In Memoriam: Neil Peart (Rush)

In Memoriam: Neil Peart (Rush)

Radio Študent, 24. januar 2020 ― V tokratnih DJ Grafitih poslušamo kanadsko progresivno rock zasedbo Rush in gremo skozi njeno obsežno diskografijo. Fokus pa je seveda na tekstopiscu in bobnarju Neilu Peartu, ki je preminil pred nekaj tedni.
Ne smemo se odreči koreninam

Ne smemo se odreči koreninam

Odzven, 24. januar 2020 ― Pevska skupina Cintare v nespremenjeni postavi in pod umetniškim vodstvom Mire Nastran neprekinjeno deluje že od leta 2003. Članice so posnele tri albume, s katerimi v enaki meri kot z živimi nastopi spodbujajo umetniško ustvarjalnost in ohranjajo ljudsko izročilo ter obenem posredujejo kulturne vrednote.

Seul Océan + Rootless Treefalls prižgali plamen v Trzinu

Rocker.si, 24. januar 2020 ― Težki akordi in glasno žaganje kitar skupin Seul Océan + Rootless Treefalls se je spreobrnilo v čudovit večer avtorske glasbe v ZIP Bazi Trzin.  Skupina Seul Océan je nastala spomladi leta 2014 v Rovtah (blizu Logatca). Kvartet, v [...] The post Seul Océan + Rootless Treefalls prižgali plamen v Trzinu appeared first on Rocker.si.
Urban Koder IV.

Urban Koder IV.

ARS Skladatelj tedna, 24. januar 2020 ― Glasba Urbana Kodra za radijske in televizijske oddaje V četrti oddaji cikla Skladatelj tedna se bomo posvetili Kodrovemu ustvarjanju za slovenski radijski in televizijski program: avizu oddaje Lahko noč otroci, maloštevilnim popevkam ter glasbi za radijske igre in televizijske nadaljevanke.

SAN DI EGO: ‘Največ zarečenega kruha’

Rocker.si, 23. januar 2020 ― Zasedbo San Di Ego bi lahko brez težav uvrstili v kategorijo “V vzponu”, saj gre za ime, ki se lahko navkljub svoji mladosti pohvali s celo kopico dosežkov. Sredi priprav za marčevski nastop v Cvetličarni, [...] The post SAN DI EGO: ‘Največ zarečenega kruha’ appeared first on Rocker.si.
Januarske raperske hudobije

Januarske raperske hudobije

Radio Študent, 23. januar 2020 ― ::osmrtnica::: R.I.P. FREDERICK IVEY aka H-O-S-T-Y-L-E (SCREWBALL) V 48. letu je umrl Frederick Ivey aka H-O-S-T-Y-L-E :::frišne novice::: NBA: ... Su! Najbolj črnska stvar tedna: ... Haha tega tedna: ... I gave you fair warning - beware: ... To ni hiphop tedna:

Visoko v vesolje in nazaj z Galom ter Severo Gjurin

Rocker.si, 23. januar 2020 ― Severa in Gal Gjurin sta s posebej prirejenim akustičnim zvokom pričarala večer liričnosti in avtorske glasbe, in sicer kar dvakrat, 12. ter 19. januarja v SNG Drami. V posebnem intimnem vzdušju, z malce pridušenimi lučmi, [...] The post Visoko v vesolje in nazaj z Galom ter Severo Gjurin appeared first on Rocker.si.

Infected zaključujejo s prvo slovensko stanovanjsko turnejo

Rocker.si, 23. januar 2020 ― Mlada ptujska skupina Infected se je oktobra lani podala na edinstveno turnejo. Niso igrali po klubih, trgih ali kavarnah, igrali so po slovenskih stanovanjih.   Z glavnega odra INmusic festivala, v intimno vzdušje slovenskih stanovanj Tour dé Kauch je [...] The post Infected zaključujejo s prvo slovensko stanovanjsko turnejo appeared first on Rocker.si.
Šift: Svašta Blanche

Šift: Svašta Blanche

Radio Študent, 23. januar 2020 ― V današnji Svaštarnici se bomo ukvarjali s prihajajočim dogodkom Šift: Carte Blanche, ki se bo odvil v ponedeljek v Španskih Borcih. Gre za cikel koncertno-performativnih dogodkov, v okviru katerih je letošnja tema delo oziroma svoboda do dela.  + Dan Deacon in njegov nov komad Sat By A Tree. Celoten album Mystic Familiar bo izšel 31. januarja.

