Orgle v družbi s pozavno in rogom/ponovitev

Orgle v družbi s pozavno in rogom/ponovitev

ARS Obiski kraljice, 18. julij 2019 ― Dela za to zanimivo zvočno kombinacijo boste slišali v izvedbi hornistke Zore Slokar, pozavnista Branimirja Slokarja in organista Klemensa Schnorra. Tokrat vas vabimo k poslušanju zanimive kombinacije orgel s pozavno in rogom, inštrumentov, ki ju sicer najdemo tudi med imeni orgelskih registrov. A tí skušajo bolj ali manj uspešno posnemati barvo in značaj teh glasbil, povsem drugače pa je, kadar ta dva inštrumenta resnično zazvenita ob orglah. In postaneta orglam učinkovit kontrast, hkrati se z njimi zvočno presenetljivo dobro ujemata. To boste lahko slišali tudi v interpretaciji nocojšnjih cenjenih izvajalcev: dveh slovenskih glasbenih umetnikov  – hornistke Zora Slokar in pozavnista Branimirja Slokar ter uveljavljenega nemškega organista Klemensa Schnorra.
Bach z italijanskimi vplivi

Bach z italijanskimi vplivi

ARS Obiski kraljice, 18. julij 2019 ― Na sporedu bodo orgelska dela J.S. Bacha in njegovih italijanskih sodobnikov. Bach z italijanski vplivi (na njegova dela seveda) je naslov nocojšnje oddaje Obiski kraljice, hkrati tudi zgoščenke, ki jo je z deli Johanna Sebastijana Bacha in njegovih italijanskih sodobnikov posnela ameriška organistka Kimberly Marshall. Kompozicije, ki jih bomo slišali, bodo tokrat zazvenele na ameriških orglah, ki pa so zasnovane po zgledu orgel, na katere je igral véliki glasbeni mojster Bach.
Ogolelo mesto in ljudje

Ogolelo mesto in ljudje

Odzven, 18. julij 2019 ― V tretje se Balans nič ne zbalansira! Še bolj je glasen in brezkompromisen, da o kakršnemkoli ravnovesju ne izgubljamo besed. Balans nam predstavi polnokrvno, inteligentno, zelo direktno in iskreno godbo, ki ji ni moč pripisati nobenega konkretnega glasbenega žanra.
5. - 10. avgust (№32)

5. - 10. avgust (№32)

Prulček, 18. julij 2019 ― Blaž Švagan7. 8. sre / Jazz - Sound in Time Trio8. 8. čet / Excite!Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.◬ Na začetek 7. 8. sre / Jazz - Sound in Time Trio Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić. Sound in Time Trio Blaž Švagan - saksofonPišta Bratuš - kontrabas Vladimir Kostadinovič - bobniMednarodna zasedba pod vodstvom Blaža Švagana se bo predstavila z novim prevetrenim jazzovskim repertoarjem..v zasedbi bo tokrat madžarski kontrabasist in srbski bobnar Vladimir Kostadinovič..oba sta mednarodno priznana jazzista, kar dokazujeta z nastopi po Evropi in širše. ◬ Na začetek 8. 8. čet / Excite! Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim. ◬ Na začetek

Simpatična Lola Marsh zapeljala s svojo melodiko

Rocker.si, 18. julij 2019 ― Lola Marsh, najprikupnejša indie pop senzacija in PI, čudoviti elektro-freaky-pop duet, ter Kleemar, prekmurski čudežni deček, so kazali svoje talente na letnem vrtu Rdeče Ostrige. V prijetnem ambientu festivala ‘In Memoriam prof. Peter Hafner!’ so [...] The post Simpatična Lola Marsh zapeljala s svojo melodiko appeared first on Rocker.si.
"POTREBOVALI SO ME."

"POTREBOVALI SO ME."

