Glasba in denar

TV Kočevje, 22. april 2019 ― Čeprav slovenski glasbeni trg niti slučajno ni primerljiv z večjimi po svetu, slovenski glasbeniki ne bi smeli biti pri ničemer omejeni. {vimeo}331821836{/vimeo}
Cmok v misli

Cmok v misli

Odzven, 22. april 2019 ― Kaj je glas? Kaj je jezik? Kaj je poslušljivo? In nenazadnje, kaj je eksistenca? Vsa ta vprašanja zastavlja poslušanje albuma Cmok v grlu / Lump In the Throath Irene Z. Tomažin.
Velikonočno sopostajanje

Velikonočno sopostajanje

Radio Študent, 22. april 2019 ― Cenjeno skupščanstvo. Na ta današnji dela prost dan se odpočijmo od tegob vsakodnevnega kapitalizma in se podajmo v rekluzive kulturne refleksije. Če ste zanje razpoloženi, le priostrite uho, če niste, pa nič ne de. Saj, kot pravi Jordan Peterson, so praktično vse ideje tako ali tako napačne. Veliki ponedeljek, kaj naj nam pomeni?
V Narodni galeriji velika razstava o scenografiji na Slovenskem

V Narodni galeriji velika razstava o scenografiji na Slovenskem

Misli, 22. april 2019 ― V Narodni galeriji bodo v sredo odprli razstavo Prostor v prostoru; Scenografija na Slovenskem do leta 1991, nastalo v sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom - Slogi. Prvi celostni razstavni pregled slovenske scenografije prinaša nov pogled na zgodovino likovne umetnosti in zgodovino gledališča na naših tleh. Na ogled bo več kot 220 del.
Pritiski digitalizacije

Pritiski digitalizacije

Mladina, 22. april 2019 ― Od 23. aprila dalje bo v Kinodvoru na ogled film Dvojna življenja francoskega režiserja Oliviera Assayasa, ki po dveh zaporednih filmih v angleščini tokrat pogled usmeri na francoski knjižni trg, med pisatelje in založnike, kjer se komično loti pritiskov digitalizacije. Gre za duhovito in pronicljivo zgodbo o seksu, lažeh in literaturi v hitro spreminjajočem se digitalnem svetu...
Polanski toži oskarjevsko akademijo

Polanski toži oskarjevsko akademijo

MMC Film, 21. april 2019 ― Odvetnik Romana Polanskega je že po njegovi lanski izključitvi iz Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti napovedal tožbo proti tej neprofitni organizaciji, ker ta pred sprejetjem svoje odločitve njegovi stranki ni dala možnosti zaslišanja.
Noč knjige letos v duhu Vodnika, francoske revolucije in svobode

Noč knjige letos v duhu Vodnika, francoske revolucije in svobode

Misli, 21. april 2019 ― Ob svetovnem dnevu knjige bo v Sloveniji in zamejstvu že šesto leto potekala Noč knjige. K projektu, katerega nosilca sta Založba Sanje in Javna agencija za knjigo RS, je že pred začetkom pristopilo več kot 150 prirediteljev z več kot 200 dogodki. Po oceni organizatorjev bo število dogodkov zagotovo višje, saj jih vsi prireditelji ne prijavijo.
še novic