Vlado in Iztok z akustičnim koncertom v SNG Drami

Rocker.si, 23. januar 2020 ― Vlado Kreslin je slovenski glasbeni fenomen. Že desetletja s svojo neposrednostjo in izvrstno poezijo ter interpretacijo skozi skrivnostno tančico svojega glasu podaja Sloveniji več kot svojo dušo, podaja nam odsev, podaja nam kulturno dediščino, pravzaprav [...] The post Vlado in Iztok z akustičnim koncertom v SNG Drami appeared first on Rocker.si.

Andrea Bocellija bo na nastopu spremljal simfonični orkester

Rocker.si, 23. januar 2020 ― Italijanski tenorist Andrea Bocelli bo v ljubljanski dvorani Stožice nastopil 7. marca 2020 in občinstvu predstavil svoj zadnji album “Si”. Andrea Bocelli se po štirih letih vrača pred slovensko občinstvo. Svetovna zvezda in dobitnik zlatega [...] The post Andrea Bocellija bo na nastopu spremljal simfonični orkester appeared first on Rocker.si.

‘Sebe iščem’ tako singel kot naslov albuma

Rocker.si, 23. januar 2020 ― »Sebe iščem« je tako singel kot tudi naslov premiernega albuma. Toni je prvič združil moči s producentom Žanom Serčičem in naredil velik korak naprej k izražanju svoje notranje glasbene plati. Tako kot že samo ime [...] The post ‘Sebe iščem’ tako singel kot naslov albuma appeared first on Rocker.si.

Lean Kozlar Luigi z novim singlom “Ti znaš”

Muzikobala, 23. januar 2020 ― Lean Kozlar Luigi je obalni pevec in kantavtor, ki se po dveh izdanih albumih (Kralj noči, 2017 in Barve, 2019) predstavlja z novim singlom Ti znaš. “Res ne rabiš kril, da poletiš …” Ideja za skladbo je nastala nekega poznega jutra, ko sta Lean in avtor skladbe Mitja Kodarin sestopala iz Slavnika. Po dobrem kosilu, joti in [&hellip The post Lean Kozlar Luigi z novim singlom “Ti znaš” appeared first on Muzikobala.

Bobnar Joey Kramer (Aerosmith) toži lastno skupino!

Rocker.si, 23. januar 2020 ― Dolgoletni bobnar skupine Aerosmith, Joey Kramer, toži lastno zasedbo po tem, ko so mu člani ponudili avdicijo, da se ponovno vrne v skupino.  Kramerju so rekli, da mora opraviti avdicijo, da bi preverili, če je [...] The post Bobnar Joey Kramer (Aerosmith) toži lastno skupino! appeared first on Rocker.si.

Izšla je kompilacija Slovenian moMENT

Rocker.si, 23. januar 2020 ― MENT Ljubljana že šesto leto zapored v sodelovanju z A1 Slovenija predstavlja kompilacijo domačih ustvarjalcev, ki nastopajo na festivalu.   Kompilacija ponuja razgiban razrez aktualne domače glasbene produkcije Med osemdesetimi nastopajočimi MENTa 2020 je letos [...] The post Izšla je kompilacija Slovenian moMENT appeared first on Rocker.si.

Let3 in Tereza Kesovija združili moči

Rocker.si, 23. januar 2020 ― ‘Sam u vodi‘ je kulten hit skupine Let 3, objavljen je bil davnega leta 1989 na še bolj kultnem albumu ‘Two Dogs Fuckin‘ in se po 30. letih še vedno šteje za enega večjih hitov [...] The post Let3 in Tereza Kesovija združili moči appeared first on Rocker.si.
še novic