Pia Prezelj: Težka voda

Koridor, 30. november ― Ambiciozen literarni prvenec, ki se posveča temu, kar je zamolčano, in se pri tem zavoljo družbenokritičnega ne odpoveduje literarnoestetskemu. The post Pia Prezelj: Težka voda appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Laura Pérez: Prikrito 

Laura Pérez: Prikrito 

Koridor, 26. november ― Risoroman Prikrito je variacija na temo soobstoja več resničnosti hkrati, podčrtana s saint-exupéryjevsko maksimo, da je bistvo očem nevidno. The post Laura Pérez: Prikrito  appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Sosedje

Sosedje

Koridor, 26. november ― Prikazani odnosi poudarjajo modrost in izkušnje starejše generacije, ne pokažejo pa, da ima tudi mlajša generacija kaj ponuditi in se zavzema za višje vrednote, kot le za karierizem in individualizem. The post Sosedje appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

34. Liffe: Pošast (Kaibutsu)

Koridor, 25. november ― Pošast prikaže silovito moč, s katero lahko to, kar se odločimo zamolčati, vpliva na medčloveške odnose. The post 34. Liffe: Pošast (Kaibutsu) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

César Aira: Kako sem postal nuna

Koridor, 23. november ― Sto strani dolga pripoved se pred nami odvije kot popačena odrska predstava, kjer so gibi pretirani in sočasno zelo premišljeni, v nas pa nemalokrat vzbudi tako smeh kot grozo. The post César Aira: Kako sem postal nuna appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Ana Pepelnik: to se ne pove

Koridor, 20. november ― Ana Pepelnik v svoji najnovejši pesniški zbirki To se ne pove v ospredje postavlja transformativno moč jezika ter subtilno igro med izrečenim in neizrečenim. The post Ana Pepelnik: to se ne pove appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic