ZAKAJ NAS MOTI VARDA?

ZAKAJ NAS MOTI VARDA?

N'toko blog, 14. november ― Sprijaznimo se, migracije so pač politično vprašanje, ki ne bo izginilo. In desnica je edina, ki ga tako tudi naslavlja. Dokler bo levo-liberalni pol to vprašanje potlačeval, bo prihajalo na dan v obliki Vard in drugih ekstremov.
PERVERZNA LOGIKA VOJNE PROTI TIHOTAPCEM

PERVERZNA LOGIKA VOJNE PROTI TIHOTAPCEM

N'toko blog, 3. september ― Ne rečem, da bi šlo za nov pojav, ampak pizda, imamo že desetletja raziskav evropskega mejnega režima, kjer se kaže identičen vzorec kot trenutno v Sloveniji: povečana represija ne ustavlja iregulanih migracij, ampak jih sili v ekstremnejše oblike in povečuje vlogo tihotapcev. Lov na te ne bo spremenil ničesar, če ne bo resne spremembe evropske migracijske politike.
PRIVID MORALNE ZMAGE

PRIVID MORALNE ZMAGE

N'toko blog, 3. september ― Dejstvo pa je, da je širokim gibanjem težko sobivati z množičnimi mediji. Ti vedno potrebujejo en obraz, okoli katerega gradijo zgodbo. Tako aktiviste zvabijo v to, da jim ga ponudimo in se gremo njihovo igro.
VOJNI DOBIČKARJI PROTIMIGRANTSKIH SHODOV

VOJNI DOBIČKARJI PROTIMIGRANTSKIH SHODOV

N'toko blog, 26. april ― Kako smo prišli do situacije, ko prebivalci depriviligiranih regij namesto novih služb in stanovanj od države zahtevajo vojsko in žico? Kako smo prišli do levih politikov, ki si gradijo kredibilnost med ljudstvom, ne da bi za ljudstvo rabili kaj narediti? Kako smo prišli do državnih institucij, ki služijo na račun izrednega stanja, ki ga same pomagajo ustvarjati, in do medijev, ki namesto kritične predstavitve dejstev ponavljajo šankovske teorije zarote o tem, kako rešiti problem migracij?
KRATKA ZGODBA ROGOVSKEGA BOJA

KRATKA ZGODBA ROGOVSKEGA BOJA

N'toko blog, 9. april ― Rog seveda ni središče ljubljanskih problemov, niti nima odgovorov na vsa vprašanja naše razslojene družbe, se pa ob njem odpirajo resna vprašanja o razvojni politiki prestolnice, ki postaja čedalje bolj mesto bogatih, in ki se bo z gentrifikacijo centra odtujila številnim prebivalcem. Občutek imam, da se bo arogantna in nasilniška drža ekipi na MOLu slej ko prej maščevala. Tako kot se ji je 2016 ob vdoru v Rog.
KATERI TUJCI SO ZDAJ OK?

KATERI TUJCI SO ZDAJ OK?

N'toko blog, 7. januar ― Zakaj desnica še vedno uporablja protipriseljensko retoriko, ko pa je vendarle jasno, da bo morala vsaka vlada, tudi če bi v njej sedela Žan Mahnič ali Bernard Brščič, število tujcev v naslednjih letih povečevati?
STROKOVNJAK, BOJEVNIK IN MAŠČEVALEC

STROKOVNJAK, BOJEVNIK IN MAŠČEVALEC

N'toko blog, 12. julij 2018 ― Če smo pozorni na njihovo vsebino, bomo v spletnih komentarjih pogosto našli izraženo mnenje, da so novice lažne, da jih sponzorira nek skrivnostni tuji lobi, da je glas resnice potlačen… Občutek, da ne gre zaupati uradnim medijem, je od nekdaj bil del ljudske modrosti, katere previdnost v odnosu do oblasti stoji na čisto izkustvenih temeljih. Nekaj posebnega pa je moralo biti v zraku, da je ta občutek nezaupanja, ta skrajna kritičnost do informacij, začela prihajati od zgoraj – od oblastnikov samih.
še novic