Svašta From Porlock

Svašta From Porlock

Radio Študent, 23. maj 2019 ― Za tokratno iteracijo Svaštarnice smo se pogovorili z Martinom Pavlovcem in Nikolajem Mulejem iz nam dobro znane neo psihedelične skupine, prežete z elementi stonerja, persons from porlock.
Fear travels fast

Fear travels fast

Radio Študent, 23. maj 2019 ― “If you don’t choose your own heroes, heroes will be chosen for you, and they will not represent values that empower you, they will represent powers that will enslave you.” Planetary Assault Systems- Kat

Lumberjack predstavljajo Tist dan

Rocker.si, 23. maj 2019 ― Lumberjack aktivno nadaljujejo s promocijo albuma. Tokrat predstavljajo uradni videospot za skladbo ‘Tist dan‘. Gre za nosilno skladbo iz njihovega prvenca Brez nadzora, brez morale (2018) katerega recenzijo si lahko preberete TUKAJ. Video je poseben [...] The post Lumberjack predstavljajo Tist dan appeared first on Rocker.si.
10. - 15. junij (№24)

10. - 15. junij (№24)

Prulček, 23. maj 2019 ― Cene Resnik12. 6. sre / Jazz - Cene Resnik kvartet13. 6. čet / Delavnica slovenske ljudske glasbe od 15 do 19h13. 6. čet / Excite! Prismojeni trio + gosti14. 6. pet / Balkan Open Jam - Slovenia Style15. 6. pet / B-kompleksZačetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.◬ Na začetek 12. 6. sre / Jazz - Cene Resnik kvartet  Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić. Cene Resnik kvartet  Tenor saksofonist Cene Resnik je leta 2007 končal študij jazz saksofona na Konservatoriju v Celovcu. V času študija se je učil na delavnicah Reggieja Workmana, Douga Hammonda in pozneje tudi Joea Zawinula, s katerim je imel možnost nastopiti leta 2007 v Avstriji, na mariborskem Lentu in v Zagrebu. Po končanem študiju se je odšel dodatno izpopolnjevat v New York, kjer je študiral z Gregom Osbyjem.Cene Resnik kvartet so:Cene Resnik - tenor saksofonNikola Matošić - kontrabasBorut rampih - bobnitba - klavir ◬ Na začetek 13. 6. čet / Delavnica slovenske ljudske glasbe od 15 do 19h  Delavnica slovenske ljudske glasbe z Bogdano Herman.Bogdana Hermanje profesorica slavistike in učiteljica veščin sporazumevanja, pesnica, raziskovalka in pevka ljudskih pesmi. Za nesebično umetniško razdajanje je bila v Državici Ptičjestrašilni odlikovana z nazivom častna državičina umetnica.Delavnica je brezplačna, potrebna je le prijava na jelena.soro@gmail.com◬ Na začetek 13. 6. čet / Excite! Prismojeni trio + gosti Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dog
Rare form

Rare form

Radio Študent, 23. maj 2019 ― Ker študij v ZDA stane preveč, sta se na geografsko in akademsko križišče, ki se mu reče Slovenija, odpravila dekle in fant iz Kalifornije (pravita, da je legalna trava prvovrstna). 
Joe Summers in Sukitoa O Namau

Joe Summers in Sukitoa O Namau

Radio Študent, 23. maj 2019 ― V goste prihajata dva zvočna umetnika mlajših generacij, Anglež Joe Summer in v Maroku rojena Sukitoa O Namau.  Lahko boste izvedeli več o mladi londonski zvočno-eksperimentalni sceni, ki jo podpirajo in spremljajo tudi umetniki v prostorih Cikrulacije 2. S predvajanimi posnetki bomo tudi poslušali in razčlenjevali njun sound art. 
Joe Summers in Sukitoa O Namau

Joe Summers in Sukitoa O Namau

Radio Študent, Oralni anali, 23. maj 2019 ― Oddaja Joe Summers in Sukitoa O Namau play pause stop mute unmute 2019-05-23-oralni-anali-joe-summers-in-sukitoa-o-namau.mp3 V goste prihajata dva zvočna umetnika mlajših generacij, Anglež Joe Summer in v Maroku rojena Sukitoa O Namau.  Lahko boste izvedeli več o mladi londonski zvočno-eksperimentalni sceni, ki jo podpirajo in spremljajo tudi umetniki v prostorih Cikrulacije 2. S predvajanimi posnetki bomo tudi poslušali in razčlenjevali njun sound art.  Joe Summers je predvsem zvočni umetnik, ki pa ima tudi velik občutek za sodelovalne prakse. V njegovem primeru je takšna mikro-socialna struktura glasbena založba First Terrace Records, ki je izjemno kvalitetna, saj druži nekaj izjemno kvalitetnih umetnikov najmlajše generacije. Sukitoa O Namau je zvočna in performativna umetnica, ki je na vabilo Joa Summersa prišla v Slovenijo, s katerim bosta v soboto, 25. maja, uprizorila performans v prostorih Cikrulacije 2.  Pogovor bova vodila Borut Savski in Andrej Pervanje.  Več na 89,3 MHz ob 21.30!  Andrej Pervanje 23. 5. 2019 - 21.30 Avtorji:  Joe Summers Sukitoa O Namau  / Oralni anali Institucije:  First Terrace Records Cirkulacija2   Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na DONIRAJ   Kraj dogajanja:  Ljubljana cirkulacija2

ČESTITAMO: 10. Državno tekmovanje za otroške in mladinske zbore Il Garda in Coro 2019, Malcesine, Verona (Italija), 17.–19. maj 2019

Naši zbori, 23. maj 2019 ― Vokalna skupina Vikra, Glasbena matica Trst, dir. Petra Grassi: Grand Prix tekmovanja kot najboljši zbor, posebna nagrada Orlando Dipiazza za… The post ČESTITAMO: 10. Državno tekmovanje za otroške in mladinske zbore Il Garda in Coro 2019, Malcesine, Verona (Italija), 17.–19. maj 2019 appeared first on Naši zbori.

Posljednji zbogom! | Punčke + gosti (Seine, Lynch)

Rocker.si, 23. maj 2019 ― Punčke. V dvanajstih letih od Balkana, preko srednje Evrope pa vse do Azije. Pred devetimi leti se je njihova mednarodna pot pričela ravno v Škofji Loki, kjer bodo junija tudi sklenile svojo zgodbo. ‼ Bodi [...] The post Posljednji zbogom! | Punčke + gosti (Seine, Lynch) appeared first on Rocker.si.

Torul predstavljajo nov album

Rocker.si, 23. maj 2019 ― Po uspešnem albumu Reset iz leta 2016, ki je med drugim vseboval tudi mednarodni synth pop hit “Saviour of Love”, se domača zasedba Torul v maju vrača z novim, težko pričakovanim albumom Hikikomori, ki bo [...] The post Torul predstavljajo nov album appeared first on Rocker.si.

Teatralni rokenrolerji Black Lips prihajajo v Ljubljano

Rocker.si, 23. maj 2019 ― Provokativno teatralni rokenrolerji Black Lips, ki so iz garažnih DIY začetkov prerasli v pionirje t.i. flower punka, končno prihajajo v Slovenijo. Bend, ki slovi po divjih nastopih v živo, je izdal že osem plošč, ravno [...] The post Teatralni rokenrolerji Black Lips prihajajo v Ljubljano appeared first on Rocker.si.
Čas prihodnosti – Novi glasbeni krogi

Čas prihodnosti – Novi glasbeni krogi

ARS Čas, prostor in glasba, 23. maj 2019 ― Glasba ima podobo valovanja. Nikoli ne bo omagala, vedno znova bo poiskala novo moč, nova spoznanja in duhovne utripe. Glasba ima podobo valovanja. Nikoli ne bo omagala, vedno znova bo poiskala novo moč, nova spoznanja in duhovne utripe. Valovanja, ki se bodo zgodila v dvaindvajsetem stoletju se dá predvideti, a so odvisna od nekaterih dogodkov, ki se lahko zgodijo; – napovedi pa so tvegane. V oddaji bomo predvajali Kozmofonijo za klavir in elektroniko Janeza Matičiča; pri klavirju je bil skladatelj. S petimi stavki iz deset-stavčne  simfonije za veliki simfonični orkester Turangalila Oliviera Messiaena (igral bo orkester pariške opere Bastilja, dirigiral pa Myung Whun Chung) bomo dopolnili oddajo, v kateri smo razmišljali o pričakovanih možnostih, ki jih glasba prihodnosti nedvomno ima. Trideseto oddajo iz cikla »Čas prihodnosti« pod naslovom »Novi glasbeni krogi«, je posnel Stane Košmerlj, bral je Ivan Lotrič; oddaje »Čas, prostor in glasba« pripravlja profesor Pavel Mihelčič.
še novic