Cirkulane: Brez Micike in Hanzeka ne gre!

Štajerski tednik, 10. junij 2019 ― Letošnje leto je v občini Cirkulane v znamenju praznovanja 120-letnice organiziranega kulturnega delovanja. V sklopu prireditev v soboto, 15. junija, ob pol osmih zvečer, v večnamenski dvorani pripravljamo prireditev Micika in Hanzek. Gre za prireditev, posvečeno 50-letnici kulturnega udejstvovanja dveh članov dramske skupine:Ane Črnivec in Mira Lesjaka, prepoznavna zlasti po likih Micike in Hanzeka.

Razglednica je bila nekoč to, kar je danes SMS sporočilo

Štajerski tednik, 10. junij 2019 ― Do konca junija je v razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled razstava Štajer-mark po sledeh skupne zgodovine – razglednice zgodovinske Spodnje Štajerske (1890–1920). Danes obstajata dve Štajerski, ena je v Sloveniji, druga v Avstriji, nekoč sta ti ločeni pokrajini predstavljali eno regijo. V času, ki ga zajema razstava, so bile razglednice vsakdanje komunikacijsko sredstvo, ki ga je uporabljala večina prebivalcev.
Čudna čudnost hiperobjektov

Čudna čudnost hiperobjektov

Radio Študent, 10. junij 2019 ― Cenjeno skupščanstvo. S prejšnjim petkom je znan prejemnik velike nagrade 33. grafičnega bienala v Ljubljani. Hamja Ahsan je žirijo navdušil s projektom Aspergistanski referendum, kjer se obiskovalci lahko priključijo Aspergistanu, domovini sramežljivcev, introvertirancev in avtistov, opisani v njegovi knjigi Shy Radicals.
Umrl novinar in producent Max Modic

Umrl novinar in producent Max Modic

Dnevnik, 10. junij 2019 ― Včeraj je po večletnem boju z rakom v 56. letu starosti umrl Max Modic, novinar, publicist ter dolgoletni sodelavec tednika Mladina. Uveljavil se je kot poznavalec stripa in filma, znan pa je bil tudi po svoji podpori pornografiji, katere vrednost...
V Črnomlju razstava kiparja Boštjana Kavčiča

V Črnomlju razstava kiparja Boštjana Kavčiča

Misli, 10. junij 2019 ― V galeriji cerkve Sv. Duha v Črnomlju bodo drevi ob 20. uri odprli razstavo Linija - ORGanizmi 2002-2019 v Rodinah pri Črnomlju živečega in delujočega akademskega kiparja Boštjana Kavčiča. O umetniku in njegovem delu bo spregovorila likovna kritičarka Mojca Grmek. Razstava bo na ogled do 27. junija.
Od disko kluba v New Yorku do krikov v obleganem Sarajevu

Od disko kluba v New Yorku do krikov v obleganem Sarajevu

Mladina, 10. junij 2019 ― V Kinodvoru bo med 13. in 15. junijem potekal festival glasbenega filma Naj se rola, na katerem bodo premierno predstavili enajst filmov za različne glasbene in filmske okuse, ki so razdeljeni v tri tematske sklope: Zid (ob 30. obletnici padca berlinskega zidu), Anatomija zabave in Barve glasbe. V sodelovanju z Jazz festivalom Ljubljana bodo 18.
Preplet jazzovskih in tradicionalnih elementov

Preplet jazzovskih in tradicionalnih elementov

Mladina, 10. junij 2019 ― V okviru koncertnega cikla Muzika eklektika bo 11. junija ob 20.00 v KC Janeza Trdine Novo mesto nastopila mednarodna zasedba Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet, ki bo premierno predstavila najnovejši album z naslovom TransAdriaticum. Mednarodno priznana hrvaška skladateljica, glasbenica in pevka Tamara Obrovac je ena najbolj impresivnih hrvaških jazzovskih ustvarjalk.
še novic