Goran Bare & Majke konec septembra v Cvetličarni

Rocker.si, 8. avgust 2019 ― V Ljubljani se v petek, 27. septembra ob 21.00, obeta koncert polnokrvnega de profundis rocka, na katerem bodo legende hrvaškega alter podzemlja Goran Bare in Majke poleg ostalih uspešnic predstavili tudi svoj album ‘Nuspojave‘, za katerega so prejeli [...] The post Goran Bare & Majke konec septembra v Cvetličarni appeared first on Rocker.si.

Tool z novo skladbo ‘Fear Inoculum’

Rocker.si, 8. avgust 2019 ― Kalifornijska rock zasedba Tool tokrat očitno misli resno, 30. avgusta bodo namreč izdali nov studijski album ‘Fear Inoculum‘ te dni pa so oboževalce razveselili s kar 10- minutno istoimensko skladbo. O prihajajočem albumu ‘Fear Inoculum’ Poleg [...] The post Tool z novo skladbo ‘Fear Inoculum’ appeared first on Rocker.si.

Inmate z novim videom ‘Hold on Forever’

Rocker.si, 8. avgust 2019 ― Inmate predstavljaljo novi videospot za skladbo ‘Hold on Forever‘ z akutalnega albuma ‘Anarthas‘, ki je v samozaložbi izšel v začetku letošnjega leta. O videu Snemanje je potekalo na izjemno priljubljenem dvorcu Gutenbüchel v Ravnah pri [...] The post Inmate z novim videom ‘Hold on Forever’ appeared first on Rocker.si.

Stranci z novim besedilnim videom ‘Zgodovina mojih krajev’

Rocker.si, 8. avgust 2019 ― Celjska rock and roll zasedba Stranci je izdala nov single z naslovom ‘Zgodovina mojih krajev‘, ki je izšel tudi kot besedilni video. Besedilo zanj je napisal pesnik, pisatelj, dramatik, esejist, gledališki, radijski, filmski in televizijski režiser Vinko Möderndorfer. S poetičnostjo [...] The post Stranci z novim besedilnim videom ‘Zgodovina mojih krajev’ appeared first on Rocker.si.
... zvensko nihanje strun ...

... zvensko nihanje strun ...

Radio Študent, 8. avgust 2019 ― V tokratni oddaji se bomo podali v zven strun mladega norveškega kitarista, skladatelja in improvizatorja FREDRIKA RASTENA. Prisluhnili bomo njegovi prvi plošči njegovih kompozicij za kitarski ansambel, ujet v koreografijo Six Moving Pieces.
Poletje v stari Svašti

Poletje v stari Svašti

Radio Študent, 8. avgust 2019 ― V teh dneh se odvija že 31. mednarodni festival Poletje v Stari Ljubljani, v okviru katerega smo lahko brezplačno priča vrsti koncertov klasične, etno in jazz glasbe. No, mi smo se tokrat posvetili jazz odru, za priložnost pa smo se pogovorili z Janom Kernom, enim izmed organizatorjev festivala. +
26. - 31. avgust (№35)

26. - 31. avgust (№35)

Prulček, 8. avgust 2019 ― Lenart De Bock28. 8. sre / Jazz - Gašper Bertoncelj kvartet29. 8. čet / Excite!30. 8. pet / The CommutersZačetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.◬ Na začetek 28. 8. sre / Jazz - Gašper Bertoncelj kvartet Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.◬ Na začetek 29. 8. čet / Excite! Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.◬ Na začetek 30. 8. pet / The Commuters Glasbena skupina, povezuje ne samo zvoke alt saksofona, vibrafona, kitare, kontrabasa in bobnov ampak tudi prijatelje iz srednje šole, ki so zaradi študija raztroseni po različnih krajih v Evropi. S projektom Commuters bodo predstavili avtorsko glasbo.Zasedba:Aleksander Sever - vibrafonLenart De Bock - alt saksofonTilen Gavranovič - kitaraJernej Vindšnurer - kontrabasLuka Matić - bobni◬ Na začetek
Violinski koncerti IV: Evropske povezave

Violinski koncerti IV: Evropske povezave

ARS Čas, prostor in glasba, 8. avgust 2019 ― Glasba je umetnost, ki deluje v določenem času. Da jo prav razumemo, potrebuje svoj prostor. Prostor je za poslušanje glasbe pomemben, čas je ne obhoden. Glasba išče sorodne, celo mednarodne povezave. Kako plodne so lahko, sta  dokazovala Antonio Vivaldi in Johann Sebastian Bach. V oddaji »Čas, prostor in glasba« smo predvajali tale njuna dela: dva violinska koncerta Jesen in Zimo iz cikla ‘Štirje letni časi’ Antonia Vivaldija in dva koncerta za violino in orkester Johanna Sebastiana Bacha. Vivaldija so igrali I Musici in članica ansambla violinistka Pina Carmirelli; Bachov Koncert za violino in orkester v a-molu je igral violinist Henrik Hochschild, ansambel Concerto Leipzig pa je vodil Michael Tauch. Koncert za violino in orkester v E-duru so igrali: člani Komornega godalnega orkestra iz Osla in norveški violinist Arve Tellefson, vodil jih je finski dirigent Paavo Berglund. Oddajo ‘Violinski koncerti – evropske povezave’ je pripravil Pavel Mihelčič, posnel jo je Stane Košmerlj, bral je Ivan Lotrič.
Jazzinty No.20 (12. - 17. avgust 2019)

Jazzinty No.20 (12. - 17. avgust 2019)

SIGIC - Novice, 8. avgust 2019 ― Že dvajseta Mednarodna glasbena delavnica in festival Jazzinty tudi letos prinaša atraktiven izbor mednarodnih mentorjev, ki bodo svoje znanje in izušnje prenašali na novo generacijo mladih jazz glasbenikov in muzicirali na festivalskih koncertih.
še novic