ANNIHILATOR: ‘Ballistic, Sadistic’ (2020)

Rocker.si, 28. marec 2020 ― Kanadski predstavniki drugega vala thrasha Annihilator so letos v svet poslali novo ploščo, ki sliši na ime Ballistic, Sadistic. Album je izšel 24. januarja letos in je nasledil For the Demented (2017). Gre za bandov [...] The post ANNIHILATOR: ‘Ballistic, Sadistic’ (2020) appeared first on Rocker.si.
HILJADU DECIBELA III

HILJADU DECIBELA III

Radio Študent, 28. marec 2020 ― Vsako četrto nedeljo ob 18.00 boste lahko prisluhnili naboru novejše muzike in kratkim intervjujem s hrvaškimi, srbskimi, makedonskimi, grškimi, bolgarskimi ... ljudmi s scene. Muzičarji v prvi vrsti. Ampak recimo v tokratni oddaji ne.  Tokratna edicija oddaje Hiljadu decibela ima dva fokusa: 
Bubi v slovo

Bubi v slovo

SIGIC - Novice, 28. marec 2020 ― V spomin Bubi, Ireni Povše, eni ključnih oseb domače glasbene scene zadnjih trideset let in več. Brez kolone koncertov, ki jih je pripeljala v Ljubljano in Slovenijo, bi bili na tem koncu sveta v marsičem bolj siromašni.
John Debney: Kristusov pasijon

John Debney: Kristusov pasijon

ARS Filmska glasba, 28. marec 2020 ― zgodovinski film Mela Gibsona iz leta 2004 Kristusov pasijon je zgodovinski film Mela Gibsona iz leta 2004, ki prikazuje poslednjih dvanajst ur življenja Jezusa Kristusa. Spremljamo ga od molitve na Oljski gori do križanja in razglašen je bil za najbolj kontroverzno upodobitev vseh časov. Zgodba je povzeta iz štirih svetopisemskih evangelijev: po Mateju, Marku, Luki in Janezu. Še nikoli do leta 2004, niti kdaj pozneje, nobeden od filmskih ustvarjalcev ni poskušal tako intenzivno, podrobno in stvarno prikazati zgodbe o Kristusovem trpljenju in velikem žrtvovanju. Film je pretresljiv in brutalen.
Jacquet iz Mantove, 5. oddaja

Jacquet iz Mantove, 5. oddaja

ARS Skladatelj tedna, 28. marec 2020 ― Odlomki iz Žalostink preroka Jeremija ter moteti Jacqueta iz Mantove Na vrsti je zadnji del cikla, posvečenega bretonskemu renesančnemu mojstru Jacquesu Colebaultu, ki je večino življenja preživel v Italiji in je bolj znan po imenom Jacquet iz Mantove. Od leta 1526 je več kakor trideset let vodil glasbeno kapelo tamkajšnje katedrale svetega Petra in Pavla ter obvladoval glasbeno življenje v mestu. Njegov mecen Ercole Gonzaga je že v najstniških letih postal škof. Pozneje so ga imenovali za kardinala in uveljavil se je kot spreten cerkveni diplomat. Po smrti vojvode Francesca Gonzage leta 1550 je prevzel tudi posvetno oblast v Mantovi in njegova vizija katoliške reforme je zaobsegla vse vidike življenja v mestu.
JUDAS PRIEST – 50 let metaliziranja

JUDAS PRIEST – 50 let metaliziranja

Radio Študent, 27. marec 2020 ― V tokratnih DJ grafitih bomo podrobneje spoznali utelešenje besedne zveze heavy metal, ene in edine Judas Priest. S tem se tudi pripravljamo na njihovo vrnitev v Ljubljano, ki se ima zgoditi 14. julija letos – razen če nas korona zajebe še na tem področju –, ko bodo Judas Priest prišli igrat v Stožice.  
ARTISTIČKA RADNA AKCIJA

ARTISTIČKA RADNA AKCIJA

Radio Študent, 27. marec 2020 ― Danes se posvečamo različnim izvajalcem, ki so svoj prostor našli na kompilaciji Artistička radna akcija, skrajšano ARA. Plata je izšla leta 1981 pri jugoslovanski založbi Jugoton, ki jo danes poznamo kot Croatia Records.  ARA je new wave/post punk kompilacija, ki uprizaja delčke beograjske underground scene zgodnjih osemdesetih let.   
V opomin: Irena Povše - Buba

