Balkan world music chart 2021

Balkan world music chart 2021

Radio Študent, 23. januar 2022 ― Še ankrat bomo povlekli črto pod pretekllim glasbenim letom, in sicer z letno lestvico najboljših balkanskih albumov po mnenju žirije lestvice Balkan World Music Chart. Tako kot lani smo člani žirije izbrali 20 najboljših naslovov, kandidatov pa je bilo 62.

Umrl je pevec Aki Rahimovski (Parni Valjak)

Rocker.si, 22. januar 2022 ― V 67. letu  je umrl pevec zasedbe Parni Valjak Aki Rahimovski. Novico o pevčevi smrti je na Facebooku potrdila tudi skupina, ob tem pa zapisala: Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da [...] The post Umrl je pevec Aki Rahimovski (Parni Valjak) appeared first on Rocker.si.
Izšla je kompilacija ´Punk Rock Val 2021´ – punk inventura preteklega leta

Izšla je kompilacija ´Punk Rock Val 2021´ – punk inventura preteklega leta

SPRP, 21. januar 2022 ― Peklensko leto 2021 se je končalo in pred nami so novi izzivi. Ob začetku leta 2022 pa je čas, da na plano prikuka sveža kompilacija »Punk Rock Val 21«. Na njej se je znašlo kar trideset izvajalcev, ki so v preteklem letu pustili pečat z izdajo albuma, vsak pa je prispeval po eno pesem. Kompilacija tako združuje punkerske vrhunce leta 2021 v deželi pod Alpami. Izšla je v digitalni obliki pod okriljem ZPP (Založbe Punk Portala) in je dostopna tukaj. Ob te priložnosti se zahvaljujemo vsem izvajalcem za sodelovanje, aktivno delovanje in ustvarjalnost na glasbeni grudi. Foto album vseh sodelujočih skupin si lahko ogledate na tej povezavi. Punk Rock Val 21 by V/A Na začetku leta 21 smo se naužili godbe narko punk kartela Borjach ter njihovih mlajših bratov Social Disappointment, ki utelešajo tri akordni projektil. V januarju so nas v boju proti neznosnostim vsakdana v post punk formi bodrili še Nina Bulatovix. V februarju so ´Meje´med skajem in punk rockom rušili Kvatroriti. V marcu so se vehementno zbudili panksi iz Lublane, Lim Smrad in Žila. Inmate jim niso ostali dolžni in so nas posipali s soljo. Za nažiganje in preganjanje dolgočasja ter apatije v časih koronskih ukrepov so poskrbeli GMH. Decair so še kot zadnji v marcu poslali vihar pulverizirajočih riffov in krvavih screamov, prekinjenih le s trenutki zatišja melodičnih odsekov. V aprilu smo se z Leslie More peljali nazaj v zlato dobo flanelastega grunge-a in alternativnega rocka. ´Na predvečer zmage´ so nas v maju Nea opomnili, da punk ni hin, synth grinderji Otroci s postaje covid pa prepričati, da je na avtobusnih in železniških postajah samocepljenje varno. V maju in juniju pa so nas ozavestili še vegancorovci Greia s prvima studijskima albuma. Iz zatišja so se zbudili tudi White Stain v iskanju novega melodičnega punk rocka. Za dolge neodvisne avtocestne eskapade in neskončna potepanja so nas pripravljali LELEE. Zadnji junijski žebelj pa je pribil še neusmiljeni Mark Datter, a dobrega srca. I

Big Foot Mama praznuje izid prve vinilke Akustika

Rocker.si, 21. januar 2022 ― Decembra 2020 smo v oddaji Izštekani z Juretom Longyko, na Valu 202, lahko prvič slišali uspešnice Big Foot Mame v akustični preobleki. Po odličnem odzivu publike smo lansko poletje dočakali izid akustičnega albuma na CD-ju, danes pa praznujemo izid albuma Akustika tudi na vinilni plošči. Izid LP-ja [...] The post Big Foot Mama praznuje izid prve vinilke Akustika appeared first on Rocker.si.

Umrl je glasbenik Meat Loaf

Rocker.si, 21. januar 2022 ― Legendarni pevec Meat Loaf je umrl pri starosti 74 let. Danes so na njegovem družbenem profilu objavili izjavo, s katero so potrdili, da nas je zapustil legendarni pevec Meat Loaf (njegovo pravo ime je Michael [...] The post Umrl je glasbenik Meat Loaf appeared first on Rocker.si.

Fat Butlers predstavljajo svoj drugi singel Tukaj sva

Rocker.si, 21. januar 2022 ― Rockerji Fat Butlers predstavljajo svoj drugi singel pod okriljem založbe Nika, z naslovom “Tukaj sva“. Kot pove pevka in avtorica besedila Liza Zavrl: “Komad govori o lepoti trenutka, ko prepoznamo, da smo le morda končno odkrili svojo [...] The post Fat Butlers predstavljajo svoj drugi singel Tukaj sva appeared first on Rocker.si.

Finski rockerji Serpico predstavljajo močno balado Dark Energy

Rocker.si, 21. januar 2022 ― Finski rockerji Serpico predstavljajo močno balado “Dark Energy“, ki se bo nahajala na njihovem prihajajočem albumu “The Chosen Four“, ki bo izšel poleti 2022 pri Rockshots Records. Album “The Chosen Four” je produciral platinasto prodajani [...] The post Finski rockerji Serpico predstavljajo močno balado Dark Energy appeared first on Rocker.si.
Nova frekvenca: 100 let jazza na Slovenskem

Nova frekvenca: 100 let jazza na Slovenskem

SIGIC - Novice, 21. januar 2022 ― Šesta sezona cikla večerov Nova frekvenca v jubilejnem letu, v katerem obeležujemo sto let jazza na Slovenskem, izpostavlja jazziste začetne generacije oziroma tiste, ki so s svojim glasbenim udejstvovanjem pomembno vplivali na mlajše slovenske glasbenike in jim pripisujemo zasluge za preporod jazza, s katerim se srečujemo že (najmanj) desetletje.
še novic