Ples v maskah

Ples v maskah

LUD Literatura, 13. junij 2019 ― Tretji v slovenščino prevedeni roman francoske pisateljice Marie NDiaye – druga dva sta Rosie Carpe (Modrijan, 2009) in Tri močne ženske (Modrijan, 2011), za slednjega je prejela Goncourtovo nagrado – se bere kot sanjava psihološka drama.
Čakalnica

Čakalnica

Airbeletrina, 13. junij 2019 ― Parkirala je avto, nastavila parkirno uro in se povzpela po klančini. Ošinila je vrata. 'Aha, aha, tu piše, danes je torek, začnejo ob sedmih, ravno prav.' Izbrala je stopnice in med hojo poiskala kartico, nato pa odsunila vrata. Kljub hladnemu jutru je vanjo bušnil postan zrak, poln pazduh in čevljev. Nekje je ženska hropeče zakašljala, steklene oči ostalih bolnikov so se sočutno ustavile na zadnji prispeli, a le za trenutek, dovolj imajo svojih težav. 'Jezus, pa kaj je vse bolano!?' Vedela je, da bo morala čakati, ampak tole …!?
Odlikovanje Janku Kosu

Odlikovanje Janku Kosu

Dnevnik, 12. junij 2019 ― Predsednik države Pahor je dr. Janka Kosa odlikoval z zlatim redom za zasluge za njegov izjemni znanstveni in kulturni opus ter življenjsko delo na področju primerjalne književnosti.

Stritarjeva nagrada Martini Potisk

Dnevnik, 12. junij 2019 ― Na uvodnem dejanju festivala Pranger so sinoči razglasili ime dobitnice Stritarjeve nagrade, ki jo najobetavnejšim mladim kritikom podeljuje Društvo slovenskih pisateljev. Prejme jo Martina Potisk, ki piše za Sodobnost in Literaturo ter tretji...
še novic