnimi prijemi stopnjuje napetost. Kljub temu da bralci že od začetka slutimo, da preiskovalec ne govori resnice, nas končni zasuk vseeno preseneti, saj zaključek kljub odkritju pravega morilca deluje antiklimaktično in nič kaj katarzično – zločinec mirno odkoraka, urednik pa nehote ostane obtežen z njegovo strašno skrivnostjo, od katere mu postane zadušljivo.
še novic