V opomin: Irena Povše - Buba

Radio Študent, 27. marec 2020 ― Umrla je Irena Povše, organizatorka in promotorka koncertov ter ustanoviteljica Buba Booking & Promotion. Od konca osemdesetih let je bila del slovenske neodvisne scene, ki jo je s koncerti istočasno tudi soustvarjala, bila je njen močan gradnik.
V opomin: Irena Povše – Buba

V opomin: Irena Povše – Buba

Radio Študent, 27. marec 2020 ― Umrla je Irena Povše, organizatorka in promotorka koncertov ter ustanoviteljica Buba Booking & Promotion. Od konca osemdesetih let je bila del slovenske neodvisne scene, ki jo je s koncerti istočasno tudi soustvarjala, bila je njen močan gradnik.
Šunka, sir, gobice

Šunka, sir, gobice

Odzven, 27. marec 2020 ― Zdaj je čas je hard rock klasika. Dobra stara šunka, sir, gobice. Kar je včasih čisto dovolj, če je klasika tisto, kar pogrešate oziroma na kar prisegate. San Di Egu na tretjem albumu v sedmih letih ni treba dokazovati ničesar. Dela, kar zna najbolje. Žaga, kriči, rohni.

Skupaj razmišljajmo o nonumentih! Odprti poziv

MoTA, 27. marec 2020 ― Arhitekti! Umetniki! Raziskovalci! Umetnostni zgodovinarji! Aktivisti! Pisatelji! Fotografi! Skupaj razmišljajmo o nonumentih! Odprti poziv za tekste. Rok 15. maj 2020 Nonument Group vabi k pisanju na temo nonumentov. Prispevki bodo objavljeni na nonument.org ali predstavljeni na letnem simpoziju Nonument. Prispevke za tri vsebinske bloke (glejte spodaj) lahko pošljete na naslov info@nonument.org do 15. maja 2020. […] The post Skupaj razmišljajmo o nonumentih! Odprti poziv appeared first on MoTA.

Nine Inch Nails izdali dva nova albuma BREZPLAČNO

Rocker.si, 27. marec 2020 ― Prav potihoma so Nine Inch Nails s Trentom Reznorjem na čelu včeraj izdali dva albuma ‘Ghosts V-VI’, ki so ju svojim oboževalcem ponudili brezplačno preko spleta.  Trent Reznor je komentiral novo glasbo: “Nekaj je vesele glasbe, [...] The post Nine Inch Nails izdali dva nova albuma BREZPLAČNO appeared first on Rocker.si.

Lusterdam z drugim delom koncerta od doma

Rocker.si, 27. marec 2020 ― Skupina Lusterdam je dni samoizolacije izkoristila in kar na vrtovih svojih domovanj pripravila koncert v živo. Ponujamo vam drugo skladbo z naslovom ‘Moram’. Lusterdam so band, ki ga sestavljajo sami filmarji: gonilna sila Hieronim Vilar (vokal, [...] The post Lusterdam z drugim delom koncerta od doma appeared first on Rocker.si.

Pevec skupine Rammstein okužen s koronavirusom in na intenzivni negi

Rocker.si, 27. marec 2020 ― Po poročanju časopisa Bild in spletnega portala RTL.de je pevec priljubljene nemske skupine Rammstein Till Lindemann zaradi okužbe z virusom Covid-19 trenutno na intenzivni negi v eni izmed berlinskih bolnišnic. Stanje se izboljše 57- letni [...] The post Pevec skupine Rammstein okužen s koronavirusom in na intenzivni negi appeared first on Rocker.si.

REQUIEM: ‘Zadnja molitev’ (2003)

Rocker.si, 27. marec 2020 ― Domača zasedba Requiem je leta 2003 praznovala 10-obletnico svojega obstoja, kar je proslavila z objavo novega albuma, ki je izšel pod okriljem založbe Play Records. Jubilej pa ni bil edina stvar, ki je zaznamoval začetek [...] The post REQUIEM: ‘Zadnja molitev’ (2003) appeared first on Rocker.si.
Velikonočni čas

Velikonočni čas

ARS Za en bokal muzike, 27. marec 2020 ― Pesmi velikonočnega časa imajo v ljudskem izročilu že od nekdaj posebno vlogo. Tokrat bomo v oddaji Za en bokal muzike slišali pesmi, ki se vsebinsko nanašajo na velikonočni čas, ki je v ljudskem izročilu že od nekdaj imel posebno vlogo, saj povzema bistvo verskega izročila Slovencev. Slišali bomo pesmi celotnega slovenskega prostora od Benečije pa do Porabja.
še novic