Walt Whitman: Listi trave

Koridor, 31. marec ― Eden redkih, ki ne le poje o svoji poetični nirvani, temveč jo tudi dejansko doseže. The post Walt Whitman: Listi trave appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Izzivalca (Ford v Ferrari)

Izzivalca (Ford v Ferrari)

Koridor, 30. marec ― Izzivalca je film, ki se bo v filmografijo Jamesa Mangolda po vsej verjetnosti zapisal s srebrnimi in ne z zlatimi črkami; je zelo prepričljiv, a ne odličen. The post Izzivalca (Ford v Ferrari) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Nevidni človek (The Invisible Man)

Nevidni človek (The Invisible Man)

Koridor, 25. marec ― Leigh Whannell je znanstvenofantastično klasiko H. G. Wellsa uspešno posodobil za 21. stoletje – Nevidni človek je kratkočasen ter napet triler in odlična prispodoba za širše razsežnosti psihološkega nasilja. The post Nevidni človek (The Invisible Man) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Anna Ridler: Abstrakcija narave

Anna Ridler: Abstrakcija narave

Koridor, 21. marec ― Sprva je njeno delo prežeto s pravim delom, zbiranje baze fotografij/podatkov, ki v drugi fazi nahranijo umetno inteligenco. Njeno delo je tako dobesedno prineseno v tematiko in se šele sekundarno ali celo terciarno dotika problematike hiperzaposlovanja. The post Anna Ridler: Abstrakcija narave appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Zakonska zgodba (Marriage story)

Zakonska zgodba (Marriage story)

Koridor, 19. marec ― Film Zakonska zgodba naslika portret nemogočega ločitvenega postopka skozi tenkočutno študijo posameznikov, ujetih v njem, odlikujeta pa ga predvsem odličen scenarij in izjemna igra. The post Zakonska zgodba (Marriage story) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

FABULA: Sheila Heti: Materinstvo

Koridor, 18. marec ― Prepoznanje lastne narcisoidne težnje, da življenje zapolnimo z vsemi vlogami, ki za nas obstajajo. Materinstvo vendarle ne more biti edini način, da se raztrosimo v svetu. The post FABULA: Sheila Heti: Materinstvo appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
The Witcher (1. sezona)

The Witcher (1. sezona)

Koridor, 17. marec ― The Witcher je kljub nekaterim očitnim pomanjkljivostim obetavna fantazijska serija kvalitetne produkcije z izvrstno igralsko zasedbo, ki ima predvsem velik potencial za nadaljevanje. The post The Witcher (1. sezona) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

FABULA: Édouard Louis: Opraviti z Eddyjem

Koridor, 15. marec ― A najprej ne pomisliš kar na beg, saj se ne zavedaš, da obstaja tudi drugo okolje. Ne veš, da je ena od možnosti beg. Sprva skušaš biti kot drugi, tudi sam sem skušal biti kot drugi. The post FABULA: Édouard Louis: Opraviti z Eddyjem appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Žabe

Žabe

Koridor, 14. marec ― Produkt, ki se je predstavil kot rezultat dvoletnega preučevanja Stnišinih Žab, pokaže, da so se ustvarjalci v njihovo vsebino poglobili. The post Žabe appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Večja od vseh

Večja od vseh

Koridor, 5. marec ― Krstno uprizoritev besedila odlikujeta predvsem intimna, nostalgična atmosfera in prepričljiva igra, ki pa je mestoma podrejena kratkemu časovnemu okviru predstave. The post Večja od vseh appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Medtem ko vas ni bilo (Sorry we missed you)

Medtem ko vas ni bilo (Sorry we missed you)

Koridor, 5. marec ― Trpka, realistična, družbenokritična drama sicer ne odstopa od preizkušenih Loachevih vzorcev, a je kljub temu izjemno prepričljiva, tako pripovedno kot čustveno. The post Medtem ko vas ni bilo (Sorry we missed you) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic