Adrift (2018)

Adrift (2018)

Deseta umetnost, 9. avgust 2018 ― Po resničnih dogodkih navdihnjena zgodba o paru, ki sta se znašla sredi največjega orkana v zgodovini. Tami se po orkanu prebudi in najde uničeno barko in hudo poškodovanega Richarda. Brez navigacije ali kakršnekoli druge pomoč bo morala Tami najti moč, da bi ju spravila nazaj na varno. Septembra 1983 je bila prihodnost za Tami Oldham Ashcraft […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    I Feel Pretty (2018)  Jurski svet: Padlo kraljestvo   The Secret Life of Walter Mitty (2013)  Blade Runner 2049 – kako posneti nadaljevanje kultnega?  Into the Wild (2007) Copyright © Deseta umetnost [Adrift (2018)], All Right Reserved. 2018.
Je Aleksander Gadžijev najboljši slovenski pianist ?

Je Aleksander Gadžijev najboljši slovenski pianist ?

Marijan Zlobec, 9. avgust 2018 ― Samostojni pianistični recital mladega slovenskega pianista Aleksandra Gadžijeva v Slovenski filharmoniji v okviru 66. Ljubljana Festivala je pokazal marsikaj in bi bilo potrebno osvetlili z več vidikov, za katere preštevilne tu ni dovolj prostora. Prepričljivo se je namreč pokazalo, da je Gadžijev samotni hodec, čeprav v okviru svoje glasbene družine, ki pa še dolgo v […]
PIFcamp 2018 – umiritev

PIFcamp 2018 – umiritev

PIFcamp, 9. avgust 2018 ― Za odmik od delovnega okolja in tehnologije nam vsakodnevno služijo dejavnosti na in ob Soči. Tisti najbolj pozorni in radovedni lahko tam vsako jutro najdejo tudi The Wandering Cafe Lynne Bruning ter se ameriški ustvarjalki in inovatorki na področju nosljive umetnosti ob reki pridružijo na jutranjem klepetu ob kavi. Sredi tedna smo si glave prevetrili … Continue reading PIFcamp 2018 – umiritev The post PIFcamp 2018 – umiritev appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – umiritev

PIFcamp 2018 – umiritev

PIFcamp, 9. avgust 2018 ― Za odmik od delovnega okolja in tehnologije nam vsakodnevno služijo dejavnosti na in ob Soči. Tisti najbolj pozorni in radovedni lahko tam vsako jutro najdejo tudi The Wandering Cafe Lynne Bruning ter se ameriški ustvarjalki in inovatorki na področju nosljive umetnosti ob reki pridružijo na jutranjem klepetu ob kavi. Sredi tedna smo si glave prevetrili … Preberi več o PIFcamp 2018 – umiritev The post PIFcamp 2018 – umiritev appeared first on PIFcamp.
King Arthur: Legend of the Sword (2017)

King Arthur: Legend of the Sword (2017)

Deseta umetnost, 9. avgust 2018 ― Uveljavljeni filmski ustvarjalec Guy Ritchie prinaša svoj dinamični slog v epsko, fantazijsko, akcijsko, pustolovščino King Arthur: Legend of the Sword. Po uspešni franšizi filmov Sherlock Holmes je svoj filmski slog le še izpilil in se preizkusil v že nič kolikokrat upodobljeni zgodbi o zgodovinskem kralju. To je četrti film, ki temelji na Arthurievi legendi in […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Kingsman: The Golden Circle (2017)  Good Will Hunting (1997)  This Is the End (2013)  Tag (2018)  Projekt Titan Copyright © Deseta umetnost [King Arthur: Legend of the Sword (2017)], All Right Reserved. 2018.

1975 – Umre Dmitrij Dmitrijevič Šostakovič

Zgodovina na dlani, 9. avgust 2018 9. avgusta leta 1975 je v Moskvi umrl sovjetski skladatelj, pedagog, pianist, politik in pisatelj Dmitrij Dmitrijevič Šostakovič. Star je bil 68 let. Pokopan je na centralnem moskovskem pokopališču Novodeviči. S svojimi 15 simfonijami spada med največje simfonike 20. stoletja. Avtor je tudi šestih orkestrskih koncertov in po treh baletov … Preberi The post 1975 – Umre Dmitrij Dmitrijevič Šostakovič appeared first on Zgodovina na dlani.
1957 Cajnarje – Malinovec

1957 Cajnarje – Malinovec

Stare slike (Cerknica), 9. avgust 2018 ― Na malinovec se je že čisto pozabilo. Včasih je bila to skoraj ednina brezalkoholna pijača, ki so jo prodajali v gostilnah. Tačrna in tarumena kokta se je dobila kasneje, konec petdesetih let. O tem pa kdaj kasneje. V arhivu Stareslike nisem našel fotografije, na kateri bi bil malinovec. Sem pa našel to fotografijo, ki je […]
Wagnerjev Lohengrin pod zaščito transformatorske postaje

