Podpri Mladinski center C.M.A.K.!

C.M.A.K. Cerkno, 17. februar ― Cerkljanski mladinski alternativni klub potrebuje tvojo podporo! Kako lahko pomagaš? 1) Finančno podpri program in aktivnosti, ki jih izvajamo, ter boj za pridobitev trajnih in ustreznih prostorov za mladinske dejavnosti C.M.A.K.-a in mladih ustvarjalk/cev v Cerknem Z vašo finančno podporo bomo lažje nadaljeval dolgoletni, na prostovoljnem delu temelječi boj za zagotovitev ustreznih in trajnih prostorov […] The post Podpri Mladinski center C.M.A.K.! appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

“Alternativa niču” na spletu

C.M.A.K. Cerkno, 15. februar ― Danes, za 24. rojstni dan C.M.A.K.-a, na našem spletišču objavljamo tekst Matjaža Peternelja z naslovom “Alternativa niču – pregled dvaindvajsetletnega delovanja Cerkljanskega mladinskega laternativnega kluba“, ki je bil pod okriljem Mestnega muzeja Idrija prvotno izdan v Idrijskih razgledih decembra 2019.Tekst opisuje zgodovino C.M.A.K.-a od njegove ustanovitve leta 1997 pa vse do rušenja Tinčkove bajte novembra 2019, dopolnjen […] The post “Alternativa niču” na spletu appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

De-Lima / live stream / 24. obletnica C.M.A.K.

C.M.A.K. Cerkno, 12. februar ― Kot prvi se na Cmakovih 24 oglasi… De-Lima! 😎 Vabljeni in vabljene, da v soboto ob 20.00 preko našega FB in Youtube prenosa skupaj z njim zaplešete v melodičnih house/dance ritmih. 💃 Gašper Tavčar aka. De-Lima je začel sukati plošče leta 2003. Član kolektiva Smoke In Crew, kateri je imel bazo v Tinčkovi bajti, je navdih za začetek dobil […] The post De-Lima / live stream / 24. obletnica C.M.A.K. appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Plazmatick (HR) / CMAKoncert live stream / 24. obletnica C.M.A.K.

C.M.A.K. Cerkno, 12. februar ― Ob 24. obletnici delovanja C.M.A.K. -a se nam bo predstavil hrvaški “pionir novih medijev” Plazmatick. Njegova glasba je izvenserijski miks elektra, deep housea in tehna, z dodelanimi “sci-fi cyber neo-pank” elementi, ki popeljejo širom neskončno prijetnih, pa vendarle precej “vesoljskih” zvočnih pokrajin. Pridružite se nam v nedeljo, 14.2.2021 ob 20:oo na našem FB in Youtube […] The post Plazmatick (HR) / CMAKoncert live stream / 24. obletnica C.M.A.K. appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Kolumbija – dežela raznolikosti / potopis / 24. obletnica C.M.A.K.

C.M.A.K. Cerkno, 12. februar ― Hola, todo bien? V sklopu 24. obletnice delovanja C.M.A.K.-a se bomo odpravili tudi na drug konec sveta, v temperamentno Kolumbijo.Kolumbija je bila prva država, ki jo sta jo med svojim 7 mesečnim potovanjem po Južni Ameriki obiskala Tjaša in Or. Tja sta prišla čisto brez pričakovanj, menila sta, da bo en mesec dovolj za raziskovanje […] The post Kolumbija – dežela raznolikosti / potopis / 24. obletnica C.M.A.K. appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Posnetki iz cikla predavanj in delavnic PRIJAZNI DO OKOLJA

C.M.A.K. Cerkno, 18. januar ― V ciklu treh predavanj nam je Maja Nagode predstavila različne načine, kako lahko pomagamo okolju.Predstavila nam je, kako pravilno ločujemo odpadke, kako jih preprečujemo in kako deluje tekstilna industrija. Za vsakim predavanjem pa nam je tudi pokazala, kaj lahko sami izdelamo iz “odpadkov”, da vsaj malo pripomoremo k boljšemu odnosu do narave in nas samih. […] The post Posnetki iz cikla predavanj in delavnic PRIJAZNI DO OKOLJA appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Vabilo k reševanju ankete: Od ideje do izvedbe

C.M.A.K. Cerkno, 7. januar ― Zavedamo se, da časi za žive dogodke še niso blizu, a vseeno veliko mislimo nanje, saj je premišljeno načrtovanje velik del dejanske izvedbe. Obenem pa k soustvarjanju programa vabimo tudi tebe! Pred tabo je anketa, ki ti bo vzela 5 minut. Z njo bi radi dobili boljši občutek, v katere dejavnosti naj namenimo več časa […] The post Vabilo k reševanju ankete: Od ideje do izvedbe appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Srejčnga pa zdrajga 2021!

