Bogunov in Mijo Popovič končali s snemanjem videospota

Rocker.si, 16. september 2019 ― Kot smo poročali, so se lani decembra na socialnem omrežju Facebook znašle slike, ki so nakazovale nekaj, na kar je domača glasbena scena čakala že zelo dolgo. Eden od ustanoviteljev domače hard in heavy scene, kultni [...] The post Bogunov in Mijo Popovič končali s snemanjem videospota appeared first on Rocker.si.
Riddim Operator #433 !!!

Riddim Operator #433 !!!

Radio Študent, 16. september 2019 ― Kaj vse nas čaka od muzike v današnji oddaji....omenimo lahko nov material Prince Fattya, ki smo ga že rolal prejšnič... imamo še en intervju z Overjam Festivala, Žare se je tokrat pogovarju s Calijem P-jem... vrteli bomo tudi starejše viže v stilu Junior Reida, Bunnyja Wailerja in Winstona Watsona... nekaj novejših reči bolj v digital stilu Boba Skenga in Kirka Davisa...

Z Bajago i Instruktori bo v Kurzschlussu decembra res veselo

Rocker.si, 16. september 2019 ― V veselem decembru bodo v Kurzchlussu na svoj račun prišli vsi ljubitelji rocka, za kar bo poskrbel ikonični pevec, kitarist in avtor Bajaga s svojo spremljevalno zasedbo Instruktori. Oder dvorane Kocka na Gospodarskem razstavišču bodo zatresli 19. decembra, zato si [...] The post Z Bajago i Instruktori bo v Kurzschlussu decembra res veselo appeared first on Rocker.si.

Mostovi med stoletji, mostovi med generacijami

Festival Maribor, 16. september 2019 ― Michel Godard gradi mostove med renesančno in jazzovsko glasbo, in to s tubo ter njenim prednikom serpentom, kot kača zvitim trobilom, ki mu slonokoščeni ustnik podarja značilno topel, a intenziven ton. Za mojstra obeh teh inštrumentov, ki igra klasično, improvizirano in jazzovsko glasbo (Godard velja za enega najvidnejših evropskih jazzovskih avantgardistov), je tovrstno spajanje in […]

Deadly smile z novim singlom Inner voice

Rocker.si, 16. september 2019 ― Novomeška skupina Deadly smile to jesen na radijske postaje pošilja četrti singel iz prihajajočega EP-ja. Nejčev vokal se v skladbi ‘Inner voice‘ ušesom približa previdno, a prepričljivo. Tudi celotna produkcija Boruta Antončiča sloni na minimalizmu, [...] The post Deadly smile z novim singlom Inner voice appeared first on Rocker.si.
Odsevanja v ciklu Carpe artem 2019/20

Odsevanja v ciklu Carpe artem 2019/20

SIGIC - Novice, 16. september 2019 ― Osma koncertna sezona Carpe artem 2019/2020, ki nosi naslov Odsevanja, je zasnovana na ciklu vsebinsko in značajsko raznolikih šestih koncertov, ki črpajo iz glasbene zakladnice petih stoletij od najbolj priljubljenih del komorne glasbe do sodobnih, drznih in redko izvajanih kompozicij ter zanimivih in nenavadnih zasedb.
Topografije zvoka 2019: Prehajanja

Topografije zvoka 2019: Prehajanja

SIGIC - Novice, 16. september 2019 ― Ponovno je čas za simpozij, namenjen zvočnim umetnicam, ki nam ga razgrinja festival Topografije zvoka. Letos se bodo prehajanja med nastopajočimi glasbenicami, skladateljicami, elektrofoničarkami, zvočnimi umetnicami in teoretičarkami odvijala med 16. 8. in 20. 8. v Galeriji ŠKUC in v prostorih Cankarjevega doma.

Balkan Boys ali “10 let glasbenega hedonizma”

Rocker.si, 15. september 2019 ― Balkan Boys že deset let navdušujejo domačo in tujo publiko s svojim unikatnim zvokom Balkana v ritmih sveta in energičnimi odrskimi nastopi. Številčna zasedba, ki se je iz domače garaže kmalu povzpela na velike odre [...] The post Balkan Boys ali “10 let glasbenega hedonizma” appeared first on Rocker.si.
Idealna godba, suka TC Lejla bin Nur, 15. 9. 2019

Idealna godba, suka TC Lejla bin Nur, 15. 9. 2019

Radio Študent, 15. september 2019 ― V nedeljo, 15. 9. 2019 ali 16. 1. 1441, idealna godba polebdeva v vihrah in zavetjih klasičnega mugamskega zvoka. Od 21.30 do 24.00. We ila liqa, ya hub! Ideal of music by TC Lejla Bin Nur. Sunday, 15th September 2019 or 16th Muharram 1441, from 21.30 to 24.00 CEST. We wish you clear sound and sharp picture! We ila liqa, ya hub!

LANA DEL REY: ‘Norman Fucking Rockwell’ (2019)

Rocker.si, 15. september 2019 ― Lana Del Rey, ki v glasbenem svetu pooseblja mešanico romantike, melanholije in glamurja, ob slovesu poletja predstavlja novo glasbeno poslastico, imenovano Norman Fucking Rockwell (v nadaljevanju NFR). Ne vem, če se vsi zavedamo, da je [...] The post LANA DEL REY: ‘Norman Fucking Rockwell’ (2019) appeared first on Rocker.si.
Trboveljska hrupna nihanja

Trboveljska hrupna nihanja

Odzven, 15. september 2019 ― Poročamo s prvega dne mednarodnega noise festivala, ki se je 6. in 7. septembra odvijal v prostorih Termoelektrarne Trbovlje, z ločeno projekcijo v prostoru v Hrastniku in dvema preddogodkoma v Ljubljani in Mariboru.
še novic