Balansvašta

Balansvašta

Radio Študent, 20. marec 2019 ― V četrtkovih glasbenih novicah se pogovarjamo s Kristino iz dua Balans, ki je v napoved svojega albuma pripravil krajšo izdajo, ki pravzaprav ni izdaja, je bolj zbir posnetkov in hommage vsemu dobremu, kar se jima je zgodilo v preteklih dveh letih. Kje sta bila, kaj sta počela, kdo in kaj je navdahnilo ta njun izdelek, pa v četrtek ob 9.05. 
6. Mednarodni bienale sodobne glasbe Koper - 10-letnica bienala

6. Mednarodni bienale sodobne glasbe Koper - 10-letnica bienala

Glasbena šola Koper, 20. marec 2019 ― 3. - 7. december 2018 - Mednarodni bienale sodobne glasbe Koper je bil prvič organiziran pred 10. leti in letošnji šesti bienale je bil posvečen čutilom, ki jim je bil namenjen po en koncert. Čutila so naše vodilo skozi življenje in preko njih dojemamo tudi glasbo ali kot smo lahko prebrali v brošuri bienala, »ničesar ni v umu, kar ni bilo prej v čutih« (Sv. Tomaž Akvinski).
ÊDNA PREDSTAVLJA: SINGLE »LJUBČEK MOJ«

ÊDNA PREDSTAVLJA: SINGLE »LJUBČEK MOJ«

Celinkin-e-novice, 20. marec 2019 ― Êdna (prekmurski izraz za ENA) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezuje neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja. Zgodba Êdne se piše od leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Mlade … Continue reading →
Neposlušno 2019

Neposlušno 2019

SIGIC - Novice, 20. marec 2019 ― Festival Neposlušno se bo letos odvijal med četrtkom, 21. marca, in soboto, 23. marca. O letošnjem programu festivala, programsko zazrtega predvsem v raznolike veje svobodne improvizacije, smo se pogovarjali s Tomažem Gromom.

Izolani v Kopru predstavili glasbeno dogajanje v Izoli

Muzikobala, 19. marec 2019 ― V ponedeljek 18.3.2019 so se v koprskem Circolu zbrali Izolani. Zakaj v Kopru? V ulici OF namreč domujejo pomembni lokalni mediji, zato je Mef s prijatelji z razlogom organiziral “Tiskovko” v obalni metropoli, kjer je predstavil trenutno glasbeno dogajanje v Izoli. Osnovni namen je bil vsekakor predstaviti knjigo Deseti Brat: 33 rpm prepozno. Knjiga o skupini [&hellip The post Izolani v Kopru predstavili glasbeno dogajanje v Izoli appeared first on Muzikobala.
Bizeljsko

Bizeljsko

ARS Za en bokal muzike, 19. marec 2019 ― Ker sta vojska in vojna kruto in največkrat nepreklicno posegala v človeška življenja sta pustili mnoge sledi tudi v ljudskem izročilu Ker sta vojska in vojna kruto in največkrat nepreklicno posegala v človeška življenja sta pustili mnoge sledi tudi v ljudskem izročilu. V oddaji Za en bokal muzike bomo tokrat slišali pretežno z vojsko povezane pesmi z Bizeljskega na posnetkih iz leta 1981.
še novic