NOVA IN STARA GANA

NOVA IN STARA GANA

Radio Študent, 5. julij 2020 ― V današnji oddaji poslušamo večinoma ganske glasbenike. Začenjamo z novejšo zasedbo Santrofi, ki se je zbrala okrog basista in producenta Emmanuela Oforija, znanega po sodelovanju z legendarnim Ebom Taylorjem in Patom Thomasom.
Mediadom Streaming 2.0 – drugi sklop, ki bo ponovno pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!

Mediadom Streaming 2.0 – drugi sklop, ki bo ponovno pospremil sprostitev ukrepov za prireditve!

Muzikobala, 4. julij 2020 ― Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran organizira drugi sklop koncertov »Mediadom Streaming«. Prvi sklop koncertov je presegel pričakovaja, zato smo se odločili da nadaljujemo s projektom in ga nekoliko nadgradimo.  Koncerti v živo bo potekali na skritih lokacijah v Piranu, v času, v katerem ponovno niso dovoljene večje [&hellip The post Mediadom Streaming 2.0 – drugi sklop, ki bo ponovno pospremil sprostitev ukrepov za prireditve! appeared first on Muzikobala.
Spontana premišljenost

Spontana premišljenost

Odzven, 4. julij 2020 ― Nova stvaritev Adama Klemma prinaša pretežno avtorski repertoar, ki ga prej kot v vlogo inštrumentalista postavlja v izrazno močnega in doslej povsem neupravičeno zapostavljenega avtorja.
Iz moje poslušalnice: Samo Kutin

Iz moje poslušalnice: Samo Kutin

SIGIC - Novice, 3. julij 2020 ― Samo Kutin je izjemno dejaven multi-instrumentalist in improvizator, znan po rabi nekonvencionalnih in lastnoročno izdelanih glasbil in zvočil. Eden izmed tradicionalnih inštrumentov, ki jih uporablja, je tudi madžarsko srednjeveško strunsko glasbilo hurdy gurdy.
SARA HEBE

SARA HEBE

Radio Študent, 3. julij 2020 ― V tokratni oddaji Razširjamo obzorja bomo predstavili Saro Hebe, aktivistko, feministko ter eno izmed najprepoznavnejših in najperspektivnejših ženskih reperk iz aktualnega argentinskega hip-hop miljeja.

Bogdan Sojič – Nekaj se med nama dogaja

Muzikobala, 3. julij 2020 ― Bogdan Sojič je glasbenik, multiinštrumentalist z bogatim zaledjem sodelovanj z mnogimi slovenskimi glasbeniki – najbolj ga poznamo iz obdobja skupine Eskobars, ko sta izšla dva albuma. Po razpadu skupine je začel pisati svoje pesmi. Prvo pesem, skladbo ‘Kanela’, je predstavil na festivalu Melodije morja in sonca leta 2018, kjer je dobil nagrado za najboljše besedilo. ”Izkušnja na [&hellip The post Bogdan Sojič – Nekaj se med nama dogaja appeared first on Muzikobala.

Mrle in Ivanka v skupnem projektu posnela video s hčerko Evo

Rocker.si, 3. julij 2020 ― S tovarne progresivnega art zvoka Mr.Lee & IvaneSky prihaja Seagull. Nastal je znotraj projekta ‘zvočni uplinjač” na Silbi, kot rezultat tišine nasproti frekvenci ‘Sailorja‘, ki ga sestavljajo posneti zvoki mesta Reke.   O videu ‘Seagull’ [...] The post Mrle in Ivanka v skupnem projektu posnela video s hčerko Evo appeared first on Rocker.si.

Svoboda je glagol in svoboda ni naključje!

ŽPZ Kombinat, 3. julij 2020 ― Društvo slovenskih pisateljev vabi vse kolesarje in kolesarke, pešce in peške, sprehajalce in sprehajalke, ljubitelje in ljubiteljice poezije, prijetnih večerov in vse ostale v petek, 3. julija, ob 21h, na vrt Slovenskih pisateljev (mimo Opere, po čudovitem Tomšičevem kostanjevem drevoredu – vse do Tomšičeve 12 v Ljubljani) na prvi večer poezije, glasbe in druženja, pod […]

Domači hrupneži Nikki Louder z novim ploščkom

Rocker.si, 3. julij 2020 ― Po nekajletnem zatišju se domači noise rock favoriti Nikki Louder gromoglasno vračajo s tremi novimi komadi, ki so na istoimenski 7” mali vinilni plošči izšli pri domači založbi Moonlee Records danes, 3. julija 2020. Stremijo [...] The post Domači hrupneži Nikki Louder z novim ploščkom appeared first on Rocker.si.
13. - 18. julij (№29)

13. - 18. julij (№29)

Prulček, 3. julij 2020 ― Julijan Erič15. 7. sre / Yatanu16. 7. čet / Excite!Začetek koncertov ob 20:00. Sledi objavam na naši FB strani ali se podpiši na mailing listo.◬ Na začetek 15. 7. sre / Yatanu Yatanu je nov projekt multi-inštrumentalista Jana Tomšiča. Mnogi ga poznate po njegovih ostalih podvigih, kot so band Caminoigra, Etno disko in Yanu. Jan spleta svojo glasbo s pomočjo številnih inštrumentov, začini pa jo s svojim izjemnim vokalom. Skozi njegove pesmi veje svetovljanski duh, ki vabi na čutna popotovanja v globine srca.Tokrat nastopa z bobnarjem Bor Zakonjškom. Ustvarila bosta edinstveno priložnost za svobodni ples ob organski glasbi s pestrim naborom pesmi; od kontemplativnih melodij do divjih ritmov, v afriških, latino in arabskih barvah. ◬ Na začetek 16. 7. čet / Excite! Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 19h na zunanjem odru. ◬ Na začetek

A Method Satellite Internet Service Eliminates Rain Fade

Glasbena mladina, 3. julij 2020 ― Weather the day with confidence with your personal weather and weather prediction data, providing pinpoint accuracy right from yo… With just a few clicks and spending a couple of minutes of your time, you are lastly able to play the sport with full confidence. Highly transparent ZnO-based mostly skinny-film transistors (TFTs) are fabricated with optical […]
še novic