Mitja Čander: Slepec

Koridor, 9. december ― Slepec je roman, ki nas do presunljivega konca vodi čez vzpone in padce, da nam pred obraz lažje potisne aktualno sliko človeškega karakterja. The post Mitja Čander: Slepec appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Deževen dan v New Yorku (A Rainy Day in New York)

Deževen dan v New Yorku (A Rainy Day in New York)

Koridor, 8. december ― Woody Allen še ni pripravljen na upokojitev in vztraja, ne meneč se za očitke, da je njegova zlata doba že zdavnaj minila; vsekakor bi razočaral veliko oboževalcev, če bi se uklonil načelu »vse ali nič«. The post Deževen dan v New Yorku (A Rainy Day in New York) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

CoFestival 2019: Rejvmašina

Koridor, 7. december ― Na letošnji ediciji CoFestivala sta se predstavila avstrijska ustvarjalca Doris Uhlich in Michael Turinsky s predstavo Rejvmašina. The post CoFestival 2019: Rejvmašina appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
CoFestival 2019: Analiza v temnem polju

CoFestival 2019: Analiza v temnem polju

Koridor, 5. december ― Plesalca in njuni telesi do konca alternirajo med vlogo subjekta in objekta, med ločitvijo razmišljujočega bitja in telesa, ki si ga lastnini, pri tem pa ne poučujejo in ne pridigajo, temveč zgolj prikazujejo, kar dela uprizoritev izredno osvežujočo. The post CoFestival 2019: Analiza v temnem polju appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Elif Shafak: Tri Evine hčere

Koridor, 4. december ― Čeprav je vsega spoštovanja vredno vsakršno ukvarjanje s temami sodobnega islama, saj je to navsezadnje kontroverzna tematika, ki si še kako zasluži našo pozornost, je roman precej pomanjkljiv z vidika svoje strukture. The post Elif Shafak: Tri Evine hčere appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
CoFestival 2019: Ujemanje

CoFestival 2019: Ujemanje

Koridor, 3. december ― Plesalci skozi celotno predstavo uspešno alternirajo s fokusom občinstva, saj se v mnogih trenutkih cela skupina poveže v samosvoj kozmos, v katerem je jasno razvidno medsebojno razumevanje in podpiranje gibanj. The post CoFestival 2019: Ujemanje appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Gabriela Babnik: Tri smrti

Koridor, 1. december ― Tri smrti je roman velikega zamaha, ki zgosti široko paleto motivik in poskuša mediirati najbolj aktualno protislovje meščanskega romana, kakor se ta razvija v našem stoletju – protislovje med družinskim svetom in svetom politike. The post Gabriela Babnik: Tri smrti appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Veliki Gatsby

Veliki Gatsby

Koridor, 30. november ― Veliki Gatsby je plesni spektakel, ki s svojo izvirnostjo in velikopoteznostjo na ljubljanski baletni oder prinaša več kot dobrodošlo osvežitev. The post Veliki Gatsby appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
30. LIFFe: Prekla (Dylda)

30. LIFFe: Prekla (Dylda)

Koridor, 29. november ― Prekla je ruski film, ki na vojno ne gleda populistično, kar je zaradi krhanja odnosov med Rusijo in Evropo vse bolj pogosto, ampak brez ene same bitke prikaže njene posledice. The post 30. LIFFe: Prekla (Dylda) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Gospa z morja

Gospa z morja

Koridor, 29. november ― Gospa z morja je tako predstava, ki je fascinantna v svoji formalni podobi in impresivna v spogledovanju s filmsko zvočno obdelavo znotraj gledališkega okvirja... The post Gospa z morja appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
CoFestival 2019: Memememe

CoFestival 2019: Memememe

Koridor, 28. november ― Memememe sicer lahko smatramo kot meme, ki je ponovno kopiran, prav tako pa je mogoče razbrati tudi odmev besede ‘me’, torej mene, ki sprva kaže na egocentričnost posameznika, takoj nato pa še na njegovo osamljenost. The post CoFestival 2019: Memememe appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Zarja Vršič: Kozjeglavka

Koridor, 27. november ― Mlada prozaistka v mnogih zgodbah v prvencu poseže po grozljivih elementih. Skoraj vse zgodbe so na robu med realnostjo in popolnim nadrealizmom, a z večinoma prvoosebno pripovednostjo ne izgubijo stika z resničnostjo, v kateri živi bralec. The post Zarja Vršič: Kozjeglavka appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic