Brcamo, frcamo, prcamo

Brcamo, frcamo, prcamo

Radio Študent, 17. januar 2019 ― osmrtnica::: Odpoved srca je botrovala smrti bobnarja OutKastov, Omarja "Marruchija" Phillipsa, od katerega so se prijatelji poslovili v ponedeljek, 14. januarja ... :::obletnica::: :::frišne novice:::
SVAŠTA, MORVERN

SVAŠTA, MORVERN

Radio Študent, 17. januar 2019 ― Hiperproduktivni anonimnež MORVERN, ki je nase opozoril z obsežno in vseskozi dopolnjujočo se zbirko na njegovem Bandcampu, se je po pol leta kreativne pavze zopet pojavil - dostavil je novo lo-fi mehkobno popotovanje, naslovljeno FREEWHEELIN'.
... sledi ...

... sledi ...

Radio Študent, 17. januar 2019 ― Lep pozdrav v oddaji Godbeni imperializem na valovih Radia Študent, v oddaji z neprilagojeno godbo za neprilagojena ušesa. V tokratni oddaji bomo prisluhnili zvenu in šumu predmetov in mehanizmov, zvočni interpretaciji in dekontekstualizaciji starodavnih predmetov starih kultur ter izvedbi vedno nepopolne kompozicije. 

Svetovni zbor mladih 2019

Glasbena mladina, 17. januar 2019 ― Slovenska avdicija za Svetovni zbor mladih Datum avdicije: 6. februar 2019 (rezultati avdicije bodo objavljeni 11. februarja) (avdicija bo v prostorih Glasbene matice v Ljubljani, Vegova 5).   World Youth Choir, 14. julij–4. avgust 2019, Francija. Ob svoji 30. obletnici bo Svetovni zbor mladih letos poleti deloval Franciji – desetim dnevom intenzivnih vaj (lokacija: Millau […]
4. - 9. februar (№6)

4. - 9. februar (№6)

Prulček, 17. januar 2019 ― 3D Prasci4. 2. pon / Cannibal Mosquitos (FR)5. 2. tor / Mišišipi - odpade6. 2. sre / Jazz - Nikola Matošić - Boštjan Simon kvartet7. 2. čet / Excite! 3D Prasci9. 2. sob / 12. Balkan Open JamZačetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.◬ Na začetek 4. 2. pon / Cannibal Mosquitos (FR)  Lady and gentleman, Brand New CANNIBAL MOSQUITOS's Album : "Cannibal Mosquitos Surprise Attack". 9 wilds surf instrumentals tracks inspired by celebrity bands like ; "The Mummies", "Link Wray", "Man Or Astroman"... with stupids samples and their special french humor… Pay attention of mutant mosquitos invasion!!El Cannibal mosquitos - Guitar, machine & stupids vocals,Pat Mosquitos - Bass & Stupid VocalsAir Wesh Mosquitos - Rythm special Surf Groove ◬ Na začetek 5. 2. tor / Mišišipi Mišišipi je umetniški kolektiv, ki raziskuje koncept celostne umetnine v umetnosti 21. stoletja. Z razvojem in uporabo principa popolnega ustvarjanja se ne želijo odmikati od družbe in umetnosti, temveč se obema le še bolj približati, ju razvijati in podpirati. Bazna ideja je ustvariti samozadosten organizem, ki bo umetnikom dopuščal čim boljše pogoje za ustvarjanje in udejstvovanje, ter na tak način predstaviti drugačen pogled na pojem umetniškega dela in ustvarjanja v današnjem času in prostoru.◬ Na začetek 6. 2. sre / Jazz - Nikola Matošić - Boštjan Simon kvartet  Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić. Nikola Matošić - Boštjan Simon kvartet  Milan Stanisavljevič - klavir Nikola Matošić - kontrabas Boru
Čas prihodnosti – Mostovi

Čas prihodnosti – Mostovi

ARS Čas, prostor in glasba, 17. januar 2019 ― Glasba, kadar je prava, išče mostove in išče prostor, v katerem se razteza drugačnost Zvočno razkošje, ki mu sledimo vsak dan, ne more obstati, če se ne plemeniti, če ne poišče drugih strani, kjer se dotakne drugačnosti. Glasba, kadar je prava, išče mostove in išče prostor, v katerem se razteza drugačnost. V oddaji ‘Čas prihodnosti – Mostovi’ bomo predvajali: tri tange (med njimi tudi Adiós nonino iz leta 1959) znamenitega argentinskega skladatelja Astorja Piazzolle. Igral bo skladatelj s svojim ansamblom. V oddaji bomo poslušali še Prvo simfonijo Te Deum za zbor, orgle in orkester – nastala je leta 1932 – Blaža Arniča. Zbor Consortium musicum je pripravil Mirko Cuderman; Komorni  zbor RTV Slovenija je pripravil Matjaž Šček; Zboroma in  Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija bo dirigiral Marko Munih. Enaindvajseto oddajo pod naslovom »Mostovi« iz cikla »Čas prihodnosti«, je posnel Stane Košmerlj, bral je Ivan Lotrič, oddajo »Čas, prostor in glasba« pa je pripravil  profesor Pavel Mihelčič.
Blackoutt: »Vse kar počnemo nastane podzavestno in spontano,...«

