Joanna Bator: Temno, skoraj noč

Koridor, 16. avgust ― Najprej me je očaral slog. In me potem presenečal znova in znova, vseh 500 in nekaj strani. Na začetku, z opisovanjem revščine, ki »povsod zveni enako, eden izmed njenih zvokov pa je izsesavanje ostankov hrane iz piškavih zob, izpod zanikrno narejenih kron, sesanje in cmok, cmok«, ali pa obraza sopotnika »v barvi prežganke iz šolske […] The post Joanna Bator: Temno, skoraj noč appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Solo: Zgodba Vojne zvezd (Solo: A Star Wars Story)

Solo: Zgodba Vojne zvezd (Solo: A Star Wars Story)

Koridor, 12. avgust ― Najbolj razvpitega tihotapca, samosvojega klateža, zapriseženega egoista in enega osrednjih likov originalne trilogije Vojne Zvezd (Star Wars) je pred več kot štiridesetimi leti karizmatično upodobil Harisson Ford in ga zasidral med najbolj oboževana ter prepoznavna imena popularne kulture. V okvirih na novo oživljene franšize Vojne Zvezd, ki se je po vzoru aktualnih filmskih trendov podala […] The post Solo: Zgodba Vojne zvezd (Solo: A Star Wars Story) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Uničenje (Annihilation)

Uničenje (Annihilation)

Koridor, 8. avgust ― Biologinja Lena (Natalie Portman) se nikakor ne more soočiti z izginotjem moža Kanea (Oscar Isaac), ki je bil poslan na skrivno vojaško misijo. Ko se po enem letu nepričakovano in v sumljivih okoliščinah vrne domov, se Lena odloči raziskati, kaj točno se mu je zgodilo. Tako spozna psihologinjo Ventress (Jennifer Jason Leigh), ki pošlje skupino […] The post Uničenje (Annihilation) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Anja Cimerman: Fatamorgana

Koridor, 7. avgust ― Za prvo pesniško zbirko Anje Cimerman z naslovom Fatamorgana, s katero je bila pesnica letos izbrana za festival Pranger, bi lahko rekli, da je zbirka o potovanju po puščavah ulic vsakdanjosti, ki se prepletajo s svetom za njimi in v nas samih.   Zbirka je razdeljena na tri dele: začne se z »nad zasebnostjo«, nadaljuje […] The post Anja Cimerman: Fatamorgana appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic