MetalDays 2019: 24. do 26. julij

Rocker.si, 10. avgust 2019 ― Za nami je letošnja edicija najglasnejšega festivala pri nas. Na idilični lokaciji, ki jo ponuja Tolminsko Sotočje je tudi letos potekal festival MetalDays, ki na enem mestu združuje brezskrbno dopustnikovanje z mero, bolj ali manj, [...] The post MetalDays 2019: 24. do 26. julij appeared first on Rocker.si.
SVBKVLT

SVBKVLT

Radio Študent, 10. avgust 2019 ― Brskamo po katalogu v Šanghaju usidrane založbe SVBCVLT, ki si vse bolj lastnini podzemlje elektronske glasbe v Aziji in hkrati s svojim varovanci prodira na festivalske odre evropskega tržišča. Lahko bi se reklo, da jim je ratal.                 .

MetalDays 2019: 24. do 26. julij

Rocker.si, 10. avgust 2019 ― Za nami je letošnja edicija najglasnejšega festivala pri nas. Na idilični lokaciji, ki jo ponuja Tolminsko Sotočje je tudi letos potekal festival MetalDays, ki na enem mestu združuje brezskrbno dopustnikovanje z mero, bolj ali manj, [...] The post MetalDays 2019: 24. do 26. julij appeared first on Rocker.si.

Phil Campbell: prvi singel s prihajajočega solo albuma

Rocker.si, 10. avgust 2019 ― Nekdanji član zasedbe Motörhead Phil Campbell je pred kratkim zaključil s snemanjem svojega prvega solo albuma, ki bo nosil naslov Old Lions Still Roar. Plošča (prednaročila) bo izšla 25. oktobra pod okriljem založbe Nuclear Blast [...] The post Phil Campbell: prvi singel s prihajajočega solo albuma appeared first on Rocker.si.

FOTO: Ditka @ Festival Poletje z biseri 7.8.2019

Muzikobala, 10. avgust 2019 ― Mlada, avtentična koroška glasbenica Ditka, ki ima za seboj tako številne samostojne koncerte avtorske glasbe kot tudi koncerte v okviru večjih, glasbenih festivalov (Arsana, Pivo in cvetje Laško, Lent,..), je koprskemu bisernemu festivalu prispevala briljanten odmerek slovenskega country popa in rocka. Predstavila se je z zasedbo Gorazd Čepin (klaviature in spremljevalni vokal), Jan Lužnik (električna [&hellip The post FOTO: Ditka @ Festival Poletje z biseri 7.8.2019 appeared first on Muzikobala.

K nam prihaja Alice Phoebe Lou

Rocker.si, 10. avgust 2019 ― Konec oktobra bo Šiško obiskala mlada glasbenica, ki se ta hip nahaja v najbolj vznemirljivem obdobju svoje kariere. Alice Phoebe Lou, se je od odmevnih uličnih začetkov povzpela do milijonov spletnih predvajanj in nastopov na [...] The post K nam prihaja Alice Phoebe Lou appeared first on Rocker.si.

Intimno: Haiku Garden Izštekano z gosti

Rocker.si, 9. avgust 2019 ― Vaši najljubši vrtnarji prihajajo na letni vrt Gala Hale! In to s slečenim, ”izštekanim” setom za grande finale poletnega cikla »Intimno«. 26. avgusta v Gali Hali! Če jih slučajno ne poznate: Haiku Garden je domači (in [...] The post Intimno: Haiku Garden Izštekano z gosti appeared first on Rocker.si.

Ikebana revival tour; Lačni Franz prihajajo v Blunout!

Rocker.si, 9. avgust 2019 ― Ob letošnjem jubileju skupine Lačni Franz se je band, na prigovarjanje predvsem nove publike, pa seveda tudi starih fanov, odločil obuditi program prvega albuma Ikebana, saj bo v mesecu oktobru minilo natanko 40.let od njihovega [...] The post Ikebana revival tour; Lačni Franz prihajajo v Blunout! appeared first on Rocker.si.
NOVOTARNICA

NOVOTARNICA

Radio Študent, 9. avgust 2019 ― 1. Mannequin Pussy - Cream (01:55) 2. Russian Circles - Ghost on High (02: 34) 3. Russian Circles - Sinaia (07:30) 4. Mauno - Really Really (02:03) 5. Mauno - Pouring Up (04:13) 6. NERIJA - Nascence (06:59) 7. Purple Mountains - Darkness and cold (03:58) 8. Pierre Bastien - Smart Lilt Rams (04:46) 9. Pierre Bastien - Pet Shop (05:31)

Willie Nelson odpovedal turnejo zaradi težav z dihanjem

Rocker.si, 9. avgust 2019 ― Glasbena legenda, 85-letni Willie naj bi začel z dolgo turnejo ta vikend, a jo je moral odpovedati zaradi težav z dihanjem.  Žalostno novico je sporočil svojim oboževalcem kar na twitterju, kjer je zapisal: “I’m sorry to [...] The post Willie Nelson odpovedal turnejo zaradi težav z dihanjem appeared first on Rocker.si.

ZMELKOOW | Petek, 4. oktober, Cvetličarna

Rocker.si, 9. avgust 2019 ― Jesen je čas, ko se žanjejo in uživajo plodovi preteklega dela. Pridelek dolgoletnega ustvarjanja – v obliki hitov, evergrinov in nekaterih manj znanih, a še kako okusnih glasbenih sadežev, bodo Zmelkoow ponudili poslušalstvu v ljubljanski [...] The post ZMELKOOW | Petek, 4. oktober, Cvetličarna appeared first on Rocker.si.

Koncert Ditke v SiTi Teatru ob izdaji novega albuma

Rocker.si, 9. avgust 2019 ― Romantiki, sanjači in tisti, ki še vedno verjamemo v drugačen svet, smo končno dočakali težko pričakovani album uglasbene poezije z naslovom Ne bodi, kar nisi. Na predstavitvi v ljubljanskem SiTi Teatru bo vrhunsko interpretacijo prodorne [...] The post Koncert Ditke v SiTi Teatru ob izdaji novega albuma appeared first on Rocker.si.
Porabje

Porabje

ARS Za en bokal muzike, 9. avgust 2019 ― Po glasbi Prekmurja poslušamo še pesmi istega kulturnega prostora, ki je pred sto leti ostal na drugi strani meje Prejšnji teden smo oddajo Za en bokal muzike posvetili Prekmurju, tokrat pa se bomo poklonili drugemu delu istega kulturnega prostora, ki je pred sto leti ostal na drugi strani meje – Porabju. Slišali bomo predvsem značilne pesmi, nekaj je tudi takih, ki smo jih že spoznali v prekmurski različici,  spet druge so takšne, ki jih poznajo na vsem slovenskem prostoru, pa so v Porabju dobile drugačno barvo in podobo, tudi zaradi jezika…
Kamfest 2019

Kamfest 2019

SIGIC - Novice, 9. avgust 2019 ― Med 9. in 17. avgustom bo v Kamniku potekal že 16. poletni kulturni festival Kamfest. Tudi letos se bo odvilo preko 60 dogodkov na različnih prizoriščih.
še novic