Posebna akcija v ploščarni Spin Vinyl

Rocker.si, 21. marec 2020 ― Kot gotovo veste, je Spin Vinyl manjše podjetje, ki je zelo odvisno od prodaje fizičnih izdelkov. Njihova fizična trgovina je zaradi trenutne samoizolacije zaprta, a kljub temu nikakor ne mirujejo. Veliko dela je s spletno trgovino, obenem [...] The post Posebna akcija v ploščarni Spin Vinyl appeared first on Rocker.si.

ZALAGASPER: ‘4’ (2020)

Rocker.si, 21. marec 2020 ― Glasbeni dvojec Zala Kralj in Gašper Šantl, ki od nedavnega nastopa pod imenom Zalagasper, je februarja izdal svoj prvenec 4. Album je izšel pod okriljem založbe Universal Music. Prisluhnete mu lahko na vinilnem nosilcu zvoka [...] The post ZALAGASPER: ‘4’ (2020) appeared first on Rocker.si.
DRH – Thin Ice

DRH – Thin Ice

RockOnNet, 21. marec 2020 ― Vsekakor lahko iskreno napišem, da so me lyonski vragi jazzovske improvizacije in metalurgije z eksotičnimi dodatki navlekli nase kot bi mi dali že takoj v prvo peklenski trip, s katerega se ne bom mogel odtegniti nikoli! Esenca je masivna, gosta, zlovešča, temačna in prav slutim, da je to šele začetek nečesa večjega, boljšega, epskega ...
DRH – Thin Ice

DRH – Thin Ice

RockOnNet, 21. marec 2020 ― Vsekakor lahko iskreno napišem, da so me lyonski vragi jazzovske improvizacije in metalurgije z eksotičnimi dodatki navlekli nase kot bi mi dali že takoj v prvo peklenski trip, s katerega se ne bom mogel odtegniti nikoli! Esenca je masivna, gosta, zlovešča, temačna in prav slutim, da je to šele začetek nečesa večjega, boljšega, epskega ... The post DRH – Thin Ice first appeared on RockOnNet - spletni časopis o glasbi.

Iz Hongkonga v Ljubljano

Naši zbori, 21. marec 2020 ―   V dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani se je 8. marca letos dogodil še zadnji koncert pred novim kulturnim molkom… The post Iz Hongkonga v Ljubljano appeared first on Naši zbori.
"Kuzle smo bili ljubezenski bend"

"Kuzle smo bili ljubezenski bend"

MMC Glasba, 21. marec 2020 ― "Naša zgodba je bila kratka in hitra, tako kot so bile kratke in hitre naše pesmi," pravijo člani nekdanje zasedbe Kuzle, ki se je kljub svojemu obstoju kratkega diha na začetku 80. let preteklega stoletja zapisala v anale slovenske glasbene zgodovine.
Kapitan Kljuka, 2. del

Kapitan Kljuka, 2. del

ARS Filmska glasba, 21. marec 2020 ― Spielbergova ekranizacija nepozabnih pustolovščin letečega dečka je postala neločljiv del igranega opusa o Petru Panu. Režiser Steven Spielberg je pravzaprav naredil filmsko priredbo slavnega romana Jamesa Barrieja, nastalega na začetku prejšnjega stoletja. To je pravzaprav pisateljevo najbolj znano delo. Sprva ga je napisal kot gledališko igro in potem, ko je igra doživela velik uspeh, je Petra Pana predelal v roman. Zgodba o dečku, ki noče odrasti, je aktualna še danes.
Giuseppe Tartini /5/

