Dobra stara Tosca –novi mejnik

Dnevnik, 29. junij ― Dvainsedemdeseta izvedba Ljubljana Festivala je v koprodukciji z mariborsko operno hišo in režijsko prepričljivo ter pevsko neoporečno izvedbo Tosce postavila nov mejnik v rdečo nit opernega uprizarjanja na Slovenskem. Tokrat sta nas v celoti...

Nonument Group: “Zvočna vožnja po Severjevi garaži”

MoTA, 28. junij ― Dogodek se je odvil v sklopu razstave “Nonument Group: Razstava je na terenu” v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje in v sklopu dogodkov, ki smo jih pripravili pred odprtjem Cukrarne. Udeleženci so bili vabljeni, da se z Nonument Group popeljejo na poseben zvočni drive-in: zvočno vožnjo po garažni hiši Savina Severja. Po spiralni cesti navzgor […] The post Nonument Group: “Zvočna vožnja po Severjevi garaži” appeared first on MoTA.

Martin Bricelj Baraga & Fraction: DROPS v St. Petersburgu

MoTA, 28. junij ― DROPS je podatkovna vizualizacija in zvočno delo. Kompozicija pripoveduje o izginjanju kontinentalnega ledu. Instalacija vizualizira in sonificira taljenje ledu skozi dneve, mesece, leta. Svetlobno-zvočna kompozicija je metafora taljenja ledu in se bliskovito spreminja ko se bližamo sedanjemu trenutku, s tem pa nas opominja na alarmantnost trenutka. Med letoma 1992 in 2017 je Antarktika izgubila 2658 […] The post Martin Bricelj Baraga & Fraction: DROPS v St. Petersburgu appeared first on MoTA.

Nonument Group: “Razstava je na terenu” v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje

MoTA, 28. junij ― Med 25. majem in 25. julijem 2021 je Nonument Group pripravil razstavo svojih umetniških intervencij ter arhiva Nonument v projektnem prostoru MAO. Z razstavo smo celostno predstavili umetniško in raziskovalno delo skupine na temo nonumentov v obdobju zadnjih desetih let. Zadnja tri leta je raziskovanje Nonumentov potekalo v okviru evropskega projekta M.A.P.S. – Mapiranje in […] The post Nonument Group: “Razstava je na terenu” v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje appeared first on MoTA.
še novic