In Memoriam: Peter Steele (Type O Negative)

Rocker.si, 14. april 2021 ― Poznan je bil kot vzdevku občutljivi velikan. Kot človek, ki je na odru izgledal zlovešče zaradi svojega mrkega pogleda in višine več kot dveh metrov. Kot človek, ki je bil srečen takrat, ko je lahko [...] The post In Memoriam: Peter Steele (Type O Negative) appeared first on Rocker.si.

Vatra z vinilko ‘The Best Of – Sva naša ljeta’

Rocker.si, 14. april 2021 ― Člani skupine Vatra so odraščali ob poslušanju glasbe na vinilnih in CD ploščah, kasetah in radiu.   Na kratko o ‘The Best Of – Sva naša ljeta’ Ko so leta 1999 objavili prvi album, ‘Između [...] The post Vatra z vinilko ‘The Best Of – Sva naša ljeta’ appeared first on Rocker.si.

KiNG FOO z novim videom ‘The Numbers R weird’

Rocker.si, 14. april 2021 ― V tem revolucionarnem času so vsi umetniki, glasbeniki, ustvarjalci postavljeni v kotiček eksistencialne nepredvidljivosti. Prepuščeni sami sebi, iščejo nove različice sebe in svoje moči. Na kratko o skaldbi ‘The Numbers R weird’ Ker je v [...] The post KiNG FOO z novim videom ‘The Numbers R weird’ appeared first on Rocker.si.

CHEAP TRICK: ‘In Another World’ (2021)

Rocker.si, 14. april 2021 ― V mojih knjigah so Cheap Trick band, ki je izpopolnil besedno zvezo power pop rock. Zvrst, ki je pretrda za navaden pop, še zmeraj pa preveč melodična, da bi jo umestili pod rock. Da ne [...] The post CHEAP TRICK: ‘In Another World’ (2021) appeared first on Rocker.si.

MO3MO: ‘Svoboda in optimizem’

Rocker.si, 14. april 2021 ― Brata Marko in Matjaž Ogrin sta člana Letečih Potepuhov, tudi spremljevalnega banda Adija Smolarja. Vendar jima je v zasedbi MO3MO cilj ustvarjati lastno avtorsko glasbo in z njo obogatiti slovensko glasbeno sceno. Z besedo motrimo, ki se navezuje na [...] The post MO3MO: ‘Svoboda in optimizem’ appeared first on Rocker.si.
K: Svaštarnica

K: Svaštarnica

Radio Študent, 13. april 2021 ― V tokratni Svaštarnici bomo spregovorili z Luko Matićem, članom art rock/jazz zasedbe K:, ki je izdala zbirko neizdanih studijskih in koncertnih posnetkov iz obdobja 2018–19 v obliki albuma, naslovljenega Collection.
B to the W

B to the W

Radio Študent, 13. april 2021 ― Damon Locks s svojim ansamblom izdal težko pričakovani drugi album NOW (založba International Anthem). Raperska neodvisna velikanka Mellow Music Group s kompilacijo Bushido, ki predstavlja njen roster. Član ekipe Bruiser Brigade Bruiser Wolf izdal mikstejp Dope Game Stupid. Po dolgem izostanku se z dolgometražcem kmalu vrača brightonski b-boy Dj Format!

Leslie More z debitantskim albumom ‘My mind is clear’ peljejo nazaj

Rocker.si, 13. april 2021 ― Leslie More z njihovim prvim albumom prinašajo na slovensko glasbeno sceno pozabljeno liriko iz začetka 90-ih let, ki v ospredje postavlja posameznikov odnos do sveta ter opisuje njegove najgloblje demone domišljijskega in tudi avtobiografskega izvora. [...] The post Leslie More z debitantskim albumom ‘My mind is clear’ peljejo nazaj appeared first on Rocker.si.
METAL DETEKTOR

METAL DETEKTOR

Radio Študent, 13. april 2021 ― Nocoj v Detektorju poljski blackmetalci Mānbryne, novozelandski deathmetalci Blindfolded and Led to the Woods, nemški blackened death trio Goath, death/grindcore trio Jarhead Fertilizer iz ZDA, doom štirica Seed iz Bostona in za konec mednarodni projekt 夢遊病者 oziroma Sle

Izid albuma ‘Patterns of Light’ prestavljen na 28.5.2021

Rocker.si, 13. april 2021 ― Album ‘Patterns of Light’ skupine Drift Into Black bo po novem izšel 28. maja 2021, na isti dan kot album zasedbe The Vicious Head Society. Prejšnji mesec smo vam predstavili skupini Drift Into Black, doom [...] The post Izid albuma ‘Patterns of Light’ prestavljen na 28.5.2021 appeared first on Rocker.si.

Kitara Eddija Van Hakena prodana za 50. 000 dolarjev

Rocker.si, 13. april 2021 ― Kitara Frankenstrat, ki je bila prvotno v lasti legendarnega, a žal že pokojnega kitarista Eddieja Van Halena, je bila na dražbi prodana za 50.000 dolarjev. Lepotica vredna 50.000 ameriških zelencev Kitara je bila leta 1984 [...] The post Kitara Eddija Van Hakena prodana za 50. 000 dolarjev appeared first on Rocker.si.

Kitara Eddija Van Halena prodana za 50. 000 dolarjev

Rocker.si, 13. april 2021 ― Kitara Frankenstrat, ki je bila prvotno v lasti legendarnega, a žal že pokojnega kitarista Eddieja Van Halena, je bila na dražbi prodana za 50.000 dolarjev. Lepotica vredna 50.000 ameriških zelencev Kitara je bila leta 1984 [...] The post Kitara Eddija Van Halena prodana za 50. 000 dolarjev appeared first on Rocker.si.

Brian Johnson (AC/DC) bo izdal avtobiografijo ‘The Lives Of Brian’

Rocker.si, 13. april 2021 ― Brian Johnson, legendarni frontman priljubljene avstralske zasedbe AC/DC bo 26. oktobra izdal težko pričakovano avtobiografijo z naslovom ‘The Lives Of Brian‘. Z vstopom v AC/DC se mu je življenje spremenilo Brian Johnson se je skupini [...] The post Brian Johnson (AC/DC) bo izdal avtobiografijo ‘The Lives Of Brian’ appeared first on Rocker.si.

Koliko skladb Metallica ni odigrala v živo?

Rocker.si, 13. april 2021 ― Metallica je svoj prvi koncert odigrala 14. marca leta 1982. Od takrat so izdali 10 studijskih albumov (12, če upoštevate Garage Inc. in Lulu) in igrali na vseh sedmih celinah. To je veliko materiala in [...] The post Koliko skladb Metallica ni odigrala v živo? appeared first on Rocker.si.

Krhlanko predstavlja singel ‘Transhuman’

Rocker.si, 13. april 2021 ― Krhlanko predstavlja nov singel, tokrat v sodelovanju s [təma] z naslovom ‘Transhuman’ Skladba predstavlja miren, odločen in hladen pogled v osrčje biodigitalnega brezna. Hladen, neomajen pogled v zlomljeno bližino sedanjosti. Krhlanko je trenutni bobnar pri [...] The post Krhlanko predstavlja singel ‘Transhuman’ appeared first on Rocker.si.
še novic