Concierto de Aranjuez z Makom Grgićem

Concierto de Aranjuez z Makom Grgićem

Marijan Zlobec, 2. avgust 2019 ― Serija odličnih komornih koncertov na 67. Ljubljana Festivalu v Narodni galeriji se nadaljuje. V velikem pričakovanju je koncert slovitega kitarista Maka Grgića. Na ljubljanskem koncertu v torek, 6. avgusta, ob 20. uri se bo s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije predstavil s popularnim koncertom za kitaro in orkester Concierto de Aranjuez slovitega skladatelja Joaquina Rodriga, […]

1895 – Rojen Viktor Sulčič

Zgodovina na dlani, 2. avgust 2019 2. avgusta 1895 se je v Križu pri Trstu rodil slovenski arhitekt Viktor Sulčič. Sulčič je po študiju kiparstva v Firencah in arhitekture v Bologni, leta 1924 odšel v Buenos Aires. Tam je bil zelo dejaven v slovenski skupnosti, medtem ko se je v zgodovino zapisal predvsem kot soavtor slovitega… Preberi The post 1895 – Rojen Viktor Sulčič appeared first on Zgodovina na dlani.
Slovenec, ki je gradil sloviti stadion La Bombonera

Slovenec, ki je gradil sloviti stadion La Bombonera

Zgodovina na dlani, 2. avgust 2019 2. avgusta 1895 se je v Križu pri Trstu rodil slovenski arhitekt Viktor Sulčič, soustvarjalec slovitega stadiona La Bombonera v argentinskem Buenos Airesu, na katerem domuje klub Boca Juniors. Sulčič je po študiju kiparstva v Firencah in prepisu na arhitekturo v Bologni, je slednjega končal leta 1922. Dve leti kasneje… Preberi The post Slovenec, ki je gradil sloviti stadion La Bombonera appeared first on Zgodovina na dlani.
The Professor (2018)

The Professor (2018)

Deseta umetnost, 2. avgust 2019 ― Seznanjenje, da trpiš za smrtonosno boleznijo, zaradi katere se pred teboj nahaja le še metaforičnih šest mesecev življenja, človeku spodnese tla pod nogami in dodobra spremeni listo prioritet. To je zgodba o uglednem profesorju Richardu Brownu, gmotno dobro situiranem moškem srednjih let, ki pa ima kar nekaj problemov v življenju tako kot vsi drugi pripadniki […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Avengers: Age of Ultron (2015)  Jumanji: Dobrodošli v jungli  Blockers (2018)  Insidious: The Last Key (2018)  Petdeset odtenkov svobode Copyright © Deseta umetnost [The Professor (2018)], All Right Reserved. 2019.

Stuber (2019)

Deseta umetnost, 2. avgust 2019 ― Stuber: Divja vožnja je okroglo uro in pol dolga akcijska komedija, ki v podžanr tako imenovanega buddy filma ne prinese veliko novega, a navduši s srčno zgodbo in zabavnim osrednjim igralskim dvojcem. Kaj dobiš, ko v isti film – oziroma bolje rečeno v istega električnega nissana – posedeš čvekavega neodločneža in mišičastega alfa policista? Zabavno vožnjo, […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Escape Room (2019)  Vertigo (1958)  Beneški filmski festival: Cuaron s črno belo vrnitvijo h koreninam segel po zlatem levu!  Slender Man  Moj kuža Patrick Copyright © Deseta umetnost [Stuber (2019)], All Right Reserved. 2019.

1914 – Veliki shod v podporo vojni v Münchnu

Zgodovina na dlani, 2. avgust 2019 2. avgusta leta 1914 je v Münchnu potekal shod v podporo nemški vojni napovedi Rusiji, ki je je zgodila dan prej in začetku prve svetovne vojne. Na dogodku je bil prisoten tudi Adolf Hitler. Več o tem zanimivem dogodku pa v našem članku. Preberi The post 1914 – Veliki shod v podporo vojni v Münchnu appeared first on Zgodovina na dlani.

1914 – Veliki shod v podpori vojni v Münchnu

Zgodovina na dlani, 2. avgust 2019 2. avgusta leta 1914 je v Münchnu potekal shod v podporo nemški vojni napovedi Rusiji, ki je je zgodila dan prej in začetku prve svetovne vojne. Na dogodku je bil prisoten tudi Adolf Hitler. Več o tem zanimivem dogodku pa v našem članku. Preberi The post 1914 – Veliki shod v podpori vojni v Münchnu appeared first on Zgodovina na dlani.
Zaključek Mojstrskih tečajev z Mozartovim večerom

Zaključek Mojstrskih tečajev z Mozartovim večerom

Marijan Zlobec, 1. avgust 2019 ― Na 67. Ljubljana Festivalu se v avgustu nadaljujejo komorni koncerti. V ponedeljek, 5. avgusta,  bo tako še zadnji koncert v okviru Mojstrskih tečajev, na katerem se bo predstavil uveljavljeni solist trobentar in profesor Matthias Höfs s svojimi glasbenimi gosti. Koncert bo ob 20. uri v Narodni galeriji. Matthias Höfs, foto spletna stran Na programu bodo […]

StopTrik MFF v C.M.A.K.-u

C.M.A.K. Cerkno, 1. avgust 2019 17. 8. 2019 ob 21h v C.M.A.K. Cerkno Mednarodni filmski festival StopTrik (www.stoptrik.com), ki poteka pod okriljem Pekarne Magdalenske mreže v Mariboru, je največji festival stop animacije v Evropi in v mednarodnem svetu animacije slovi po svojih s skupnostjo povezanih vsebinah, ki predstavljajo kakovostne animacije in spodbujajo kritično razmišljanje o umetnosti in družbi.Deveta edicija StopTrika […] The post StopTrik MFF v C.M.A.K.-u appeared first on C.M.A.K. Cerkno.
Dnevi poezije in vina na Ptuju že triindvajsetič

Dnevi poezije in vina na Ptuju že triindvajsetič

Marijan Zlobec, 1. avgust 2019 ― 23. Dnevi poezije in vina bodo v tednu med 18. in 24. avgustom zaznamovali Ptuj in številne druge kraje po Sloveniji ter po enega na sosednjem Hrvaškem in v Avstriji, ki bodo gostili priznane domače in tuje pesnike. Umetniški vodja festivala je Aleš Šteger, letos pa se bodo še posebej spomnili osemdesetletice priznanega slovenskega pisatelja […]

1894 – Začetek I. kitajsko-japonske vojne

Zgodovina na dlani, 1. avgust 2019 1. avgusta leta 1894 sta si vladi cesarske Japonske in Kitajske napovedali vojno, s čimer se je uradno začela I. kitajsko – japonska vojna. Prva bitka med obema mornaricama se je sicer zgodila že teden dni prej, 25. julija. Glavni razlog za vojno je bil boj za interesne sfere na… Preberi The post 1894 – Začetek I. kitajsko-japonske vojne appeared first on Zgodovina na dlani.
1936 Gorenje Otave – Gledališka skupina

1936 Gorenje Otave – Gledališka skupina

Stare slike (Cerknica), 1. avgust 2019 ― Na fotografiji je gledališka skupina, ki je uprizorila igro “Goslarice naše ljube gospe”. Ker so igralke v kostumih in zamaskirane, ne prepoznamo nobene osebe. Sedeča na sredini je prepoznana le gospa Pavlina Mervič. Gledališka igra ” Goslarice naše ljube gospe” je bila nekoliko religiozno obarvana. Dekleta so si jo izbrala sama. Te igre učitelj Metod Mervič […]
še novic