Razstava ilustracij Alenke Spacal na Filozofski fakulteti

Razstava ilustracij Alenke Spacal na Filozofski fakulteti

Bajalka, 30. september ― Ob izidu slikanice MODRE PTIČJE MISLI vas vabimo na ogled razstave ilustracij Alenke Spacal, ki bo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Otvoritev bo v četrtek, 4. oktobra, ob 10.30 v 5. nadstropju Filozofske fakultete. Razstava bo na ogled do 4. novembra 2018. Stran Razstava ilustracij Alenke Spacal na Filozofski fakulteti se je prvič pojavila na strani Bajalka.
Pripovedovanje in razstava ilustracij iz MODRIH PTIČJIH MISLI v Knjigarni LGL

Pripovedovanje in razstava ilustracij iz MODRIH PTIČJIH MISLI v Knjigarni LGL

Bajalka, 26. september ― Ob izidu avtorske slikanice MODRE PTIČJE MISLI vas vabimo na razstavo originalnih ilustracij Alenke Spacal, ki bodo v Knjigarni Lutkovnega gledališča Ljubljana na ogled od 5. oktobra do 5. novembra 2018. Avtorska slikanica MODRE PTIČJE MISLI, ki bo v začetku oktobra izšla pri Bajalki, prinaša devet duhovitih ptičjih zgodb. Nekatere male modre pernate junakinje se učijo brati, druge se spopadajo z domačimi nalogami ali umivanjem, nekatere pa sanjarijo o kravatastih igračah, maminem poljubčku ali počitnicah. Stran Pripovedovanje in razstava ilustracij iz MODRIH PTIČJIH MISLI v Knjigarni LGL se je prvič pojavila na strani Bajalka.

Abeceda v slikanici KAKO TI JE IME?

Bajalka, 23. september ― Slikanica KAKO TI JE IME? je bila ustvarjena kot svojevrstna abeceda. Na začetku pisanja sem se osredotočila predvsem na temo poimenovanja in na temo spola. Med samim snovanjem so se mi ob izbiranju posameznih imen naenkrat zazdele nadvse pomembne tudi začetne črke, ki sem jih nato posebej izpostavila tako v besedilu kot tudi na ilustracijah. Na skoraj vsaki ilustraciji je v desnem zgornjem kotu v mozaičnem stilu naslikana ena črka. Posamezna črka predstavlja začetno črko imena določene živali, kot na primer K pri kobilici Katici. Kjer je omenjenih več črk, so te pomanjšane in vključene v ozadje ilustracije, na primer […] Stran Abeceda v slikanici KAKO TI JE IME? se je prvič pojavila na strani Bajalka.
Abeceda ob začetku šolskega leta

Abeceda ob začetku šolskega leta

Bajalka, 8. september ― V soboto, 8. septembra, vas ob 11. uri vabimo v Čitalnico na dvorišču Vetrinjskega dvora v Mariboru, kjer bo Alenka Spacal pripovedovala pravljico KAKO TI JE IME?. Ob začetku šolskega leta nam bo pravljičarka Alenka Spacal, ki svoje pravljice piše, ilustrira in pripoveduje, v Čitalnici na dvorišču predstavila svojo najnovejšo avtorsko slikanico z naslovom KAKO TI JE IME?. Slikanica, ki je spomladi izšla pri Bajalki, je bila kot svojevrstna abeceda ustvarjena predvsem za otroke, ki se spoznavajo s črkami in se učijo brati. Stran Abeceda ob začetku šolskega leta se je prvič pojavila na strani Bajalka.
Nova ptičja zgodba iz »Modrih ptičjih misli« v majski številki CICIBANA

Nova ptičja zgodba iz »Modrih ptičjih misli« v majski številki CICIBANA

Bajalka, 24. maj ― Že veste, kako se mala modra sraka za domačo nalogo na pamet uči modro ptičjo misel? Ptičjo pravljico z naslovom »Domača naloga« lahko preberete v majski številki Cicibana. V Cicibanu so izšle tri ptičje zgodbe, ki jih je napisala in ilustrirala Alenka Spacal: Alenka Spacal, Domača naloga«, Ciciban, 9, maj 2018, str. 18–19   Alenka Spacal, »Mala modra šoja se uči brati«, Ciciban, 9, maj 2016, str. 24–25   Alenka Spacal, »Modra čaplja in črnoglavka dočakata počitnice«, Ciciban, 10, junij 2016, str. 24–25   Jeseni bodo ptičje pravljice izšle pri Bajalki v avtorski slikanici z naslovom Modre ptičje misli. Avtorska slikanica Modre ptičje misli prinaša […] Stran Nova ptičja zgodba iz »Modrih ptičjih misli« v majski številki CICIBANA se je prvič pojavila na strani Bajalka.
Medijske objave o slikanici KAKO TI JE IME?

Medijske objave o slikanici KAKO TI JE IME?

Bajalka, 14. maj ― V oddaji »Svet kulture« je v majskem literarnem trojčku za otroke in mladostnike Simona Kopinšek predstavila avtorsko slikanico Alenke Spacal Kako ti je ime?. Oddajo, ki je bila na Arsu, 3. programu Radia Slovenija, na sporedu 7. maja 2018, lahko poslušate v radijskem arhivu. Stran Medijske objave o slikanici KAKO TI JE IME? se je prvič pojavila na strani Bajalka.
še novic