C.M.A.K. Cerkno, 2. januar ― Cmakawci in cmakawke vam želimo srečno in radosti polno novo leto, ter da bi se dogodki, druženje in lepši časi čimprej vrnili. Saj se bodo! Do takrat pa, kot Valerija, ostanite na preži za boljšim! ☀️ The post Srejčnga pa zdrajga 2021! appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

DJ Boycey (UK) – livestream almost NYE party

C.M.A.K. Cerkno, 24. december 2020 ― Ponedeljek, 28.12. ob 20.00. Prenos bo potekal na naših Youtube in Facebook kanalih. Posnetek nastopa si lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=4rBr1N5-ngo V tretjem in zadnjem letošnjem CMAKoncert-nem prednovoletnem živem toku, se nam bo s svojo zmešanico break elektro acid tehna predstavil londonski DJ in producent Boycey.Boycey je obenem socialni agitator in varuh miru, ki venomer […] The post DJ Boycey (UK) – livestream almost NYE party appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Anja G. & Dr. Obi – CMAKoncert live act stream

C.M.A.K. Cerkno, 20. december 2020 ― V drugem letošnjem CMAKoncert-nem livestreamu, ki se bo zgodil v nedeljo, 20.12. ob 20.00, se nam bosta v njunem prav tako drugem live act set-u predstavila mlada Anja G. & Dr. Obi iz Zagreba.Raziskujeta različne sloge dub reggae-ja; od rootsa do digitalnega, navdih za glasbo pa črpata iz družbenih, političnih in gospodarskih razmer, kakor tudi […] The post Anja G. & Dr. Obi – CMAKoncert live act stream appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Vabilo dijakom in dijakinjam na avdicijo za predstavo Glavni odmor

C.M.A.K. Cerkno, 10. december 2020 ― Mesto žensk in Lutkovno gledališče Ljubljana vabita mlade (2. in 3. letnik srednjih šol) na avdicijo za gledališko predstavo z delovnim naslovom Glavni odmor. Izbrani dijaki in dijakinje boste ustvarjali s plesalko, koreografinjo, performerko in mentorico Natašo Živković ter njeno asistentko Saro Šabec. Umetniško participacijo bosta navdihovali tudi Teja Reba in Tea Hvala. Za scenografijo bo poskrbela Urša […] The post Vabilo dijakom in dijakinjam na avdicijo za predstavo Glavni odmor appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Cikel predavanj in delavnic PRIJAZNI DO OKOLJA

C.M.A.K. Cerkno, 27. november 2020 ― V ciklu treh petkov nam bo Maja Nagode predstavila različne načine, kako lahko pomagamo naravi.Predstavila nam bo, kako pravilno ločujemo odpadke, kako jih preprečujemo in kako deluje tekstilna industrija. Za vsakim predavanjem pa nam bo pokazala, kaj lahko sami izdelamo iz “odpadkov”, da vsaj malo pripomoremo k boljšemu odnosu do narave in nas samih. Predavanja […] The post Cikel predavanj in delavnic PRIJAZNI DO OKOLJA appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Začetni tečaj programiranja za otroke in mladostnike

C.M.A.K. Cerkno, 21. november 2020 ― Dogodek bo potekal prek spleta, zato za udeležbo potrebujete dostop do računalnika in interneta. Računalništvo je dandanes drugi materni jezik otrok in mladostnikov, temelj njihovega sporazumevanja z vrstniki in okolico.Na tečaju programiranja se bodo udeleženci srečali z izdelavo računalniške igre v programu Scratch. Ob tem se bodo naučili veliko novega in se zagotovo neizmerno zabavali. […] The post Začetni tečaj programiranja za otroke in mladostnike appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

CMAKoncert livestream parti: Douchean & Selgor

C.M.A.K. Cerkno, 18. november 2020 ― Video povezava do prve četrtine streama je sedaj na voljo tudi na Facebooku: TUKAJ Ker pa je FB stream nato blokiral zaradi copyrighta, je preostanek na Youtubu: TUKAJ OPIS:Epidemija in ukrepi zoper nje nam v nadaljnje onemogočajo izvedbo koncertov v živo, zato se tudi mi odpravljamo na splet.V prvem CMAKoncertnem livestreamu se nam bosta predstavila […] The post CMAKoncert livestream parti: Douchean & Selgor appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Skupaj zberimo 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starostnikov!

C.M.A.K. Cerkno, 31. oktober 2020 ― Delimo in se pridružujemo pobudi “21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starostnikov”. Starostniki, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji so zaradi pandemije izolirani od ostalega sveta, nimajo možnosti obiskov, veliko je strahu in tesnobe. Veliko jih pa tudi sicer nima svojcev, ali pa niso pogosto deležni obiskov. Vzemite si nekaj […] The post Skupaj zberimo 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starostnikov! appeared first on C.M.A.K. Cerkno.
še novic