Giuseppe Tartini /5/

ARS Skladatelj tedna, 21. marec 2020 ― Pri šestnajstih je Tartini za vedno zapustil rojstni kraj in začel študirati na univerzi v Padovi, a le dve leti pozneje mu je umrl oče in takrat se je poročil ter se posvetil glasbi. V ciklu Skladatelj tedna se posvečamo italijanskemu skladatelju in violinskemu virtuozu Giuseppeju Tartiniju. Tartini se je rodil osmega aprila 1692 v Piranu. Njegov oče je izviral iz Firenc in je bil direktor Piranskih solin, ki so bile takrat največje in najpomembnejše v Beneški republiki. Sinu je namenil duhovniški stan in mu v ta namen zagotovil ustrezno šolanje v Piranu in Kopru. Pri šestnajstih je Tartini za vedno zapustil rojstni kraj in začel študirati na univerzi v Padovi, a le dve leti pozneje mu je umrl oče in takrat se je poročil ter se posvetil glasbi. Kar štirideset let je deloval kot koncertni mojster in vodja glasbene kapele bazilike svetega Antona v Padovi. Na koncu dvajsetih let osemnajstega stoletja je ustanovil svojo violinsko šolo; ta je kmalu pritegnila učence iz vse Evrope in si sčasoma prislužila naziv »šola narodov«. V zadnjih desetletjih življenja se je Tartini posvečal predvsem poučevanju in spekulativnim glasbeno-teoretičnim razpravam.

Koncert #OstaniDoma Severe & Gala Gjurina ter drugih

Rocker.si, 20. marec 2020 ― SLOVENIJA, OSTANI DOMA! Slovenci smo bili pozvani k temu, da ostanemo doma. Vsi vemo, da smo socialna bitja, in da se radi družimo – kaj pa, če bi se tokrat kar na FBju? Ob 20.00 bomo [...] The post Koncert #OstaniDoma Severe & Gala Gjurina ter drugih appeared first on Rocker.si.

Seven Days In May predstavljajo video za Norway

Rocker.si, 20. marec 2020 ― Seven Days In May predstavljajo video za skladbo Norway.  Skupina Seven Days In May je v preteklih dveh letih odločno stopila na slovensko sceno. Prvi album je bil podprt s serijo spektakularnih nastopov tekom Siddhartine turneje [...] The post Seven Days In May predstavljajo video za Norway appeared first on Rocker.si.

Deep Purple predstavljajo “Throw My Bones”

Rocker.si, 20. marec 2020 ― Deep Purple, ki bodo 12. junija izdali novo ploščo Whoosh!, so v svet poslali njen prvi singel “Throw My Bones”. Mesto producenta prihajajočega albuma je znova prevzel Bob Ezrin (Kiss, Pink Floyd, Alice Cooper), ki [...] The post Deep Purple predstavljajo “Throw My Bones” appeared first on Rocker.si.

John Sheahan (ex. The Dubliners) napoveduje izid solo albuma

Rocker.si, 20. marec 2020 ― Nekdanji in zadnji še živeči originalni član folk senzacije The Dubliners John Sheahan je v sklopu svojega intervjuja za irski RTÉ razkril, da bo 17. aprila izdal svoj svoj solistični prvenec, naslovljen Flirting Fiddles. 80-letni glasbenik je [...] The post John Sheahan (ex. The Dubliners) napoveduje izid solo albuma appeared first on Rocker.si.

San Di Ego: ‘Zdaj je čas’ za brezplačen album

Rocker.si, 20. marec 2020 ― Ko so 2. marca San Di Egovci izdali zadnji single, ‘Na robu sveta‘, s prihajajočega albuma, ki, kot obljubljeno, izide prav na današnji dan, nismo vedeli, da pravzaprav res nekako stojimo na robu sveta ter [...] The post San Di Ego: ‘Zdaj je čas’ za brezplačen album appeared first on Rocker.si.

Ville Valo z novim EP-jem ‘Gothica Fennica Vol. 1’

Rocker.si, 20. marec 2020 ― Ville Valo, nekdanja gonilna sila priljubljene finske gothic rock zasedbe HIM se vrača na glasbeno sceno z novim EP-jem. Ponudil je tri nove skladbe Ville Valo je te dni izdal EP z naslovom ‘Gothica Fennica [...] The post Ville Valo z novim EP-jem ‘Gothica Fennica Vol. 1’ appeared first on Rocker.si.
Ribnica 1975

Ribnica 1975

ARS Za en bokal muzike, 20. marec 2020 ― Pesmi in viže so povezane z načinom življenja, ki je Ribnico in okolico zaznamoval v preteklosti in predvsem v ljudskem izročilu pustil sledi vse do danes. V oddaji Za en bokal muzike bomo tokrat slišali posnetke iz Ribnice iz leta 1975. Pesmi in viže so povezane z načinom življenja, ki je Ribnico in okolico zaznamoval v preteklosti in predvsem v ljudskem izročilu pustil sledi vse do danes…
še novic