Rwža še jma trn!

Urbani (Jaša Lorenčič), 27. januar ― Pogled ponavadi ponudi kombinacijo zgroženosti, osupljosti in vedrosti. Redkokaj je namreč primerljivo z obrazom nekoga, ki mu razkriješ skrivnost imena Ana Pupedan. Pri čemer precej pomaga, če oseba ve, kdo ali kaj je Ana Pupedan. Zdaj se to recimo zgodi, če v avtu poslušaš Rock Radio in je gor neizogibna baladna klasika Every Rose Has […] The post Rwža še jma trn! appeared first on Urbani.

WC rola vs. Hajzl listi

Urbani (Jaša Lorenčič), 9. januar ― Pa pravijo, da še noben ni naredil na hajzlu kariere. No, ideje so že bile, ideje. Ona, kako je Jimi Hendrix nosil kitaro še tja. Mhm. Ampak kariero o hajzlu, to sem mislil. Pa saj se da. Marcel Duchamp je v muzej postavil pisoar in čao. In potem so tu še vsi tisti grafiti. Ja, […] The post WC rola vs. Hajzl listi appeared first on Urbani.

Najbolj. Seksi. Tarča. Sploh.

Urbani (Jaša Lorenčič), 8. januar ― Tip z odprto srajco. Pred letalom. Z nalepko. Glasba že kar nasneta. Taka. Poredna. Bahava. Seksi. Tip nato plava z želvo. Ono, veliko. Rajska modrina rajskega morja. Lepe, zale, mlade dekline. Tip v banji. Zgoraj brez. Z radiatorji. Pet debelih linij koke. S podnapisi. “Sneg, sneg, sneg. Vse je snegec, ja.” Hoja po letališču. Jadrnice. […] The post Najbolj. Seksi. Tarča. Sploh. appeared first on Urbani.

Rojeni leta 1985. Špilferderberji.

Urbani (Jaša Lorenčič), 7. januar ― Generacija, rojena leta 1985, naj ne bi bila nič posebnega. Niti ne statistično. Ko bi vsaj. Pa ne. Ampak tako ti je bilo predočeno že tam od osnovne šole dalje. Ko si prišel v gimnazijo, e, takrat pa sploh. Zamudil si fajt New Kids on the Block proti Guns N Roses. Kje si bil, ko […] The post Rojeni leta 1985. Špilferderberji. appeared first on Urbani.

Nesimo se not’n’vun!

Urbani (Jaša Lorenčič), 7. januar ― Kaj lahko naredi leto pa pol. Poldrugo leto, kot se lepo reče. Uf. Kaj in koliko? Recimo… Em… Še aprila 2019 se je skoraj nekaj kakor ljubilo ta naš nikoli dosegljivi Drekaham. Ko se je še dalo kričati, da »rad bi spizdo nekam stran«. Ja. Ko ni bilo omejitev. Ko bi lahko spizdo v Hoče. […] The post Nesimo se not’n’vun! appeared first on Urbani.

Krasno kravžljanje možgančkov

Urbani (Jaša Lorenčič), 5. januar ― Intelekta. Prva v letu. Zdaj je skoraj že tradicija. Ni sicer lahko brisati vsega tistega v podkast aplikaciji, kar bi »moral« poslušat še za nazaj. Tisto najboljše iz pravkar (pre)minulega leta. Ampak če boš tako ravnal, boš pač vedno zadaj. Ker novo leto pač nudi ta nov začetek. Čeprav smo tako ali tako vselej zadaj. […] The post Krasno kravžljanje možgančkov appeared first on Urbani.

Tri. Dve. Ena. Alfi!

Urbani (Jaša Lorenčič), 5. januar ― Dobra stara klasika, ne? Alfi ob polnoči. Ko ne veš, ali bi se najprej poljubil, raje odprl penino ali prižgal iskrice. Ampak klasika je vseeno klasika. Čeprav se vse bolj zdi, da bo Silvestrski poljub nekega dne zapel Andrej Šifrer. Ampak Alfi je vseeno Alfi. Samo, da je. In to ni bila edina klasika silvestrovanja […] The post Tri. Dve. Ena. Alfi! appeared first on Urbani.

Gru. Koliko silvestrovanj (še) do resnice? Gru. Gru.

Urbani (Jaša Lorenčič), 31. december 2020 ― Gru. Gru. Gru. Gru. Nekje vmes pozabiš naslov predstave. Bo pripisano kar temu, da se spraviš gledati premiero na silvestrovo. Naslov… Em… Jazz. Pa res. Pove… No, ne pove nič. Naslov vsekakor ne. Ker saj, kaj pa jazz zares je? Predstava Tretjega odra, ki je gostovala s spletno premiero v MGL, bi lahko nosila naslov […] The post Gru. Koliko silvestrovanj (še) do resnice? Gru. Gru. appeared first on Urbani.

