Haloban

Haloban

Radio Študent, 16. marec 2023 ― V obdobju, ko se vsemu rusko zvenečemu ne piše najbolje, na Afterparty prihajajo štajerski gopniki, magi panslovanskega basa Haloban!
Hudobije založbe Lex, Conway, prihajajoča Danny in Peggy

Hudobije založbe Lex, Conway, prihajajoča Danny in Peggy

Radio Študent, 16. marec 2023 ― Raper M.E.D., ki ga večina pozna po delu z založbo Stones Throw je te dni obelodanil, da je za gostovanje v komadu "Raid" na neverjetni Madvillain plošči dobil plačanih le 500 dolarjev, kar je precej čudno glede na to, da je plošča doživela neverjeten uspeh in bi zgolj od avtorskega denarja moral dobiti precej več denarja.
Kam? Na Kamelot v Budimpešto!

Kam? Na Kamelot v Budimpešto!

SPRP, 16. marec 2023 8. aprila nas na prizorišču Barba Negra v Budimpešti čaka prav poseben koncert ameriške glasbene skupine Kamelot. V sklopu evropske turneje nam bo predstavila svoj novi glasbeni album ´The Awakening´, ki izide 17. marca 2023. Spremljala jo bo kopica predskupin iz različnih držav, te pa so: Myrath (Tunizija), Eleine (Švedska) in League of Distortion (Nemčija). Vstopnice so na voljo tukaj. Kamelot izvaja mešanico symfonic, progressive in power metal glasbe. Skupina je bila ustanovljena na Floridi leta 1987. V svojih 36 letih delovanja je izdala dvanajst studijskih albumov. Med bolj znanimi so: Karma, Epica, The Black Halo ter Silverthorn. Posneli so tudi 20 videospotov. Njihova posebnost je, da se besedila in skladbe v albumih velikokrat med seboj prepletajo ter predstavljajo globoke zgodbe, ki jih želijo povedati in deliti na odru. Myrath prihajajo iz Tunizije. Izvajajo power metal glasbo z pridihom arabskih melodij. Njihove koncerte popestrijo posebni ritmi, pa tudi trebušne plesalke. Bend je nastal leta 2001 in je prva glasbena skupina iz Tunizije, ki je podpisala pogodbo z založbo izven države. S svojimi besedami so stil glasbe, ki ga igrajo poimenovali kot: ´goreč peščeni metal.´ Švedska glasbena skupina Eleine igra glasbo, ki je skupek symfonic, trash in black metala. Nastopili so kot predskupina številnim znanim glasbenikom. V Sloveniji smo jih imeli priložnost slišati novembra 2022, ko so v Orto baru spremljali skupino Sonata Arctica na njihovi Acoustic Adventures turneji. Članek o tem si lahko ogledate tukaj. League of Distortion se ponaša s prav posebnim zvokom modernih melodičnih ritmov. Ustanovitelja sta znana po svojem sodelovanju v glasbenih skupinah Exit Eden in Kissin' Dynamite. Piše: Sara Petešič
Brezodrašta

Brezodrašta

Radio Študent, 16. marec 2023 ― V Svaštarnici se pogovarjamo s Petro Hazabent, članico Društva za kulturno produkcijo in afirmacijo umetniških procesov Nagib in kuratorko mariborske edicije brezOdra. Dogodek je zasnovan kot večurna manifestacija heterogenih praks, diskurzov in novih uprizoritvenih strategij.
Bungalovv

Bungalovv

Radio Študent, 15. marec 2023 ― V tokratni oddaji gostimo argentinskega umetnika Pabla Betasa, širše prepoznanega pod imenom njegovega producentskega projekta Bungalovv.

Prvi plamen bunker-popa

Rocker.si, 15. marec 2023 ― Pomlad je tu! In z njo balans. Z novo pesmijo, dvominutno izpovedjo, ki poleg prihoda pomladi naznanja tudi prihod njihovega sedmega albuma. Nov komad, ki podžiga slovensko podtalje ‘ti si ogenj‘, je singel, ki odpira [...] The post Prvi plamen bunker-popa appeared first on Rocker.si.

Paraf bodo nastopili na OrtoFestu

Rocker.si, 15. marec 2023 ― Ob 40-letnici punka na Reki je leta 2019 na novo zaživela skupina Paraf. Skupina Paraf je sicer nastala ob koncu leta 1976, ustanovili so jo najstniki iz Reke. Predstavili bodo album ‘DELTA live’ Ustanovitelji, Valter [...] The post Paraf bodo nastopili na OrtoFestu appeared first on Rocker.si.
še novic