Blackoutt: »Vse kar počnemo nastane podzavestno in spontano,...«

SPRP, 16. januar 2019 ― Blackoutt so postojnski kvartet, ki nas navdušuje s svojo brezkompromisno riffovsko glasbo, obdano s psihedeličnimi kitarami in grungersko držo. Že vrsta let so živahne del domačega klubovja, pot pa si utirajo tudi po drugih deželah. Prelomnega pomena je bil njihov prvenec »Behind«, svojo atmosferično zgodbo pa so nadgradili v albumu »The Culture Of«, izdanem v preteklem letu. Obe izdaji je podprla ZPP - Založba Punk Portala. Blackoutt sestavljajo (od leve proti desni) Primož Barut na kitari, bobnar Tomaž Čepar,kitarist in (občasni) vokalist Klemen Čepar ter basist Marco Abbrescia. Foto: Arhiv B. Danes pa člani skupine ne počivajo, napovedujejo namreč snemanje tretje plošče »A Mad Man«, kakor tudi udarno koktejl izdajo skupaj z Billy Clubs. Maja se pripravljajo na evropsko turnejo, v naših logih pa ste jih lahko slišali na uradnem jam session afterpartiju Radija Študent in sicer 15. 1. Čez dva dna dni, 17. 1., pa bodo svoje veščine izkazovali še na samostojnem koncertu v Gala Hali. Ob tej priložnosti je Klemen Čepar odgovoril na nekaj vprašanj. 1. Včeraj, 15. januarja, ste nastopili na dopoldanskem koncertu pod okriljem Radia Študent, katerega utrinek si lahko ogledate v spodnjem videu. Kakšni so vaši občutki? Menite, da Radio Študent dovolj pripomore k podpori domačih ustvarjalcev?  Uživali smo, malo drugačna izkušnja kot običajni špil, saj smo prvič igrali v tako jutranjih urah. Ja, Radio Študent s svojo profesionalno in prijazno ekipo ter odlično energijo, daje možnost različnim izvajalcem in nekomercialnim bendom, da se predstavijo.  2. Pred odhodom v tujino vas v četrtek, 17. januarja, čaka še samostojni nastop v Gala Hali. Kakšen koncert napovedujete?  To bo zadnji koncert pred snemanjem nove plošče, odhodom na turnejo hkrati pa tudi zadnji z našim kitaristom, ki zapušča band. Pričakujete lahko spontan, energijsko nabit koncert, poln mehanskega brnenja in grmenja.  3. V maju se boste odpravili v tujino. Katere kraje boste o

Blackoutt

Radio Študent, 16. januar 2019 ― Blackoutt Miha Poredoš Luka Miklošič Afterpaty Radia Študent 15. 1. 2019 V luči 136. obletnice začetka elektrifikacije slovenskega prostora so Postojnski instrumentalni stonerji Blackoutt prišli varovalke trgat v prestolnico. Pred špilom na Domorodnih četrtkih v Gala hali, 17. januarja, smo jih v torek 15. januarja nekaj čez deseto zahaklali na Afterpartyju Radia Študent.  Celoten posnetek koncerta najdete nahttps://radiostudent.si/glasba/afterparty/blackoutt  Posamezne komade (Nitro, Chernobil, Asteroid, Sinister, Fly) pa najdete na YouTube playlisti  Na ogled in posluh! 16. 1. 2019  / Glasba Povezan prispevek:  Blackoutt Tagi:  Afterparty koncert v živo blackoutt
90's svašta

90's svašta

Radio Študent, 16. januar 2019 ― - 90's: arhiv koroške alternativne produkcije, spletni arhiv, o katerem več pove avtorica projekta Polona Poberžnik - Ptuj še ni gotof! Krompir, pomfri.  
Koromač in ŠOPanje

Koromač in ŠOPanje

Radio Študent, 16. januar 2019 ― Za današnjo svašto smo se pogovarjali z Matjažem Bajcem, basistom zasedbe Koromač, ki po letu in pol pavze zopet prihajajo na odre, v rubriki "novo" pa nova edicija ljubljanskih ŠOP Records.

Konferenca za mlade glasbenike v Berlinu (brezplačna udeležba!)

Glasbena mladina, 16. januar 2019 ― – Berlin, 8.-11. marec 2019 – enCORE classical Lab for new ways in classical music   Ste se že kdaj postavili v vlogo organizatorja kakšnega glasbenega dogodka? Kaj vse je treba storiti, preden se lotimo takšnega projekta? Kje sploh organizirati koncert in kako čim bolje nagovoriti (nove) poslušalce? Če vas poleg izvajanja umetniške glasbe zanima […]
Nazaj k naravi skozi glasbo

Nazaj k naravi skozi glasbo

Odzven, 16. januar 2019 ― V novem galerijskem prostoru Steklenik v parku Tivoli je v soboto, 12. januarja, potekalo vodstvo avtorice Saše Spačal, ki nam je predstavila svojo 8-kanalno zvočno kompozicijo Plast_ika.
Rojstni dan umetnosti

Rojstni dan umetnosti

SIGIC - Novice, 16. januar 2019 ― Rojstni dan umetnosti je poseben mednarodni radiofonski večer EBU skupine Ars acustica, z vsakoletnim slovenskim prispevkom programa Ars Radia Slovenija. Tudi letos se bo program Ars Radia Slovenija 17. januarja v družbi še 19ih radijskih postaj pridružil evroradijskemu Rojstnemu dnevu umetnosti.
še novic