Izjemen povratek Roka Petroviča

Rokova modrina, 19. oktober 2015 ― Rokova modrina: Živeti ni dovolj, umreti je preveč V SMG premiera zgodbe o izjemnem slovenskem športniku v okolju, ki težko prenaša izjemnost. Jela Krečič, Delo kultura sob, 17.10.2015, 12:00 Zgodba smučarskega šampiona Roka Petroviča bo končno doživela premiero Premiera v SMG-ju je bila napovedana že za maj 17. oktober 2015 ob 10:44, Ljubljana - MMC RTV SLO/STA  "Rok Petrovič ni bil le ena največjih slovenskih smučarskih legend, bil je urbani intelektualec v hribovskem športu, individualist, kjer individualizem ni vedno najbolje sprejet, senzibilnež v športu, kjer sta pomembnejši tekmovalnost in krvoločnost."

RAZPRODANI

Rokova modrina, 19. oktober 2015 ― Sporočamo, da so oktobrske ponovitve predstave ROKOVA MODRINA razprodane. Novembra bosta na sporedu dve ponovitvi (ena od njiju bo prevajana v znakovni jezik), decembra pa pet. Čim prej si zagotovite vstopnico.
PREMIERA V SOBOTO, 17. OKTOBRA 2015

PREMIERA V SOBOTO, 17. OKTOBRA 2015

Rokova modrina, 14. oktober 2015 ― Ko so drugi tekli, je on plaval. Ko so drugi telovadili, je on izvajal jogo. Ko so drugi po treningu zbijali šale, je on bral … ogromno bral. Ko so drugi hodili po sprejemih, je on obiskoval rokovske koncerte. Ko so drugi ponavljali vožnjo za vožnjo, je on užival med smučanjem v celcu.Ko so drugi skakali čez skale, je on utrjeval svoje legendarno ravnotežje s hojo po vrvi.Ko so se drugim v štartni hišici pod smučarskimi rokavicami potile dlani, je on s pomočjo avtogenega treninga znižal svoji srčni utrip in vnaprej podoživel progo.Ko so drugi – dobesedno – ostajali na površju, se je on potapljal.Ko so drugi nastopali pred javnostjo, se je on umikal v osamo.Ko so drugi kovali posle, je on koval stihe in ljubil.Ko so drugi tekmovali, je on raziskoval.Ko so drugi govorili, je on delal.Ko je zmagoval, so bili ljubosumni.Ko se je začel umikati, je številnim odleglo.
VABILO NA TISKOVNO KONFERENCO

VABILO NA TISKOVNO KONFERENCO

Rokova modrina, 9. oktober 2015 ― MLADINSKO : TISKOVNA KONFERENCA Vabimo vas na tiskovno konferenco pred težko pričakovano premiero predstave o Roku Petroviču. Smučali, plavali, izvajali jogo in brali poezijo bomo v sredo, 14. oktobra, ob 15. uri v spodnji dvorani Slovenskega mladinskega gledališča. Z vami bodo: režiser Matjaž Pograjc z igralsko ekipo, kostumografinja Mateja Benedetti, ilustratorka Meta Wraber in duo Silence. Vabljeni tudi na MLADINSKI DISKURZ: po ponovitvi 19. oktobra bo pogovor z režiserjem Matjažem Pograjcem, avtorjem Boštjanom Videmškom in drugimi ustvarjalci.
VABLJENI NA PREMIERO ROKOVE MODRINE 17.OKTOBRA

VABLJENI NA PREMIERO ROKOVE MODRINE 17.OKTOBRA

Rokova modrina, 16. september 2015 ― Katarina Stegnar in Primož Bezjak sta člana ansambla Slovenskega mladinskega gledališča. Oktobra bo on postal Rok Petrovič, ona bo stala ob njem v vlogi več deklet iz njegovega življenja. Skupaj bosta nastopila v gledališki predstavi Rokova modrina, ki jo je po besedilu Boštjana Videmška zrežiral Matjaž Pograjc. Tokrat ekskluzivno, v vlogi foto modelov za slovensko blagovno znamko Toper.
PREMIERA ROKOVE MODRINE PRESTAVLJENA

PREMIERA ROKOVE MODRINE PRESTAVLJENA

Rokova modrina, 5. maj 2015 ― Tik pred napovedano premiero v petek, 15. maja, ob 19.30 se je včeraj, pozno popoldne v prometni nesreči poškodoval Matej Recer, eden izmed igralcev v projektu. Poškodbe so lažje narave, a dovolj resne, da študija predstave, ki je fizično izjemno zahtevna, vsaj mesec dni ne bo smel nadaljevati. O novem datumu premiere boste pravočasno obveščeni. Matej, tokrat navijamo zate!

Pograjc in Videmšek o predstavi Rokova modrina

Rokova modrina, 2. maj 2015 ― "Rok Petrovič je bil edini pravi slovenski mitološki junak. Tak je bil ustvarjen." Avtor: Alenka Teran Košir "Rokova modrina ni samo zgodba o Roku Petroviču, ampak tudi o uravnilovki, ki kreše bolj odprte in željne na raven nizkofrekvenčnega strojnega jezika, ki ga govori ta družba," pravi Boštjan Videmšek. V Slovenskem mladinskem gledališču nastaja predstava o Roku Petroviču, zunajserijskem smučarskem šampionu, ki je sredi 80. let prejšnjega stoletja odškrnil velik del pozornosti, ki jo je jugoslovanska in slovenska smučarska javnost do takrat namenjala Bojanu Križaju. Scenarij za predstavo Rokova modrina je napisal novinar Boštjan Videmšek, režija pa je delo Matjaža Pograjca. Celoten članek lahko preberete TUKAJ
še novic