Martin Bricelj Baraga – BREZA

MoTA, 27. junij ― Projekt Breza je raziskava o manj znanem fenomenu jokajočih brez. Vsako pomlad breza proizvaja drevesni sok, česar rezultat je zvočni fenomen, ki spominja na jokanje dreves. Umetnik želi posneti te zvoke ter na podlagi zvočnih posnetkov ustvariti večkanalno zvočno okolje, ki bo postavljeno kot potopitvena svetlobno-zvočna instalacija. Prihodnje leto načrtujemo raziskavo in terensko snemanje brezovih […] The post Martin Bricelj Baraga – BREZA appeared first on MoTA.

LUMITRONOME na festivalu Svetlobna gverila 2020

MoTA, 27. junij ― Lumitronom je del serije Metronomi, s katero Martin Bricelj Baraga razvija modularne instalacije za javni prostor, delujoče po principu perpetuum mobile in transformacije energije. V kombinacijah z naravnimi elementi, kot so svetloba, zrak in voda, preizkuša možnosti neskončnega gibanja v ponavljajočih se vzorcih. Eksperimentalna dela, ki jih navdihuje repetitivnost metronoma, evocirajo naravne sile kot vir energije, ki […] The post LUMITRONOME na festivalu Svetlobna gverila 2020 appeared first on MoTA.

Program s tradicijo in pogledom naprej

Dnevnik, 27. junij ― V Cankarjevem domu so razgrnili novo sezono zlatega in srebrnega abonmaja – svojo najprestižnejšo in najdražjo programsko ponudbo z uglednimi simfoničnimi orkestri in komornimi sestavi z raznih koncev sveta. Vsak ob abonmajev bo ponudil po šest...

Pred vrati je 65. Jazz festival Ljubljana

SIGIC - Novice, 27. junij ― Jazz festival Ljubljana bo v svoji 65. izdaji, od 10. do 13. julija, nanizal več kot 20 koncertov; v dvoranah Cankarjevega doma, parku CD in Križankah bo nastopilo skoraj 100 glasbenikov z vsega sveta. Od klasičnega jazza do improvizacije, od uveljavljenih veteranov do novih imen.

Koncerti na rečni gladini

Dnevnik, 26. junij ― V okviru 72. Ljubljana Festivala se je začel deveti Ljubljana Festival na Ljubljanici. Do petka bodo na turističnih ladjicah nastopile nadobudne glasbene skupine Akademije za glasbo, Ljubljanski kvartet saksofonov in zasedba 4phonium.

Duša v Rdečem baru

Odzven, 26. junij ― Ob petdesetletnici koktejlovskih pesmi smo dobili Cocktail, definitivno reizdajo na dveh vinilkah, s kupom dodatkov, med drugim knjižico z glasbenozgodovinskim gradivom.

FOTO: Thomas Gansch & Alegre Corrêa – BRASILETO @ Gledališče Tartini Piran, 22.6.2024

Muzikobala, 24. junij ― Gledališče Tartini je v soboto 22.6.2024 bilo v znamenju brazilskih ritmov, saj sta v goste prišla Thomas Gansch in Alegre Corrêa z zasedbo Brasileto. “Alegre Corrêa zagotovo ni neznan na tem koncu sveta. Grammy nagrajenec je mnogo let živel na Dunaju in kot vodja brazilske skupnosti predstavil mnogo glasbenikov lokalni sceni. Izabel Padovani, Ronaldo Saggiorato […] The post FOTO: Thomas Gansch & Alegre Corrêa – BRASILETO @ Gledališče Tartini Piran, 22.6.2024 appeared first on Muzikobala.

SHAPE+ SHOWCASE NA FESTIVALU POLJA

MoTA, 24. junij ― Platforma SHAPE+ za inovativno glasbo in avdiovizualno umetnost, ki jo sofinancira Evropska unija, napoveduje dva showcase festivala zunaj EU: Konec junija bo v Srbiji potekal festival Polja, julija pa festival şien v Kazahstanu. SONICA bo sodelovala na festivalu Polja in na dogodek pripeljala Iztoka Korena. Festival bo potekal med 28. in 30. 6. 2024 v […] The post SHAPE+ SHOWCASE NA FESTIVALU POLJA appeared first on MoTA.
še novic