AntiValentinovo #2 ponovno v Ljubljani

Rocker.si, 6. november 2019 ― Dvodnevni koncertni dogodek, druženje za urbano napredno mladino in za vse odbite alternativce – se vrača v Ljubljano februarja 2020.     AntiValentinovo #2 Prva verzija AntiValentinovega koncerta je nastala v Zagrebu na pobudo Let [...] The post AntiValentinovo #2 ponovno v Ljubljani appeared first on Rocker.si.

Deftones prihodnje leto z novim albumom

Rocker.si, 6. november 2019 ― Spregovoril je Chino Moreno, frontman zasedbe Deftones in med drugim dejal, da fantje že pridno delajo na novem studijskem albumu. Njihova želja pa je, da bi le ta izšel na začetku prihajajočega leta. Želijo, da [...] The post Deftones prihodnje leto z novim albumom appeared first on Rocker.si.

Rade Šerbedžija po šestih letih ponovno v Škofji Loki!

Rocker.si, 6. november 2019 ― Šerbedžija je ena največjih igralskih osebnosti v prostoru nekdanje Jugoslavije, njegovo življenje so filmi in teater, njegova strast pa koncertni odri. Na koncertnih deskah ga vidimo redko, zato so njegovi koncerti še toliko bolj posebni. [...] The post Rade Šerbedžija po šestih letih ponovno v Škofji Loki! appeared first on Rocker.si.

MRFY vas peljejo od pekla do nebes

Rocker.si, 6. november 2019 ― MRFY (v živo) z zadnjim singlom s svojega prvenca STORY. Po malo več kot enem letu skupina zaključuje svojo prvo večjo zgodbo. Skladba Heaven&Hell bo poleg Umru zate, Omama, Recall in BBY zadnja s plošče [...] The post MRFY vas peljejo od pekla do nebes appeared first on Rocker.si.
Panon u svašti!

Panon u svašti!

Radio Študent, 5. november 2019 ― V tokratni svaštarnici ne bomo poslušali le za glasbo v Ljubljani, temveč bomo poslušali tudi Ljubljano samo. Piskajoče zvoke semaforjev za pešce, zvončkljanje bakrenih centov, ki se nam valjajo po žepih in zasanjane pop eksperimente Panona, glasbenika ki vse te zvoke ceni in jih skrbno plete v svoje glasbene kreacije.
Virtuozni repertoar za baročni violončelo

Virtuozni repertoar za baročni violončelo

Odzven, 5. november 2019 ― Nekateri glasbeni dogodki so res posebnost, saj s svojo vsebino nagovarjajo prav posebno občinstvo in zapolnjujejo določeno nišo glasbenega trga. Med takšne dogodke nedvomno spada festival Cellofest Ljubljana, praznik violončelistov in violončela.

V Ljubljani se bo srečala mednarodna glasbena stroka

Rocker.si, 5. november 2019 ― Regionalno združenje neodvisnih založb z Balkana – RUNDA, v sredo, 6. novembra, v Kinu Šiška organizira mednarodno glasbeno konferenco. Srečanje in predavanja so v osnovi namenjena založnikom, glasbenikom in vsem, ki jih zanima digitalna glasbena [...] The post V Ljubljani se bo srečala mednarodna glasbena stroka appeared first on Rocker.si.
MENT 2020 z novimi najavami

MENT 2020 z novimi najavami

SIGIC - Novice, 5. november 2019 ― Organizatorji festivala MENT Ljubljana so razkrili nov paket glasbenikov in ustvarjalcev, ki bodo med 5. in 7. februarjem zasedli 20 ljubljanskih odrov, ter 10 novih govorcev, ki jim boste imeli priložnost prisluhniti na MENT konferenci.

Stray Train znova na evropsko turnejo

Rocker.si, 5. november 2019 ― Ljubljanska blues rock skupina se te dni pospešeno pripravlja na koncertno turnejo onkraj naših meja. Skupaj z nemško skupino The New Roses bodo odigrali 12 koncertov po Nemčji, Avstriji in Madžarski. Pozabili pa ne bodo [...] The post Stray Train znova na evropsko turnejo appeared first on Rocker.si.
Izšel je album Planetarium tubista Gorana Krmaca

Izšel je album Planetarium tubista Gorana Krmaca

Celinkin-e-novice, 5. november 2019 ― Goran Krmac predstavlja zvočno-raziskovalni projekt Planetarium. Avtorjev navdih izhaja iz njegove fascinacije nad raziskovanjem vesolja, tako astronomskih opazovanj v prejšnjih stoletjih kot fizične prisotnosti človeka v vsemirju v zadnjih nekaj desetletjih. Glasbeno delo se predstavlja v obliki avtorjevih kompozicij za solo tubo … Continue reading →

Axl padel na odru, ostali igrali dalje

Rocker.si, 5. november 2019 ― Axl Rose je poskrbel za še eno internetno senzacijo. Pevec skupine Guns N’Roses je na koncertu v Las Vegasu spotaknil samega sebe, nato pa za kratek čas obležal. Preostanek skupine je igral dalje, Axl pa [...] The post Axl padel na odru, ostali igrali dalje appeared first on Rocker.si.

ÊDNA / NOVI SPOT Črne oči

Celinkin-e-novice, 5. november 2019 ― Pesem Črne oči je pesem otožnega značaja. Dekle se boji povedati svojim staršem, da je zanosilo (nezakonski otrok). Toči solze, saj ve, da s svojim ljubljenim ne bo mogla zaživeti skupaj, negotova je tudi usoda še nerojenega otroka. (Nezakonske otroke … Continue reading →

Lindemann (Rammstein) z novim šokantnim videospotom

Rocker.si, 5. november 2019 ― Till Lindemann, pevec skupine Rammstein, in Peter Tägtgren, švedski glasbeni producent ter glavni kitarist skupine Hypocrisy, sta posnela nov videospot, v katerem sta še enkrat več šokirala poslušalce. Ne samo z glasbo, pač pa tudi s sliko. [...] The post Lindemann (Rammstein) z novim šokantnim videospotom appeared first on Rocker.si.

Jernej Zoran predstavlja skladbo Minevamo

Rocker.si, 5. november 2019 ― Dolenjski glasbenik in avtor predstavlja novo skladbo z naslovom Minevamo, ki je v malce spremenjeni različici sicer izšla tudi na njegovem letošnjem, petem samostojnem albumu Stik, za radijske postaje pa je pripravil popolnoma novo verzijo. [...] The post Jernej Zoran predstavlja skladbo Minevamo appeared first on Rocker.si.
Gregor Pompe: Leto brez Beethovna

Gregor Pompe: Leto brez Beethovna

Dnevnik, 5. november 2019 ― Medtem ko se Slovenska filharmonija zapleta v nove spore, čas neusmiljeno teče in ustanovam, ki se ukvarjajo s tradicionalno umetnostjo, ni najbolj naklonjen. Še posebno, če se ne v vsebinskem ne v načinu posredovanja ne spreminjajo in prilagajajo...
še novic