Second Chance Blown - Dewy Clothes On Shapes Long Gone | Recenzija

13. brat, 3. november 2019 ― Tole recenzijo se že dolgo spravljam pisati. Problem je v meni, tako v časovni omejenosti zaradi vsakdanjih opravkov in aktivnosti, ne pa v bendu, ki mi je celo prijazno posredoval vinilko. In tudi mi je njihov prvenec ostal v zelo dobrem spominu. Mogoče je prisoten tudi strah, kako oceniti nadaljevanje pred leti začete zgodbe. Drugi albumi so vedno kritični. Če bend pride do snemanja drugega albuma, pomeni, da je bil prvenec relativno uspešen. Tako da mora na drugem albumu biti vsaj enako dober, če ne veliko boljši. Veliko je bendov, ki so na drugem albumu pogoreli. Ali so hoteli preveč ali pa njihovi feni niso sprejeli malce drugačnega zvoka. Second Chance Blown so ostali v istem žanru. Še vedno je to hrupni electro rock, če za trenutek zamolčim punk in metal vplive. Za razliko od prvega albuma je ta malce melodičnejši. Tako da se ti na trenutke zdi, da zaplujejo že v skoraj pop vode. Dokler vokali ne preidejo v praktično screamo varianto, ki naredi kar precejšnjo distinkcijo v razmerju do basovske melodike. Sicer izraza screamo ne maram, saj sem v teh emo vodah bil, ko tega izraza še niso uporabljali. Vsekakor pa gre za odlično uporabo kričečih vokalov. Tako da lahko žanr razširimo v electro screamo coldwave industrial rock. A to je le za pokazati, kako so te oznake le pogojno uporabne. Naj bo dovolj že to, da gre za darkersko obarvano godbo. Tudi občasni veseli ritmi so podobni prešernemu poskakovanju v pogrebni procesiji. Za oblačno deževne dni v izolski marini, z vinilko pod pazduho. Poslušalec zre čez horizont morja, a ve, da gleda v preteklost. V čas, ki je že mrtev. Uživajte!
Idealna godba, suče Miha Zadnikar

Idealna godba, suče Miha Zadnikar

Radio Študent, 3. november 2019 ― "Fireworks" (S. Williams) — Louis Armstrong: The Complete Hot Five and Hot Seven Recordings (1925-9). Columbia / Legacy 2000 [Vol. 3] "A Generation" (suita iz filma Generacija / Pokolenie, r Andrzej Wajda, Poljska 1954) — Andrzej Markowski (sklad.): The Andrzej Wajda Trilogy (A Generation / Kanal / Ashes and Diamonds). That's Entertainment Records 1983
MILES OKAZAKI: Work (Complete, Volumes 1-6)

MILES OKAZAKI: Work (Complete, Volumes 1-6)

Radio Študent, 3. november 2019 ― V tokratni ediciji oddaje Razširjamo obzorja bomo iz etra Radia Študent poslušali izbor skladb z lanske kompletne kolekcije Work iz New Yorka delujočega kitarista Milesa Okazakija, ki je pod tem imenom zbral posnetke lastnih posvečenih interpretacij sedemdesetih skladb legende jazzovskega klavirja Theloniusa Monka.

Žanil Tataj – Žak  predstavlja skladbo ‘Ispočetka’

Rocker.si, 3. november 2019 ― Neutrudljivi Žanil Tataj – Žak je nedvomno eden izmed pomembnejših glasbenih obrazov, ki so tako ali drugače zaznamovali polpreteklo zgodovino regionalne hard in heavy scene. Zasedanje mesta za mikrofonom pri Mary Rose, petje pri Divljih Jagodah, sodelovanje s člani [...] The post Žanil Tataj – Žak  predstavlja skladbo ‘Ispočetka’ appeared first on Rocker.si.
LUZOFONSKI KVARTET

LUZOFONSKI KVARTET

Radio Študent, 3. november 2019 ― V današnji oddaji vrtimo dva angolska in dva zelenortska albuma. Na začetku oddaje sveži tretji album De Caxexe angolske pevke Patrície Faria, ki je kariero začela sredi 80. let 20. stoletja v ženski zasedbi As Gingas do Maculusso, leta 2003 pa se je z objavo prvenca Emé Kia odpravila na samostojno pot.

Rob Halford napoveduje izid avtobiografije

Rocker.si, 2. november 2019 ― Pevec zasedbe Judas Priest, Rob Halford, je razkril naslov in datum izida prihajajoče avtobiografije. Knjiga z naslovom Confess bo izšla oktobra 2020. Kar se tiče vsebine, nam bo Rob v njej ponudil prepričljiv, srčen in [...] The post Rob Halford napoveduje izid avtobiografije appeared first on Rocker.si.

Nightwish objavili singel s prihajajočega koncertnega albuma

Rocker.si, 2. november 2019 ― Zasedba Nightwish je objavila prvi singel s prihajajočega koncertnega albuma Decades: Live In Buenos Aires, ki bo izšel 6. decembra pod okriljem založbe Nuclear Blast Records. Dokument bo pokrival bendov nastop na prizorišču Estadio Malvinas, Buenos Aires in bo [...] The post Nightwish objavili singel s prihajajočega koncertnega albuma appeared first on Rocker.si.
še novic