PIRATSKA LADJA BaianaSystem

PIRATSKA LADJA BaianaSystem

Radio Študent, 18. april 2021 ― Brazilska zasedba BaianaSystem, ki zvok tradicionalne bahijske kitare kombinira z vrsto drugih zvrsti (reggae, elektronika, dub), je svoj novi album OxeAxeExu objavila v treh delih – Navio Pirata, Recital Instrumental, América do Sol –, ki so jih objavljali

Ashine izdali umetniški videospot za ‘Relinquished Existence’

Rocker.si, 17. april 2021 ― Slovenska metal zasedba Ashine je danes na YouTubu skupaj z videoposnetkom izdala nov singel z naslovom ‘Relinquished Existence’. ‘Relinquished Existence’ je prvi singel po izdanem albumu ‘Force of Nature’, ki je izšel decembra lansko leto. Z [...] The post Ashine izdali umetniški videospot za ‘Relinquished Existence’ appeared first on Rocker.si.
KONCERTNI PLAKAT ŠTA?

KONCERTNI PLAKAT ŠTA?

Radio Študent, 17. april 2021 ― TAM-TAM Inštitut in SIGIC sta v sodelovanju z društvom Mi delamo dogodke organizirala razstavo, naslovljeno Koncertni plakat, ki je na ogled na plakatnem razstavišču pri Figovcu od 16. aprila do 6. maja 2021.
Nova frekvenca: Jan Kus (prenos posnetka)

Nova frekvenca: Jan Kus (prenos posnetka)

SIGIC - Novice, 16. april 2021 ― Tudi četrti večer pete sezone Nove frekvence bo potekal v organizaciji Knjižnice Otona Župančiča. Vnaprej pripravljen posnetek intervjuja med gostiteljico Nino Novak ter v New Yorku živečim saksofonistom Janom Kusom bo na strani Mestne knjižnice Ljubljana predvajan v ponedeljek, 19. aprila ob 19.30 uri.

Iron Maiden prestavili koncert v Avstriji

Rocker.si, 16. april 2021 ― IRON MAIDEN so napovedali nadomestne datume v letu 2022! Koncert v Wiener Neustadtu, ki je bil najbližje nam, se seli na nedeljo, 10.07.2022, novic o morebitnem koncertu v Zagrebu pa še ni. So pa Iron [...] The post Iron Maiden prestavili koncert v Avstriji appeared first on Rocker.si.
Lottie

Lottie

Radio Študent, 16. april 2021 ― V tokratni DJ seansi gostimo Lottie! Novomeščanka, ki sicer že nekaj let živi v Ljubljani, je del nove generacije slovenskih didžejk, za dobro muziko, ploščami in vsem, kar pride zraven, se žene kakih pet let, po sami sceni pa se Lottie v aktivni vlogi za DJ pultom suče približno dobro leto.

CHATEAU: ‘Glasba za staro in mlado’

Rocker.si, 16. april 2021 ― Legendarni velenjski rockerji Chateau so svojo glasbeno pot začeli v drugi polovici osemdesetih in do danes nanizali kopico uspešnic. Po desetletnem predahu se zasedba znova vrača na sceno, in to ne zgolj kot nostalgični akt. [...] The post CHATEAU: ‘Glasba za staro in mlado’ appeared first on Rocker.si.

SkyEye z novim singlom “Detonate”

Rocker.si, 16. april 2021 ― Domači heavy metalci SkyEye so v svet poslali nov singel “Detonate,” s katerim stopnjujejo napetost pred izidom plošče Soldiers of Light, ki bo izšla 25. junija 2021. Besedilni video je delo angleškega umetnika z imenom [...] The post SkyEye z novim singlom “Detonate” appeared first on Rocker.si.
SKAM

SKAM

Radio Študent, 16. april 2021 ― Tokrat bomo na hitro prečesali malo manj znane izdelke iz kataloga kultne angleške založbe SKAM, ki svojo glasbeno poslanstvo opravlja od devetdesetih let dalje, ko je IDM žanr začel doživljati svoj razcvet in je v tridesetih letih nanizala preko 170 izdaj. Večji del oddaje bomo posvetili skozi vsa ta leta manj izpostavljenim producentom, ki bi si zaslužili večjo pozornost.

Greta Van Fleet nastopili s ‘Heat Above’ na Kimmelu

Rocker.si, 16. april 2021 ― Greta Van Fleet so kot glasbeni gostje nastopili v oddaji Jimmy Kimmel Live. Nastopili so z izvedbo skladbe ‘Heat Above’, ki je na njihovem prihajajočem albumu ‘The Battle at Garden’s Gate’. V njihovem drugem nastopu [...] The post Greta Van Fleet nastopili s ‘Heat Above’ na Kimmelu appeared first on Rocker.si.
še novic