No Fun at All, 27. januar 2019, Gala hala | Novica

13. brat, 15. januar 2019 ― NastanekNo Fun At All sega v leto 1991. Njihov značilen hiter in melodičen hardcore punk zvok so prvič predstavili na mali plošči leta 1993, leta 1994 pa je že sledil prvenec No Straight Angels, s katerim so se ob boku Millencolin in Satanic Surfers zapisali kot velikani švedske skate punk scene, ki je v devetdesetih pod okriljem založbe Burning Heart z lahkoto konkurirala vodilni kalifornijski. Po daljšem premoru, ki so ga prekinjali z občasnimi izleti na koncertne odre, so letos izdali album Grit, ki je No Fun At All vrnil visoko na lestvice, v živo pa dokazujejo, da z leti niso izgubili hitrosti in žara, predvsem pa ljubezni do nastopanja. Na snidenje! Zabeležite si nedeljo, 27. januar 2019! Gala hala, Metelkova, z začetkom ob 20.00. Predprodaja kart tukaj.
YNGFirefly

YNGFirefly

Radio Študent, 15. januar 2019 ― Mladi štajerski producent in didžej Urban Senekovič aka YNGFirefly se je kljub rosni mladosti podpisal pod nekatere boljših produkcij predlanskga Mitovega albuma Bratstvo in estradstvo, v decembru pa sta z raperjem ponovno združila moči na debitantskem albumu projekta OYGN.
Fozas comunes

Fozas comunes

Radio Študent, 15. januar 2019 ― Butcher imajo nov album, tako kot veterani tokijski Forward. Nov hc iz Tokia so MurakuMo. Nova banda iz Portlanda sta Destripados in Pissblood. Nova comp. Punk Rock Vol 2018: Đornata, Iritator, Smeće od smeća in Osmrtnica.
100 deci vražjega belega

100 deci vražjega belega

Radio Študent, 15. januar 2019 ― V današnji oddaji pripravljamo:  - pogovor z Vikijem iz zasedbe Same Babe, ki v soboto, 19. 1. 2019, pripravljajo špil v Kinu Šiška ob izdaji nove plate Vražji bend, - predvajali bomo kak del novih skladb ŠKM Bande, ki v četrtek, 24. 1. 2019, pripravlja špil v Gala Hali ob izdaji tudi njihove nove plate z naslovom nuovi sad,
Gregor Pompe: Novoletni kulturni paradoksi

Gregor Pompe: Novoletni kulturni paradoksi

Dnevnik, 15. januar 2019 ― Prvi dan novega leta je znani tvitar priobčil misel, povezano z novoletnim koncertom Dunajskih filharmonikov, češ da moramo na vsak način ohraniti »višino evropske kulture« in da je ta »vredna obrambe z vsemi sredstvi«. Ne želim razmišljati, kaj so...
Slovenian moMENTs na največjem showcase festivalu v Evropi

Slovenian moMENTs na največjem showcase festivalu v Evropi

SIGIC - Novice, 15. januar 2019 ― Festival Eurosonic Noorderslag 2019 velja za dogodek, kjer se odkrivajo glasbeni izvajalci prihodnosti. Največji predstavitveni festival v Evropi vsako leto na več kot 30 odrih mesta Groningen organizira čez 350 koncertov. Štiridnevni dogodek obišče 4000 glasbenih profesionalcev iz vseh delov zabavne industrije, med njimi tudi 400 predstavnikov glasbenih festivalov.

rouge-ah

Radio Študent, 14. januar 2019 ― rouge-ah Miha Poredoš Tea Grahek Afterpaty Radia Študent 11. 12. 2018 Eksperimentalna harfistka Urška Preis alias rouge-ah je v torek 11. 12. na Afterpartyju Radia Študent predstavila svoj prvenec bare, ki je oktobra izšel pri založbi Kamizdat. Avtorica na plošči raziskuje zvočnosti akustične ter električne harfe v kombinaciji z drugimi posnetimi zvoki od tod in drugod. Devet elektroakustičnih kosov ima temelje v bolj ali manj kontrolirani intuitivnosti glasbenice, ki pa so nato doživeli še zvočno ter formaično dodelavo. Celoten posnetek koncerta najdete na radiostudent.si/Glasba/Afterparty/rouge-ah Posamezne komade (things i decided against; aching; biking, i look back; don't tell me what i like & won't work for free anymore) pa najdete zbrane v dveh sklopih na YouTube playlisti youtube.com/playlist?list=PLoMK-mIEi8qRrRJs6tJeHTcRqQD2bjJhr Na ogled in posluh! 14. 1. 2019  / Glasba Povezan prispevek:  rouge-ah Tagi:  Afterparty koncert v živo rouge-ah
Riddim Operator #398

Riddim Operator #398

Radio Študent, 14. januar 2019 ― Za spremenbo bomo tokrat pričeli (pa tudi končali) dubowsko, konec tedna namreč izide projekt Alborosie meets Roots Radics, poleg tega bomo orali v stilu založb Steppas in Green King Cuts... za roots navdušence bomo vrteli Horace-a Andy-ja pa Black Uhuru, od novih izdaj sučemo Richie Spice-a, zunaj je nova kompilacija za VP založbo Strictly The Best Vol. 59 Reggae ...

Lean Kozlar Luigi z novim singlom “Tvoje oči”

Muzikobala, 14. januar 2019 ― Lean Kozlar – Luigi, pevec in kantavtor iz Obale, v prvem mesecu novega leta predstavlja novo skladbo ‘Tvoje oči’. Z njo tudi napoveduje izid novega, drugega albuma, ki bo izšel še letos! “Sila nerad govorim o skladbah, ki jih pišem. Težko in nehvaležno je razlagati tekste. Ljudje smo si različni in vsak besedilo dojema povsem drugače. [&hellip The post Lean Kozlar Luigi z novim singlom “Tvoje oči” appeared first on Muzikobala.
Organist Georges Athanasiadès

Organist Georges Athanasiadès

ARS Obiski kraljice, 14. januar 2019 ― Dolga leta je bil naslovni organist bazilike v kraju Saint Maurice v Švici Tokrat se bo z lastnimi orgelskimi kompozicijami in z deli skladateljev Louisa Broqueta ter Georgesa Cramerja predstavil organist Georges Athanasiadés. Rodil se je francoskem predelu Švice, njegov oče, po rodu Grk, ga je prvi uvedel v svet glasbe. Po študiju germanistike in teologije na univerzah v Heidelbergu in Freiburgu je končal še glasbene študije v Lausanni. Dolga leta je bil naslovni organist bazilike v kraju Saint Maurice v Švici.
Reši me z lažmi iz bede

Reši me z lažmi iz bede

Odzven, 14. januar 2019 ― V časih, ko politiki in mediji govoričijo o silni gospodarski rasti, ki ima v realnosti povprečnega delovnega človeka bolj značaj pravljic bratov Grimm, je naslov, ki smo ga izbrali, menda kar pravšen za zapis o plošči, ki je pred nami. Robert Jukič je zbral pisano zasedbo in spisal jezno, angažirano ploščo.
Maribor je naš!

Maribor je naš!

SIGIC - Novice, 14. januar 2019 ― Začenja se festival ob 100. obletnici SNG Maribor. O tem so na novinarski konferenci spregovorili Uršula Cetinski in predstavniki SNG Maribor Vili Ravnjak, Danilo Rošker, Aleksandar Popovski, Simon Krečič in Edward Clug.
še novic