Op. 1: DOZORELI STROJ

Carmina Slovenica - Novice, 11. april ― Grad Rače, 24.5.2024 ob 19.00 DOZORELI STROJ je dogodek, ki se veže na transdisciplinarno opero Op.1: HOMO FABER, ki sta jo zasnovala Izidor Leitinger in Karmina Šilec in je bila premierno izvedena decembra 2023. S premierno projekcijo in pogovorom z avtorji bomo...
Jaz sem pomlad, ti si zemlja

Jaz sem pomlad, ti si zemlja

Radio Študent, 11. april ― Playlista: 1.) B1— NICOLA RATTI 2.) CINNTE LE DIA— HANNO LEICHTMANN & VALERIO TRICOLI 3.) WONDROUS LOVE—  CLEEK SCHREY & WESTON OLENCKI 4.) STOP!STOP!STOP!- PHILIP CORNER 5.) HAEG EST RECTULA ESTI- MARIA W. HORN

Raiven v Madridu navdušila več tisoč ljubiteljev Evrovizije!

Rocker.si, 11. april ― “Jaz sem. Ti si. Veronika,” je odmevalo iz grl več kot dva tisoč vročekrvnih evrovizijskih oboževalcev, ki so v Madridu dobili priložnost, da so prvič v živo slišali izvedbo skladbe, s katero bo Raiven predstavljala Slovenijo [...] The post Raiven v Madridu navdušila več tisoč ljubiteljev Evrovizije! appeared first on Rocker.si.

NIET po devetih letih z novim SINGLOM

Rocker.si, 11. april ― Legendarna slovenska punk rock skupina Niet je devet let po izdaji svojega zadnjega CD-ja V bližini ljudi posnela novo skladbo z naslovom Tema rjove skozi mesto, ki jo izdajajo Pri ZKP RTV Slovenija. Avtorja glasbe sta Igor [...] The post NIET po devetih letih z novim SINGLOM appeared first on Rocker.si.

Batista Cadillac napovedujejo ples v Siti Teatru

Rocker.si, 11. april ― Batista Cadillac z videoregistracijo singla Stop – v živo iz Cvetličarne najavljajo nov ljubljanski koncert, ki bo 18. april na plesnem prizorišču Siti Teater. Plesno prizorišče? Ja ja, stolov na koncertu sploh ne bo. Kot [...] The post Batista Cadillac napovedujejo ples v Siti Teatru appeared first on Rocker.si.

Internø predstavlja skladbo “Drugi”

Rocker.si, 11. april ― Ljubljanska pank-rock skupina Internø je predstavila šesto skladbo iz svojega repertoarja avtorskih posnetkov, pospremila jo je tudi z videospotom “iz placa”. “Drugi” je izraz nezadovoljstva in uporništva proti družbenim pričakovanjem in normam. Avtor glasbe in besedila je mladi talentirani [...] The post Internø predstavlja skladbo “Drugi” appeared first on Rocker.si.

Rod Stewart – Rock legenda se skriva v podrobnostih

Rocker.si, 10. april ― Pred koncertom, ki bo 19. maja v Areni Stožice, vam predstavljamo nekaj manj znanih zanimivosti iz življenja legendarnega pevca Veliki sir Rod Stewart, ki ga vse generacije poznajo po uspešnicah, kot so “Sailing”, “The First [...] The post Rod Stewart – Rock legenda se skriva v podrobnostih appeared first on Rocker.si.
Tam, kjer je burja doma

Tam, kjer je burja doma

Odzven, 10. april ― Projekt Koncert generacij, kronan s knjigo in USB kompilacijo zGodbe generacij, postreže s pregledom, kdo je kdo zadnjega pol stoletja v rokenrolu in popularni glasbi v Vipavski dolini.
Sprehod čez Robnike (še kar traja)

Sprehod čez Robnike (še kar traja)

SIGIC - Izpostavljeno, 10. april ― Ah, že spet ta osemdeseta, se bo komu naveličano utrnilo, a se bo v istem hipu spotaknil ob robnik, in to ne enkrat. Ne zato, ker se ta skoraj osemurni glasbeni sprehod čez robnike osemdesetih začne že sredi sedemdesetih let, ampak ker s svojo razgibanostjo in pestrostjo spodbudi perspektivo pogleda (in poslušanja za) nazaj.
še novic