Radio Študent, 18. julij 2019 ― Konec leta 1943, ko je Anita Lasker prišla v Frauenkonzentrationslager Auschwitz II Birkenau, je v tem koncentracijskem taborišču za ženske že malce več kot pol leta obratoval orkester, v katerem so igrale taboriščnice. Julija 1943, ko je ženski orkester v morišču Auschwitz že obratoval, je koncertna pianistka Alice Herz Sommer prispela v Terezín.
Pogovori: ‘Moram biti zraven…’

Pogovori: ‘Moram biti zraven…’

ARS Čas, prostor in glasba, 18. julij 2019 ― Ponovitev (oddaja je bila prvič na sporedu 22. 2. 2012) Za ponovljeno oddajo »Čas, prostor in glasba« s podnaslovom »Pogovori« (prvič je bila na sporedu 22. februarja leta 2012) smo izbrali Godalni kvartet v D-duru št. 67, opus 64, št. 5 – »Škerjančkov kvartet« Josepha Haydna, drugi stavek »Romanca« iz Koncerta za klavir in orkester v d-molu, Köchel 466 Wolfganga Amadeusa Mozarta, del skladbe »Officium breve« op. 28 sodobnega madžarskega skladatelja Györgyja Kurtága in prvi stavek Simfonije št. 1 v c-molu, opus 68 Johannesa Brahmsa. Izvajalci so bili: Kvartet Caspar da Salo, pianist Justus Frantz, festivalski orkester iz Ludwigsburga, dirigent je bil Wolfgang Gönnenwein in Berlinski filharmoniki, ki jih je vodil Herbert von Karajan. Oddajo »Čas, prostor in glasba« s podnaslovom »Moram biti zraven  –  pogovori« je posnel Jernej Boc, bral je Ivan Lotrič, oddajo je pripravil Pavel Mihelčič.
Krawal Svašššta

Krawal Svašššta

Radio Študent, 17. julij 2019 ― Tokratno Svaštarnico smo posvetili 26. ediciji festivala Krawal, ki se bo odvil na Jesenovcu v okolici Železnikov. Koncertno dogajanje se začne jutri, 19. junija, in konča v soboto. Pogovarjali smo se z enim od organizatorjev Robertom Prezljem. 
REALITY OR NOTHING

REALITY OR NOTHING

Radio Študent, 17. julij 2019 ― “Not everything that happens in a life can be digested. Some events stay forever whole. Some images never leave the mind." Leif- Myrtus Kohf- Kob 1.0 Rhythim Is Rhythim- Kaos (Juice Bar Mix) Special Request- Phosphorescence

FOTO: Med.Arab.Jewish 7 Sóis Orkestra @ Festival Sete Sóis Sete Luas 16.7.2019

Muzikobala, 17. julij 2019 ― V sklopu 27. Festivala Sete Sóis Sete Luas je v torek 16.7.2019 na Tartinijevem trgu v Piranu nastopila skupina Med.Arab.Jewish 7 Sóis Orkestra. Na koncertu se je za zadnjih nekaj skladb jim pridružil MepZ Georgios Piran. Fotografije v galeriji: Peter Litavsky.     The post FOTO: Med.Arab.Jewish 7 Sóis Orkestra @ Festival Sete Sóis Sete Luas 16.7.2019 appeared first on Muzikobala.

Bliža se drugi Castle Kolpa festival!

Rocker.si, 17. julij 2019 ― Letošnji, drugi Castle Kolpa Music Festival, se nezadržno približuje. Potekal bo že od 31. julija do 4. avgusta in bo nekaj res posebnega, saj se boste lahko na njem zabavali ob kar 30 glasbenih skupinah [...] The post Bliža se drugi Castle Kolpa festival! appeared first on Rocker.si.
Filharmonija: Sindikati so proti razrešitvi

Filharmonija: Sindikati so proti razrešitvi

Dnevnik, 17. julij 2019 ― V zvezi z namero ministra za kulturo Zorana Pozniča, da zaradi izgube pri poslovanju v lanskem letu sproži postopek za razrešitev direktorice Slovenske filharmonije (SF) Marjetice Mahne, so se v ponedeljek sestali tudi predstavniki zaposlenih v SF,...
Svet sanj(arjenja)

Svet sanj(arjenja)

Odzven, 17. julij 2019 ― Nikrmana pritegne, povleče, pocuka. In le stežka spusti v svetu, kjer pop vprašanje »kaj bi svet brez sanj« dobi odgovor. Svet brez sanj. Sanj(arjenj)e.
še novic