Wagnerjev Lohengrin pod zaščito transformatorske postaje

Marijan Zlobec, 8. avgust 2018 ― Wagnerjev Lohengrin je letošnja noviteta, premierna postavitev v Bayreuthu, na najstarejšem glasbenem festivalu na svetu, s tradicijo, ki sega v leto 1876, ko so prvič uprizorili celotni Nibelungov prstan v posebej za samo izvajanje Wagnerjevih oper zgrajeni novi dvorani na Zelenem griču. Lohengrin je v celoti uspel. V Lohengrinu ima pomembno vlogo elektrika, vse fotografije […]
Uničenje (Annihilation)

Uničenje (Annihilation)

Koridor, 8. avgust 2018 ― Biologinja Lena (Natalie Portman) se nikakor ne more soočiti z izginotjem moža Kanea (Oscar Isaac), ki je bil poslan na skrivno vojaško misijo. Ko se po enem letu nepričakovano in v sumljivih okoliščinah vrne domov, se Lena odloči raziskati, kaj točno se mu je zgodilo. Tako spozna psihologinjo Ventress (Jennifer Jason Leigh), ki pošlje skupino […] The post Uničenje (Annihilation) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

1945 – Sovjetska vojna napoved Japonski

Zgodovina na dlani, 8. avgust 2018 8. avgusta leta 1945, pozno zvečer, je sovjetski minister za zunanje zadeve Vjačeslav Molotov sporočil japonskemu veleposlaniku v Moskvi Satu, da Sovjetska zveza napoveduje vojno Japonski in da se bodo vojaške operacije začele naslednji dan. Stalin je tako izpolnil obljubo Rooseveltu in Churchillu, da bo Sovjetska zveza napovedala vojno Japonski, … Preberi The post 1945 – Sovjetska vojna napoved Japonski appeared first on Zgodovina na dlani.
Hereditary (2018)

Hereditary (2018)

Deseta umetnost, 8. avgust 2018 ― Filmske grozljivke v zadnjih letih doživljajo manjšo kreativno renesanso, ki je uspela najti stik ne zgolj s kritiki, ampak tudi s širšim občinstvom. Spomnimo se lanskoletne satirične srhljivke Get Out!, ki je bila celo nominirana za Oskarja za najboljši film, visok finančni zaslužek pa prav tako priča o tem, da so gledalci lačni dobrih grozljivk. […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Oskarji 2014  Dawn of the Planet of the Apes (2014)  Oblivion (2013)  Cannes 2018 - Zlato palmo na Japonsko odnesli "Tatiči"!  Amelie (2001) Copyright © Deseta umetnost [Hereditary (2018)], All Right Reserved. 2018.
PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp, 8. avgust 2018 ― Če si na pravi lokaciji in želiš dostopati do interneta preko WiFi omrežja, to ni težko. Vendar nam samo ime omrežja navadno sporoča le osnovno informacijo o tem, kdo nam ga posreduje. Kaj pa če bi omrežje bolje izkoristili in ga namesto za posredovanje generičnih informacij uporabili za boljšo komunikacijo? To je osnovna ideja potencialno … Continue reading PIFcamp 2018 – vse eno je The post PIFcamp 2018 – vse eno je appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp, 8. avgust 2018 ― Če si na pravi lokaciji in želiš dostopati do interneta preko WiFi omrežja, to ni težko. Vendar nam samo ime omrežja navadno sporoča le osnovno informacijo o tem, kdo nam ga posreduje. Kaj pa če bi omrežje bolje izkoristili in ga namesto za posredovanje generičnih informacij uporabili za boljšo komunikacijo? To je osnovna ideja potencialno … Preberi več o PIFcamp 2018 – vse eno je The post PIFcamp 2018 – vse eno je appeared first on PIFcamp.
Promenada z lubenicami kot pokrivali na glavi Tine Kolenik

Promenada z lubenicami kot pokrivali na glavi Tine Kolenik

Marijan Zlobec, 8. avgust 2018 ― Ljubljanska galerija Kresija bo zvečer ob 20. uri odprla povsem nevsakdanjo razstavo dvoletnega cikla fotografskih selfijev s skupnim naslovom Promenada multimedijske umetnice Tine Kolenik, sicer asistentke za kostumografijo na AGRFT. Cikel je nastal pri njej doma in tako, da se je fotografirala po razpoloženju in potem, ko je na tržnici kupila sveže in najlepše lubenice, […]
še novic