Pianista. Solista

Pianista. Solista

Odzven, 15. april 2021 ― Oba glasbenika, Rok Zalokar in Drago Ivanuša, sta v nastopu ohranila svoj prepoznavni slog, medtem ko ju je združevalo ozadje, ki sega k tradicionalni motiviki in opiranju na literaturo.
Soichi Terada

Soichi Terada

Radio Študent, 15. april 2021 ― V tokratni oddaji se posvečamo bogati in raznoliki karieri Soichija Terade. Glasbenik se je rodil v povojni brsteči Japonski, na katero sta v tem času močno vplivala trg in kultura vzhodne družbe. Izvoz kvalitetne opreme za produkcijo elektronske glasbe japonskih proizvajalcev na ameriški trg je povzročil razvoj novih glasbenih žanrov - med drugim house glasbe.

TROLLFEST: ‘Svet je tornado driske’

Rocker.si, 15. april 2021 ― Pravi norveški balkan metalci so nazaj! Iz domačega mesta Oslo so Trollfest izdali EP ‘Happy Heroes’ (izšel 19. marca pri Napalm Records). Skupina je odštekana kombinacija elementov folk, metal in punk glasbe, njihove skladbe pa [...] The post TROLLFEST: ‘Svet je tornado driske’ appeared first on Rocker.si.
Inexhaustible Svaštas

Inexhaustible Svaštas

Radio Študent, 15. april 2021 ― Čeprav se na domači glasbeni sceni zdi trenutno stanje brezupno, se bomo v tokratni Svaštarnici posvetili ljubljanski založbi Inexhaustible Editions, ki je konec marca letos izdala šest novih albumov v žanrih elektroakustike in tovrstnih improvizacij. Pogovarjali se bomo z ustanoviteljem založbe Laszlom Juhaszom o izdajah in nadaljnjem delovanju založbe. +

Bobnarju zasedbe Exodus diagnosticirali tumor na želodcu

Rocker.si, 15. april 2021 ― ‘Pripravljen sem na boj’, pravi bobnar zasedbe Exodus Tom Hunting po diagnozi tumorja na želodcu. Tom je pripravljen na boj Hunting, ki je leta 1979 soustanovil thrash metal zasedbo Exodus, je odkrito spregovoril o tem, [...] The post Bobnarju zasedbe Exodus diagnosticirali tumor na želodcu appeared first on Rocker.si.

Prihaja nov posmrtni album Roryja Gallagherja

Rocker.si, 15. april 2021 ― Iz tabora pokojnega irskega kitarista Roryja Gallagherja sporočajo, da bo ob svetovnem dnevu ploščarn izšel nov koncertni album. Cleveland Calling PT. 2, ki bo nasledil Cleveland Calling (2020), bo vseboval posnetke nastopa v Cleveland Agora. [...] The post Prihaja nov posmrtni album Roryja Gallagherja appeared first on Rocker.si.

Skupina Edenon predstavlja singel ‘Rojstvo tišine’

Rocker.si, 15. april 2021 ― ‘Rojstvo tišine’ je pesem o življenjskem ciklu, od nežnosti rojstva pa do zavedanja minljivosti. Skupina EDENON predstavlja skladbo z naslovom ‘Rojstvo tišine’, ki je po pesmih P’a kaj!’ in ‘Monokrom’ že tretji single s prihajajoče plošče, katere [...] The post Skupina Edenon predstavlja singel ‘Rojstvo tišine’ appeared first on Rocker.si.
Glasba in poezija sta pot do njenega srca

Glasba in poezija sta pot do njenega srca

Glasbena šola Koper, 15. april 2021 ― Izredno uspešna 25-letna klarinetistka Julija Vrabec je nižjo glasbeno šolo ter umetniško gimnazijo dokončala v Kopru, potem pa se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je opravila tudi magistrski študij. Istočasno je magistrirala še v švicarskem Luganu, zdaj pa nadaljuje študij na Visoki šoli za glasbo v Baslu.

INmusic festival prestavljen na 2022

Rocker.si, 15. april 2021 ― Organizatorji so sporočili, da je letošnji festival predstavljen na 2022. Tudi hrvaški festival INmusic festival je moral prestaviti festival na naslednjo koncertno sezono, kar pomeni, da organizatorji ne bodo vračali denarja za vstopnice, kupljene leta [...] The post INmusic festival prestavljen na 2022 appeared first on Rocker.si.

Lusterdam sredi priprav na drugi album

Rocker.si, 15. april 2021 ― Lačni igranja in žejni normalnosti prihajajo v čisto normalne nenormalne, izzivov polne Izštekane. V ponedeljek 19.4. ob 20.00 v Izštekanih na Valu 202. Ta čas so Lusterdam sredi priprav na drugi album, zato bo program [...] The post Lusterdam sredi priprav na drugi album appeared first on Rocker.si.

Jagger & Grohl s skladbo nad teoretike zarot in anticepilce

Rocker.si, 15. april 2021 ― Mick Jagger in Dave Grohl sta skupaj posnela skladbo ‘Eazy Sleazy‘, v kateri sta se ‘spravila’ nad teoretike zarot ter anticepilce. Grohl pa je skladbo označil celo za ‘skladbo poletja’. Mick Jagger je besedilo spisal [...] The post Jagger & Grohl s skladbo nad teoretike zarot in anticepilce appeared first on Rocker.si.

V petek 2. polfinalni večer Špil lige

Rocker.si, 15. april 2021 ― Špil liga je krenila že krepko proti finalnemu delu. Na drugem in hkrati zadnjem polfinalnem večeru se bodo predstavili MASAŽ, Birdland in MYA. Pravila ostajajo enaka. O dveh zmagovalcih večera, ki napredujeta v finale, odločajo [...] The post V petek 2. polfinalni večer Špil lige appeared first on Rocker.si.

Maraaya zopet na vrhu

Rocker.si, 15. april 2021 ― Med mnogimi uspehi se Maraaya lahko pohvali tudi s prvim mestom na lestvici SLO TOP 50! Redko se zgodi, da bi vrh lestvice zasedel slovenski izvajalec in poleg tega na poti navzgor prehitel uveljavljena tuja glasbena imena. [...] The post Maraaya zopet na vrhu appeared first on Rocker.si.
še novic