Alleged Witches pred izidom nove plošče

Alleged Witches pred izidom nove plošče

Radio Študent, 6. september 2019 ― Tokrat se nam pridruži radijski kolega, redaktor in voditelj oddaje Flash Forward Kristjan Kroupa, ki bo prihodnji petek pri založbi Dimensions Recordings pod svojim psevdonimom Alleged Witches objavil novo ploščo Initiation Rituals. Ob tej priložnosti ga bomo izprašali o ozadju projekta in zavrteli komad ali dva z nove plošče!

TONE KREGAR – TONČ (Mi2): ‘Pesmi me poiščejo same’

Rocker.si, 6. september 2019 ― Domači rockerji Mi2 so v svet poslali novo skladbo. Pesem ‘Adam in Eva’, ki je prekinila bendov studijski post in ki nadaljuje s stopnjevanjem napetosti pred izidom novega albuma. V sklopu promocije aktualnega izdelka si je njegov (delni) [...] The post TONE KREGAR – TONČ (Mi2): ‘Pesmi me poiščejo same’ appeared first on Rocker.si.

Spremembe kot tradicija

Festival Maribor, 6. september 2019 ― Pred petimi desetletji se je s prvim koncertom Festivala baročne glasbe pričela pisati zgodovina jesenskega festivala klasične glasbe v Mariboru. Janko Šetinc, idejni oče in spiritus agens festivala, je vizionarsko prepoznal potencial mariborskih glasbenikov in željo domačega občinstva, da tudi izven koncertne sezone uživa v vrhunskih koncertnih dogodkih in kmalu je festival postal ena najbolj […]

David Hasselhoff z novim singlom ‘Open Your Eyes’

Rocker.si, 6. september 2019 ― Junak serij Vitez za volanom in Obalna straža ter pevec David Hasselhoff, večini verjetno najbolj poznan zaradi skladbe ‘Looking for Freedom’, ki jo je slednji leta 1989 odpel na ostankih berlinskega zidu, je objavil nov singel z [...] The post David Hasselhoff z novim singlom ‘Open Your Eyes’ appeared first on Rocker.si.

White Stain se vračajo na odre

Rocker.si, 6. september 2019 ― Giljotina Records vabi! Uvodno srečanje, ob začetku novega šolskega leta, bomo sklenili v barvah pristnega punkrocka. Koncert bo  21.9.2019, s pričetkom ob 20.00 v Klubu Gromka, v Ljubljani. Vsebina: 100% DIY! A Guy Named Lou [...] The post White Stain se vračajo na odre appeared first on Rocker.si.

Akustični Mi2 prihajajo v Zagorje

Rocker.si, 6. september 2019 ― Domači rockerji Mi2, ki so pred kratkim objavili novo skladbo ‘Adam in Eva’, se bodo oktobra ustavili tudi v Zagorju. V kulturnem centru Delavski dom Zagorje ob Savi, če smo natančni, kjer bodo nastopili v Veliki [...] The post Akustični Mi2 prihajajo v Zagorje appeared first on Rocker.si.
Fotografski natečaj Osvoboditev preko sprememb (podaljšan)

Fotografski natečaj Osvoboditev preko sprememb (podaljšan)

Prulček, 6. september 2019 ― foto: Juliana SteinPrulček, Kulturni zavod Prule in Center sodobne umetnosti Pivka objavljajo odprti fotografski natečaj OSVOBODITEV PREKO SPREMEMBTema natečaja je fotografija kot orodje proti omejitvam. Slika kot sredstvo, ki lahko sprosti sposobnost običajnih ljudi, da se soočajo z izzivi, tvegajo in preoblikujejo svoje življenje. V okvir teme natečaja sodijo posnetki s kritičnim pogledom na današnjo kulturo in družbena pravila, ki zavirajo napredovanje in razvoj. Kdo lahko sodeluje? Natečaj je namenjen ljubiteljskim, poklicnim in umetniškim fotografom, ki skozi objektiv pokažejo, da se ne strinjajo z zadušljivo prevladujočo kulturo in želijo izboljšati resničnost. Nagrada Prulčkova galerija je ena izmed najbolj videnih v Ljubljani. V času trajanja razstave si jo ogleda približno 5000 ljudi. Vsak od razstavljenih avtorjev na koncu razstave dobi print svoje fotografije in originalno Prulčkovo grafiko. Zmagovalec, ki ga izberejo obiskovalci Prulčka, prejme denarno nagrado 50 eur. Tehnične zadeve: Fotografija mora biti črnobela, velikosti 40x60 cm, najmanj 150dpi (3600px po daljši stranici) v JPG formatu. Prijava Za sodelovanje izpolni prijavnico https://forms.gle/pzsY8uBAx4Si4Txs9. Vsak avtor lahko predloži največ 3 fotografije.Rok za oddajo fotografij: 1. 2. 2020Otvoritev razstave: 13. 2. 2020Razstava bo na ogled do: 19. 3. 2020Fotografije za razstavo bo izbrala strokovna žirija: Adnan Shaker, Prulček Bagrat Arazyan, Center sodobne umetnosti Pivka Janez Pelko, fotograf Saša Starovojtov, zavod Prule

Cosmo Daivat v finalu za prestižno nagrado Milana Mladenovića

Rocker.si, 6. september 2019 ― Cosmo Daivat, edini slovenski band v finalu za prestižno nagrado Milana Mladenovića, nagrado poimenovano po frontmenu benda Ekatarina  Velika. “Nagrada Milan Mladenović” je regionalna nagrada, ustanovljena z željo, da bi spodbudila umetniško ustvarjanje. Nagrada za [...] The post Cosmo Daivat v finalu za prestižno nagrado Milana Mladenovića appeared first on Rocker.si.
Že spet je tu (družbeno kritični) Mef

Že spet je tu (družbeno kritični) Mef

Muzikobala, 6. september 2019 ― Zase pravi, da se nikoli ni imel za glasbenika. “Sem storyteller, novinar,” je dejal, ko smo se našli na pijači v izolskem lokalu Mai Piu, kjer smo čakajoč na Mefa najprej naleteli na Rudija in seveda najprej z njim, potem pa še onedva med sabo spregovorili o nekaj (glasbenih) dogodivščinah. Ampak jasno, da je Drago [&hellip The post Že spet je tu (družbeno kritični) Mef appeared first on Muzikobala.
Mef – Ma ne že spet…

Mef – Ma ne že spet…

Muzikobala, 6. september 2019 ― Že spet je tu (družbeno kritični) Mef Zase pravi, da se nikoli ni imel za glasbenika. “Sem storyteller, novinar,” je dejal, ko smo se našli na pijači v izolskem lokalu Mai Piu, kjer smo čakajoč na Mefa najprej naleteli na Rudija in seveda najprej z njim, potem pa še onedva med sabo spregovorili o nekaj [&hellip The post Mef – Ma ne že spet… appeared first on Muzikobala.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 6. september 2019 ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
še novic