The Ex

Radio Študent, 18. maj ― V današnji oddaji bomo prisluhnili imenitni nizozemski zasedbi The Ex, ki se bo prihodnji četrtek, 23. maja, po sedmih letih ponovno ustavila v naših logih.
Zaključni koncert sezone Carpe artem

Zaključni koncert sezone Carpe artem

Carpe artem, 17. maj ― Komorna dela Mendelssohna in Schumanna s pianistom Markusom Schirmerjem Vabljeni na zaključni koncert sezone s karizmatičnim pianistom Markusom Schirmerjem, violinistoma Boženo Angelovo in Miladinom Batalovićem, violistoma Nejcem Mikoličem in Robertom Papijem ter violončelistom Nikolajem Sajkom.

Uglašeno sobivanje glasb

Dnevnik, 16. maj ― Zvezdniški Ibrahim Maalouf in Acid Arab Live ter premierno duo Mats Gustafsson & Kimmo Pohjonen bodo letos na čelu umetniške konjenice 40. mednarodnega festivala Druga godba, izpostavljajo organizatorji, ki so letošnjo edicijo podnaslovili...

Kasja

Radio Študent, 16. maj ― V tokratni ediciji gostimo mlado reško didžejko, publicistko in radijsko voditeljico Kasjo. Aktivna je predvsem pri produkciji klubskih dogodkov, kar jo je pripeljalo do organizacije in kuriranja kratke serialke Venera u Vodoliji, osredotočene na ustvarjanje varnega klubskega prostora za kvir skupnost v jugovzhodni Evropi.

Heroes

Odzven, 16. maj ― Pianist Bojan Gorišek in skladatelj ter multiinštrumentalist Milko Lazar sta med drugimi premierno na koncertu predstavila Lazarjevo priredbo Simfonije št. 4 – »Heroes« Philipa Glassa.

Hatis Noit: Aura

Radio Študent, 16. maj ― Obzorja širimo z albumom Aura japonske ustvarjalke Hatis Noit, ki jo boste lahko v petek, 24. maja, v Cankarjevem domu ujeli v živo na koncertu v okviru 40. festivala Druga godba.  

Kako zveni narava

Odzven, 16. maj ― Nova plošča glasbenika in skladatelja Mitje Reichenberga Pisma brez besed 2 nadaljuje projekt, v katerem skladatelj glasbi daje pripovedno, programsko vlogo pisanja pisem.

Jean-Michel Jarre v Bratislavi: Houston, imate težavo …

Rocker.si, 16. maj ― Nekoč je veljalo, da je vsak rocker nekje med ploščami Stonesov, Beatlov, Led Zeppelinov in drugih legend imel tudi kakšen izvod Jeana-Michela Jarra. Oxygene, Equinoxe in Magnetic Fields so bile konec sedemdesetih in v začetku [...] The post Jean-Michel Jarre v Bratislavi: Houston, imate težavo … appeared first on Rocker.si.

#foto Iz jazza v še druge kreativne zvrsti

Dnevnik, 16. maj ― V Cerknem se danes začenja tridnevni butični jazz festival, 29. po vrsti, ki je poleg ljubljanskega jazz festivala zagotovo najbolj priljubljen med ljubitelji te zvrsti in drugih kreativnih godb. Na sporedu bo deset koncertov z domačimi in tujimi...
še novic