Tsujigiri šta?

Tsujigiri šta?

Radio Študent, 14. maj 2020 ― Pogovor z Gregorjem Kocijančičem (Gregij Felis Catus, YGT) o izidu prvega singla njegovega novega samostojnega projekta Tsujigiri ... https://rx-tx.org/album/barefoot
Muro: Pacificar + BIB: Delux

Muro: Pacificar + BIB: Delux

Radio Študent, 14. maj 2020 ― Že kar lep čas v Tolpi bumov nismo gostili kakega pravega punka in tokrat se bomo za ta greh poskušali vsaj malo oddolžiti s potentno dvojno dozo res surove punkčine. Najprej s kolumbijsko zasedbo Muro, nato pa še z Američani BIB.  
... iskanje zvenskih senc ...

... iskanje zvenskih senc ...

Radio Študent, 14. maj 2020 ― Nocoj bomo razprli zidove in se vpeli v čudovito zvočno krajino francoskega elektrofonika, skladatelja, ustvarjalca v polju elektroakustične glasbe in konkretne glasbe EMMANUELA HOLTERBACHA, ki je v sodelovanju z italijanskim ansamblom BLUTWURST v akustični skladbi Ricercar Nell'ombra skozi zvenska senčenja imenitno združil odzven preteklosti
‘Celotna ‘live’ glasbena industrija je v istem zosu’

‘Celotna ‘live’ glasbena industrija je v istem zosu’

RockOnNet, 14. maj 2020 ― “Zaradi odpovedi nas že bremenijo stroški, ki so nastali v času priprav (stroški izvajalcev programov oz. nastopajočih na prireditvah, izvajalcev storitev prodaje vstopnic, stroški promocije, ostali stroški nastali v času priprav prireditev), ki jih moramo plačati kljub temu, da prireditev ne moremo realizirati in ne bomo imeli nobenih prihodkov."  The post ‘Celotna ‘live’ glasbena industrija je v istem zosu’ first appeared on RockOnNet - spletni časopis o glasbi.

Kulturne prireditve v zaprtih prostorih dovoljene s 25. majem?

Rocker.si, 14. maj 2020 ― Ministrstvo za kulturo si prizadeva, da bi se v okviru sprememb odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom s 25. majem sprostilo tudi opravljanje kulturnih prireditev v zaprtih prostorih, kot so glasbene in gledališke prireditve, je minister Vasko Simoniti zapisal v odgovoru na poslansko pobudo. [...] The post Kulturne prireditve v zaprtih prostorih dovoljene s 25. majem? appeared first on Rocker.si.

Uspešnica Avtomobilov v novi preobleki

Rocker.si, 14. maj 2020 ― V času karantene so se Avtomobili z odrov preselili v domače studie. Studio sicer ne more nadomestiti nastopanja v živo pred poslušalci, so pa člani skupine prepričani, da nas bo glasba ponesla v boljše čase. Njihova tretja plošča, na kateri najdemo tudi pesem Ne ljubi se mi spati sam, je izšla leta 1987 in je zadnja, ki je bila posneta tudi v srbohrvaškem jeziku. [...] The post Uspešnica Avtomobilov v novi preobleki appeared first on Rocker.si.
Discipliniranje direktorjev

Discipliniranje direktorjev

Dnevnik, 14. maj 2020 ― Novinar dobi informacijo. Dolžan jo je preveriti. Ko jo preveri na več straneh, in preveri tudi, kakšni so interesi informatorja, presodi, ali je neki podatek ali zgodba v interesu javnosti. Če je, jo razišče, zavrže ali zapiše in se jo objavi....
Čas, prostor in glasba

Čas, prostor in glasba

ARS Čas, prostor in glasba, 14. maj 2020 ― Glasba je umetnost, ki deluje v določenem času. Da jo prav razumemo, potrebuje svoj prostor. Prostor je za poslušanje glasbe pomemben, čas je ne obhoden. Glasba je umetnost, ki deluje v določenem času. Da jo prav razumemo, potrebuje svoj prostor. Prostor je za poslušanje glasbe pomemben, čas je ne obhoden.
Skladatelj tedna

Skladatelj tedna

ARS Skladatelj tedna, 14. maj 2020 ― Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa. Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa.
Orkestri čakajo novo sezono

Orkestri čakajo novo sezono

Dnevnik, 14. maj 2020 ― Informacijo, da naj bi direktor direktorata za ustvarjalnost Damjan Damjanovič načrtoval združitev orkestra Slovenske filharmonije in orkestra SNG Opera in balet Ljubljana, simfonični orkester RTV Slovenija pa razpustil, so pristojni zanikali....
še novic