Metal detektor

Radio Študent, 4. december 2023 ― Pa smo se spet znašli tam, kjer ni muh. Nov torkov večer in nova oddaja, v kateri se bo vrtela frišna metalska podzemna hruparija in vsem bližnjim netopirjem obujala boleče spomine na Ozzyja.
Piran Express s singlom in pripadajočim videospotom »Piran« objavljajo album »Piran Express«

Piran Express s singlom in pripadajočim videospotom »Piran« objavljajo album »Piran Express«

Muzikobala, 4. december 2023 ― Popotovanje zelo zanimive zasedbe, ki nosi ime Piran Express, se je začelo jeseni 2020. Takrat sta se Dare Ravnikar, kitarist rock benda Hornets, in Gianni Collori, nosilec spomenice Faraoni z letnico 1967, ki je na nastopih skrbel za zvok Hornetsov, odločila, da poskusita z repertoarjem rock uspešnic iz 60. in 70. let zabavati in animirati […] The post Piran Express s singlom in pripadajočim videospotom »Piran« objavljajo album »Piran Express« appeared first on Muzikobala.

Riddim Operator #653 !!!

Radio Študent, 4. december 2023 ― Spet smo pripravili zanimiv kolaž reggaeja in derivatov, večinoma nove produkcije ... vrtimo nov singel Jesse Royala, nov singel domačih Raggalution, novo ploščo Manudigitala in Samory I-ja, predstavljamo nov italjanski bend Mahout ... še vedno se zibamo ob novem albumu hrvaških One Dread ...
Valerij Gergijevv Bolšoj teater

Valerij Gergijevv Bolšoj teater

Dnevnik, 4. december 2023 ― Ruski dirigent Valerij Gergijev je bil imenovan za generalnega direktorja moskovskega Bolšoj teatra. Funkcijo je prevzel za obdobje petih let. Sloviti dirigent sicer od leta 1988 vodi Mariinsko gledališče v Sankt Peterburgu.

Slovenski punk in fotografija

SIGIC - Izpostavljeno, 4. december 2023 ― V ponedeljek, 4. decembra 2023 ob 18. uri bodo v Galeriji Cankarjevega dom, ustvarjalci razstave Slovenski punk in fotografija, ki jo pripravlja ZRC SAZU, Ljubljana v sodelovanju s Cankarjevim domom, predstavili koncept in idejo za to prvo in največjo pregledno razstavo obdobja punka in subkulturnega dogajanja pred in po punku na Slovenskem.

RIP Shane MacGowan

Radio Študent, 3. december 2023 ― Pred dnevi nas je zapustil Shane MacGowan (25. 12. 195730. 11. 2023), pevec in frontman folk-punkovskega benda The Pogues ter avtor številnih uspešnic, ki so tradicionalno irsko godbo nadvse inventivno križale s punkovskima energijo in držo.
še novic