Projektni razpis PR-2024

Naši zbori, 14. april ― Odprt je javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, ki jih bo v letu 2024 sofinanciral… The post Projektni razpis PR-2024 appeared first on Naši zbori.
Idealna godba, pripravlja Andrej Pervanje

Idealna godba, pripravlja Andrej Pervanje

Radio Študent, 14. april ― Tokrat, še zadnjič, z naborom iz fonoteke:  - koncertni posnetek Ornetta Colemana s kvartetom,  - terenski posnetki ameriškega bluesa,  - norveški Cortex z albuma Live,  - koncertni posnetek United Front z Druge godbe l. 1985,  - italijanske kantavtorske pesmi iz 60. let,  - večno aktualni Art Ensemble of Chicago.   

Metal detektor – intervju s Srd

Radio Študent, 14. april ― V tokratnem Metal detektorju gostimo domače blackmetalske poete Srd, ki bodo ob prihajajočem izidu tretje plošče vragvmesiton pri On Parole Productions med drugim spregovorili o nastajanju albuma in prihajajoči turneji po Evropi z bendoma Britof in Ater Era. Ob 22. uri v živo iz studia RŠ!

30. Poletni glasbeni tabor GMS 2024

Glasbena mladina, 14. april ― Murska Sobota, sobota, 6. julija – sobota, 13. julija 2024 V Murski Soboti bomo na 30. poletnem glasbenem taboru Glasbene mladine Slovenije gostili skladatelje, violiste, harmonikarje, pevce in vse, ki jih zanima izvajanje sodobne glasbe. Tečaji so odprti za vse, ki želijo izpopolniti svoje znanje in pridobiti nove izkušnje, ne glede na stopnjo dosežene izobrazbe. […] The post 30. Poletni glasbeni tabor GMS 2024 first appeared on Glasbena mladina Slovenije.
Sahra Halgan

Sahra Halgan

Radio Študent, 14. april ― V ospredju oddaje tokrat Sahra Halgan, pevka iz Somalilanda, samooklicane samostojne države (sicer dela Somalije), ki je razglasila neodvisnost, a mednarodna skupnost Somalilanda ni priznala.
Kultštavator

Kultštavator

Radio Študent, 13. april ― V današnji Svaštarnici se pogovarjamo z Drenom in Janušem, članoma zasedbe Kultivator. Posvetili smo se predvsem njunima novima izdelkoma, istoimenskemu EP-ju in splitu z Urethro z naslovom Dva načina nasaditve trupla na vile.  

Skupina Piran Express s koncertnim posnetkom iz gledališča Tartini in novim albumom odpira poletno koncertno sezono

Muzikobala, 12. april ― Piran Ekspress so v gledališču Tartini v Piranu predstavili prvenec, na oder so povabili številne glasbene goste, glasbenike iz Pirana. Piranska zasedba Piran Ekspress je nedavno  v sklopu cikla ‘Piranski glasbeni oder’ nastopila v Gledališču Tartini Piran, kjer so predstavili istoimenski album. Na oder so povabili priznane piranske glasbenike: Teo Collorija, Jureta Lesarja, Denisa Horvata Denisa Beganoviča […] The post Skupina Piran Express s koncertnim posnetkom iz gledališča Tartini in novim albumom odpira poletno koncertno sezono appeared first on Muzikobala.
še novic