24ur ali Die Hard je božični film!

Urbani (Jaša Lorenčič), 14. december 2020 ― Vsaj nekaj. Pri nas dileme ni. Že 25 let. V Sloveniji je Die Hard božični film. Od kdaj? Od petka, 15. decembra 1995. Brez debate. Ššš! Die Hard je božični film. In zdravo. Zakaj? Zato, ker so tako rekli na Pop TV. Saj je bilo takrat, na tisti zasneženi petek, že v bistvu sedem let, […] The post 24ur ali Die Hard je božični film! appeared first on Urbani.

Jernej Damjan? Čista petka!

Urbani (Jaša Lorenčič), 14. december 2020 ― Za Garyja Linekerja se je vedelo. Da bo. Že ko je izjavil tisto, da je nogomet preprosta igra. Dvaindvajset mož teče za žogo za 90 minut in na koncu vedno zmagajo Nemci. Ni čudno, da je Gary Lineker vmes postal najbolje plačan človek na BBC-ju. Ker govori, piše in razmišlja o fuzbalu tako, kakor bi […] The post Jernej Damjan? Čista petka! appeared first on Urbani.

Planica 2020 ni Šmarna gora 2002

Urbani (Jaša Lorenčič), 12. december 2020 ― Tam, na drugem koncu sveta, sta se skregala dva na vrhuncu ene zgodbe. Oba dokazana nadkvaliteta. Najprej sta si povedala drug drugemu, no, bolj en drugemu. Ampak sta si. V ksiht. Za zaprtimi vrati. Tja, kamor se ne hodi, no, razen če si predsednik, ki rad čisti kopačke in javno podobo. V slačilnici. In potem […] The post Planica 2020 ni Šmarna gora 2002 appeared first on Urbani.

Bogova ljubezni: Gušti in Polončič

Urbani (Jaša Lorenčič), 26. november 2020 ― Lahko bi bila floskula. Bi. Gladko. Nak. Ne na ta večer, ne na ta dan, tik pred novimi omejitvami in ob vsej negotovi sedanjosti, kaj šele prihodnosti. Katera floskula? Tista misel, da je rock’n’roll najboljše zdravilo za te čase. Rock’n’roll ni bil medikament, rock’n’roll je ponavadi goltal medikamente. Ne zdaj, ne več, ne tu. Ne, […] The post Bogova ljubezni: Gušti in Polončič appeared first on Urbani.

Celje. Šteje strgana majica.

Urbani (Jaša Lorenčič), 26. julij 2020 ― Tip je celo še prišel nazaj gor po štengah. Pardon, prikričal. Samo zato, da bi mi pokazal, no, bolje povedano, se nekaj kakor pohvalil, postavil, pokazal. Upravičeno. Kazal mi je hrbet, od koder mu je bingljala strgana majica. Še enkrat je razprostrl roke, okajeno in evforično kričal Cele Cele Cele in pokazal velik tatu na […] The post Celje. Šteje strgana majica. appeared first on Urbani.

Stožice. Beli čevlji in debeli komarji iz ošiljenih blokov.

Urbani (Jaša Lorenčič), 19. julij 2020 ― Čevlji so še vsaj naslednji dan vedno beli. Ve-dno. Jap. Kadarkoli pridem iz Stožic, imam čevlje povsem bele. No, ne povsem. Spredaj. Ker pač tiščim noge tja, kamor ne bi smel ali kaj. Tja. V podboj, v rob novinarske tribune Stožic. Kakor da bi želel iztegniti noge dol do igrišča. In malo brcniti. Tak. Ker […] The post Stožice. Beli čevlji in debeli komarji iz ošiljenih blokov. appeared first on Urbani.

Sežana. Kraj, stadion in ljudje, vredni fuzbala.

Urbani (Jaša Lorenčič), 12. julij 2020 ― Napis na stranišču bifeja pod tribuno je povedal vse. Resda v angleščini, pa vseeno. Nasmej se. Ker ne veš, do kdaj boš imel zobe. Ni bila grožnja, prej nasvet. Malo fuzbalski, bolj stomatološki. Si zapomniš. Ker zobe je pač lepo imeti. Na take dni pa sploh. So nasmehi domačinov, ko pride spet taka zmaga, ko […] The post Sežana. Kraj, stadion in ljudje, vredni fuzbala. appeared first on Urbani.
še novic