Zmelkoow napisali ‘Pismo komarju’ – Nova skladba in videospot

Muzikobala, 18. julij ― Zaploskajmo jim! Tudi komarji imajo svoje mesto v ciklu življenja! Spet bomo najprej zapisali takole: še dobro, da se črnoglede napovedi o koncu sveta niso uresničile in imajo Zmelkoow še dalje priložnost, da širijo svoje modre nasvete in plava navodila. Tokrat so nasveti, predlogi, prošnje pravzaprav namenjene drugi vrsti živalskega kraljestva (kamor spada tudi človek), […] The post Zmelkoow napisali ‘Pismo komarju’ – Nova skladba in videospot appeared first on Muzikobala.

Hafnerjev memorial drugačne kulture

Dnevnik, 18. julij ― V Škofji Loki se jutri pričenja 15. In Memoriam prof. Peter Hafner, bolj poznan kot Hafnerjev memorial, ki bo v desetih dneh dodobra razgibal srednjeveško mestece, pa tudi okolico, vse do Železnikov. Festival bo ponudil večerne koncerte z...

Uroki sodobnosti

Odzven, 17. julij ― Spored torej kljub vtisu, ki ga morda pušča naslov, ni antologija, ampak nabor del slovenskih ustvarjalcev, ki sta jih na koncertih krstila Janez Podlesek in Jan Sever.
MareziJazz 2024 je za nami

MareziJazz 2024 je za nami

Muzikobala, 17. julij ― S  sobotnim večerom smo zaključili še zadnji najstniški MareziJazz – naslednje leto se nam namreč obeta že 20. izvedba festivala! V teh letih je dogodek zrasel v največji festival bigbandovske glasbe v srednji Evropi in je trenutno še edini v Sloveniji. Glede na odzive publike in nastopajočih, pa je to tudi festival z najlepšo kuliso […] The post MareziJazz 2024 je za nami appeared first on Muzikobala.

Festival Overlake 2024

SIGIC - Novice, 17. julij ― V soboto, 20. julija 2024, bodo na prizorišču pod zvezdami na Visti pri Velenjskem jezeru v Velenju v okviru 1. festivala Overlake 2024 nastopili didžeji Umek, Valentino Kanzyani in Brlee.

Mladi, kot smo nocoj

Odzven, 16. julij ― Štajerc, Mladi, kot smo nocoj, Stara domačija, Poljane, dom prelepih dni, Ostal bom muzikant, Muzika, Tehno Alfi, Floki, neskončne turneje … Vse to so lahko ključne besede za opis glasbenika, ki na pragu osemdesetih lista po knjigi z izbranimi poglavji iz svojega življenja.

FOTO: Nick Mason’s Saucerful of secrets @ Avditorij Portorož, 10.7.2024

Muzikobala, 15. julij ― Legendarni Nick Mason, ustanovitelj ter originalni bobnar zasedbe Pink Floyd, je 10.7.2024 s skupino Saucerful Of Secrets prvič nastopil v Sloveniji, v polnem Avditoriju Portorož. Skupino Saucerful Of Secrets, ki deluje od leta 2018 sestavljajo: Guy Pratt (basist Pink Floyd od leta 1987, po odhodu Rogerja Watersa), Gary Kemp (kitarist skupine Spandau Ballet), kitarist Lee Harris […] The post FOTO: Nick Mason’s Saucerful of secrets @ Avditorij Portorož, 10.7.2024 appeared first on Muzikobala.

16. festival Arsana

SIGIC - Izpostavljeno, 15. julij ― 16. festival Arsana bo med 22. junijem in 31. avgustom na slikovitih prizoriščih zgodovinskega mesta Ptuj na več kot 50 dogodkih gostil 350 domačih in tujih ustvarjalcev s področja klasične, jazz, etno, world, rock in popularne glasbe. Festival daje prostor tudi mlajšemu občinstvu, prireja otroške aktivnosti in bogat spremljevalni program.
še novic