Abeceda v slikanici KAKO TI JE IME?

Bajalka, 23. september ― Slikanica KAKO TI JE IME? je bila ustvarjena kot svojevrstna abeceda. Na začetku pisanja sem se osredotočila predvsem na temo poimenovanja in na temo spola. Med samim snovanjem so se mi ob izbiranju posameznih imen naenkrat zazdele nadvse pomembne tudi začetne črke, ki sem jih nato posebej izpostavila tako v besedilu kot tudi na ilustracijah. Na skoraj vsaki ilustraciji je v desnem zgornjem kotu v mozaičnem stilu naslikana ena črka. Posamezna črka predstavlja začetno črko imena določene živali, kot na primer K pri kobilici Katici. Kjer je omenjenih več črk, so te pomanjšane in vključene v ozadje ilustracije, na primer […] Stran Abeceda v slikanici KAKO TI JE IME? se je prvič pojavila na strani Bajalka.
Nova ptičja zgodba iz »Modrih ptičjih misli« v majski številki CICIBANA

Nova ptičja zgodba iz »Modrih ptičjih misli« v majski številki CICIBANA

Bajalka, 24. maj ― Že veste, kako se mala modra sraka za domačo nalogo na pamet uči modro ptičjo misel? Ptičjo pravljico z naslovom »Domača naloga« lahko preberete v majski številki Cicibana. V Cicibanu so izšle tri ptičje zgodbe, ki jih je napisala in ilustrirala Alenka Spacal: Alenka Spacal, Domača naloga«, Ciciban, 9, maj 2018, str. 18–19   Alenka Spacal, »Mala modra šoja se uči brati«, Ciciban, 9, maj 2016, str. 24–25   Alenka Spacal, »Modra čaplja in črnoglavka dočakata počitnice«, Ciciban, 10, junij 2016, str. 24–25   Jeseni bodo ptičje pravljice izšle pri Bajalki v avtorski slikanici z naslovom Modre ptičje misli. Avtorska slikanica Modre ptičje misli prinaša […] Stran Nova ptičja zgodba iz »Modrih ptičjih misli« v majski številki CICIBANA se je prvič pojavila na strani Bajalka.
Medijske objave o slikanici KAKO TI JE IME?

Medijske objave o slikanici KAKO TI JE IME?

Bajalka, 14. maj ― V oddaji »Svet kulture« je v majskem literarnem trojčku za otroke in mladostnike Simona Kopinšek predstavila avtorsko slikanico Alenke Spacal Kako ti je ime?. Oddajo, ki je bila na Arsu, 3. programu Radia Slovenija, na sporedu 7. maja 2018, lahko poslušate v radijskem arhivu. Stran Medijske objave o slikanici KAKO TI JE IME? se je prvič pojavila na strani Bajalka.
še novic