Metal detektor live

Metal detektor live

Radio Študent, 13. maj ― Obvezni live albumi, ki jih v domači zbirki potrebuje vsaka Metalka!   01 Slayer – Decade of Aggression (1991) – Angel Of Death 02 Judas Priest – Unleashed in the East (1979) – Exciter 03 Emperor – Emperial Live Ceremony (2000) – I Am The Black Wizards

V Škofji Loki čez poletje vrhunski koncerti

Rocker.si, 13. maj ― V Grajski kavarni Škofja Loka bodo čez celotno poletje prirejali vrhunske koncerte, za katere vstopnice lahko kupite že sedaj. Sezono odprejo 23. maja! Vstopnice so na voljo! www.grajska-kavarna.si/dogodki/ Prvi koncert bo že 23.5., in sicer bo [...] The post V Škofji Loki čez poletje vrhunski koncerti appeared first on Rocker.si.
#kritika Glasbeno užitkarjenje

#kritika Glasbeno užitkarjenje

Dnevnik, 13. maj ― Zelo razširjeno je prepričanje, da je avtentika določene glasbe močno povezana s kulturnim, morda celo nacionalnim okoljem, iz katerega je izrasla, kar naj bi potem pomenilo, da se lahko do bolj zveste, »pravilne« in polnokrvne interpretacije...

FOTO: Lara Baruca @ Avditorij Portorož, 10.5.2024

Muzikobala, 13. maj ― Lara Baruca se je (ponovno) vrnila na glasbene odre. Za premierni nastop, v petek 10.5.2024, je izbrala oder Avditorija Portorož in očarala prisotno občinstvo. Lara je namreč pripravila butično koncertno turnejo, ki bo obeležila 25-letnico izida njenega albuma “Kar ne piše” – njene najbolj prepoznavne plošče. Turneja bo vključevala le peščico ekskluzivnih koncertov na izbranih lokacijah […] The post FOTO: Lara Baruca @ Avditorij Portorož, 10.5.2024 appeared first on Muzikobala.
Riddim Operator #676

Riddim Operator #676

Radio Študent, 13. maj ― Za danes smo vam pripravili marsikaj. Vrteli bomo roots v stilu African Star in Payoh Soulrebela ... zadnjo ploščo O.B.F. z Iration Steppas in L'Entourloop s 7" box setom ... od domačih imamo Tadimana in Raggalution ... v jungle/drum & bass momentu nove izdaje Dr Meakerja in založbe Born On Road ... dubiramo pa tokrat z Don Hartleyjem, Amelio Harmony in Dub Caravan.
Empanadas Ilegales

Empanadas Ilegales

Radio Študent, 12. maj ― Dobršen del oddaje bo zasedla v Kanadi delujoča mednarodna zasedba Empanadas Ilegales, katere člani prihajajo iz Kolumbije, Ekvadorja, Argentine, Peruja in Kanade. Zasedba preigrava mešanico latinsko-ameriških žanrov, predvsem cumbie in salse, psihedeličnega rocka in – kar je za latino-žanre precejšnja posebnost – svobodnjaškega jazza.
Techno perspektive

Techno perspektive

Odzven, 12. maj ― Frišna dvojna kompilacija po štirih letih delovanja dokazuje, da je ljubljanska neo industrial/hard techno založba/kolektiv vse prej kot le produkt glasbenih trendov.
The Wooten Brothers v Avditoriju Portorož

The Wooten Brothers v Avditoriju Portorož

Muzikobala, 11. maj ― Drugega četrtkovega večera v maju smo se zbrali pred Avditorijem, ne da bi se natančno pozanimali, kaj točno nam bo zasedba Victorja Wootena z brati (poimenovana The Wooten Brothers, vendar je bilo po komunikaciji z odra jasno, kdo je njen šef) pripravila. Glede na Wootnovo preteklo kariero smo enostavno zaupali njegovi presoji, da so njegovi […] The post The Wooten Brothers v Avditoriju Portorož appeared first on Muzikobala.
še novic