Idealna godba, suka Miha Zadnikar

Idealna godba, suka Miha Zadnikar

Radio Študent, 19. maj 2019 ― "Dance of the Tumblers" (iz musicala Lady in the Dark) — Willem Breuker Kollektief: Loes Luca ‎– Kurt Weill. BVHaast Records 1998 "Je ne t'aime pas" — Willem Breuker Kollektief: Loes Luca ‎– Kurt Weill. BVHaast Records 1998

The Boss z novim besedilnim videom ‘There Goes My Miracle’

Rocker.si, 19. maj 2019 ― Bruce Springsteen je izdal nov animiran video za skladbo ‘There Goes My Miracle‘, ki bo tudi na njegovem prihajajočem ploščku ‘Western Stars‘, ki bo luč sveta ugledal 14. junija. Na albumu ‘Western Stars’ bo 13 skladb [...] The post The Boss z novim besedilnim videom ‘There Goes My Miracle’ appeared first on Rocker.si.
NOVOSTI ZALOŽBE GLITTERBEAT

NOVOSTI ZALOŽBE GLITTERBEAT

Radio Študent, 19. maj 2019 ― V zadnjih mesecih so pri založbi Glitterbeat objavili kopico novosti, ki jih še nismo utegnili predstaviti v oddaji, zato tokrat obilen odmerek nove muzike te priznane založbe. Uvodoma vrtimo album La otra mitad španskega glasbenika in producenta, ki si je nadel umetniško ime Refree.

Napoved: Jonathan Bree v Kinu Šiška

Rocker.si, 19. maj 2019 ― Zakrinkani pop posebnež Jonathan Bree je lani z albumom Sleepwalking navdušil poslušalce, s čudaškim videom za “You’re So Cool” pa milijone YouTube gledalcev. V začetku poletja bo svoj bujen orkestralni pop prvič predstavil v Sloveniji. [...] The post Napoved: Jonathan Bree v Kinu Šiška appeared first on Rocker.si.

Scorpions so začeli s pripravo novega albuma

Rocker.si, 19. maj 2019 ― V nedavnem intervjuju za Scorpions Brazil je pevec zasedbe Scorpions Klaus Meine potrdil, da je skupina začela s pripravo novega albuma. Na vprašanje, kaj počne, odkar je bend februarja izvedel svoj zadnji nastop, je Klaus [...] The post Scorpions so začeli s pripravo novega albuma appeared first on Rocker.si.

King Foo 31. maja v CSK France Prešeren

Rocker.si, 18. maj 2019 31. maja bo prav poseben večer v Centru slovanskih kultur France Prešeren, saj v goste pridejo KING FOO! Čaka nas predstavitev dokumentarnega filma simfonične ekstaze Shenzhen-Kitajska. Po odmevnem nastopu na slovenski popevki 2016 kjer so s [...] The post King Foo 31. maja v CSK France Prešeren appeared first on Rocker.si.

Arcola

Radio Študent, 18. maj 2019 ― Feni cenjene elektronske velikanke Warp in plesne glasbe smo leta 2003, ko so ustanovili svojo podzaložbo Arcola, pri kateri so se na dvanajstinčnicah namenili objavljali plesno elektroniko, zastrigli z ušesi. Prve plošče so obetale veliko, toda že naslednje leto je Arcola po le sedmih objavljenih ploščah potiho ugasnila.

Zgodba za jutri: Tabu (dokumentarni film)

Rocker.si, 18. maj 2019 ― Če ima glasbena skupina veliko oboževalcev, še ne pomeni, da bo veliko ljudi tudi v kinu. Ampak Tabuji so dali skozi že marsikaj; od dolgoletne kariere, ki jih je peljala čez težave z menjavo treh  [...] The post Zgodba za jutri: Tabu (dokumentarni film) appeared first on Rocker.si.

Fantom Benjamin Clementine naježil kožo in začaral

Rocker.si, 18. maj 2019 ― Ta glas. Ta pojava. Prikazen. Je kot fantom, ampak ne iz opere, kajti tokrat se je v Ljubljano vrnil z intimnim akustičnim koncertom, na katerem ga je spremljal mali pariški godalni kvartet. Navdušil je že pred dobrim [...] The post Fantom Benjamin Clementine naježil kožo in začaral appeared first on Rocker.si.

Fantom Benjamin Clementine naježil kožo in začaral

Kino Šiška, 18. maj 2019 ― Ta glas. Ta pojava. Prikazen. Je kot fantom, ampak ne iz opere, kajti tokrat se je v Ljubljano vrnil z intimnim akustičnim koncertom, na katerem ga je spremljal mali pariški godalni kvartet. Navdušil je že pred dobrim letom in pol na isti lokaciji v Kinu Šiška, ampak glas se je hitro širil. O prikazni. Če smo takrat še vsi nemo strmeli v njegovo briljantnost, smo tokrat vedeli, kaj lahko pričakujemo. Publika je že od prve skladbe naprej bučno pozdravljala vsak njegov glas, ton ali besedo. Glasba je zopet transformirala.

Pomaranča: vprašanja, ki spremljajo vrnitev  zveri

Rocker.si, 18. maj 2019 ― Napoved vrnitve pionirjev, verjetno enega najpomembnejših hard in heavy bandov, ki so kdajkoli nastali v domačem Podalpju, zasedbe Pomaranča, je bila, sodeč po reakcijah na socialnem omrežju Facebook, deležna odličnih odzivov. Kajti (trenutno?) edini nastop [...] The post Pomaranča: vprašanja, ki spremljajo vrnitev  zveri appeared first on Rocker.si.
še novic